22. heinäkuuta 2012

Ryöväystä

Rakastan Arabian Maisema-astioita. Niitä on yksi kuppi ja muutama eri kokoinen lautanen vitriinissä ja satunnaisesti pääsevät käyttöönkin erityisen hienojen vieraiden astuessa ovesta sisään ;)

Tänään käytiin yhdellä sunnuntaikirppiksellä, jossa vanha mammasti myi vinoa pinoa kyseisiä astioita. Oma kuppini on teekuppi ja pöydällä sellaisen nähdessäni kysyin heti "mitä tämä teekuppi maksaa?" Mammasti siihen vastasi "saat sen ilmaiseksi!" Toljotin mammastia pidemmän tovin ihmeissäni, kun yritin ymmärtää, mitä hän oli juuri vastannut. 

Seuraavaksi kyselin lautasten hintaa. "Kaksi euroa kappale" sanoi mammasti. "No mitä kahvikupit sitten maksavat? kysyin tietysti seuraavaksi. Ja vastaus kuului "Saat ne kaupan päälle!"

Kasasin itselleni sitten kuusi lautasta, kuusi kahvikuppia ja yhden teekupin. Maksoivat yhteensä 12 euroa! Vielä, kun mammasti kääri astiat ihanaan mintunvihreään paperiin, meinasin jo kapsahtaa kaulaan. Kyllä nyt tuli yksi mammasti ryövättyä!

14 kommenttia:

 1. Ihanaa että on vielä tuollaisia ihmisiä olemassa jotka aistivat sen että hänen tavaransa saavat hyvän kodin. Välillä suututtaa ihan kun kirpparitavaroista pyydetään uuden tavaran hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on vaikea innostuksissani pitää sellaista -ei oikeasti kiinnosta, kunhan kyselen- naamaa, eli mammasti varmaan oikeasti huomasi, että halusin astiat tosi kovin. Ihana mammasti, kun ei siinä vaiheessa vetänyt myyjävaihdetta silmään ja pyytänyt vähän kovempaa hintaa, kuin oli alun perin ajatellut! Oli siellä muilla sitten niitä ryöväyshintoja toisinkin päin...

   Poista
 2. Mä luulen myös että myyjä oli tyytyväinen, että kupit saivat hyvän kodin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mammastin silmissä olin hupsu nuori likka, kun en meinannut mekossani pysyä astiat nähdessäni :)

   Poista
 3. Voihan ryöväys sentään! Se taisi olla päivänpelastaja-mammasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli todellakin niitä päivänpelastaja-mammasteja, onneksi niitä vielä on <3

   Poista
 4. Ihania! Minäkin olen löytänyt vanhaa Arabiaa ja vähän muutakin kirppikseltä, pitääpä laittaa blogiin jossain vaiheessa! Hyvää heinäkuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Voi hyvä luoja. Minäkin rakastan Maisemia. Itsellä on kotoa nuorena opiskelija-asuntoon viemäni satsi lautasia, ja yritän noita joskus bongailla lisää. Ja onhan niitä tarjolla, mutta en minä oikein monta kymppiä viitsi yhdestä lautasesta maksaa. Miksei minulle tule vastaan tuommoisia mummeleita!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli joku aika sitten kirppiksellä juurikin lautasia ihan naurettavaan hintaan vastaan. Silloin olin sillä tuulella, että en valitettavasti tarvitse ainuttakaan lautasta ja sinne jäivät! Nyt olin onneksi toisella tuulella ;)

   Poista
 6. Voi mikä löytö! Olisin varmasti itsekin halannut ja rutistanut oikein lujaa ;)
  Ihanuuksista kahvi/tee maistuu kaksinverroin paremmalta <3

  Täällä sataa, mutta silti, ihanan säteilevää päivää sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi tosiaan maistuu noista paremmalta <3

   Meilläkin on ollut sateinen päivä mutta oikein hyvä sateesta huolimatta :)

   Poista
 7. Ihana, että tuollaisia mammasteja on! Ja oikeaan paikkaan astiat pääsivät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raija, kyllä ne astiat taisivat olla siellä mua odottamassa <3

   Poista