8. heinäkuuta 2012

Ollaan me terassiakin tehty

Jo reilu kuukausi sitten kerroin, että olemme purkaneet verstaan terassin ja ollaan jatkettu projektia silloin tällöin. Meillähän on tapana tehdä hommia fiiliksen mukaan, koska suurin osa töistä tai projekteista on sellaisia, ettei haittaa, jos ovat keskeneräisiä. Fiiliksen mukaan ollaan siis edetty ja sen voin sanoa, että sateella ei ole tapahtunut mitään edistystä :) Hidasta ehkä jonkun mielestä mutta meille verkkainen tahti sopii. Kun tekee silloin, kun huvittaa, kaikki tekeminen on oikeasti aika kivaa :)

Vanha terassi ylsi verstaan oven molemmille puolille. Juuri sen kokoinen, että kottikärryillä mahtuu kuskaamaan klapia sisään. Purkamisen jälkeen käytiin terassin alla olevaa maata läpi ja vähän tasoiteltiin sitä. Lisäksi isäntä valoi uudet tukitolpat betonista. Uusi terassi rakennettiin puolta suuremmaksi, kuin vanha, eli kuvassa vasemmalla olevan ikkunan alle saakka.
Terassilautana on painekyllästetty sileä lauta, joka ehkä ensi kesänä öljytään verstaaseen sopivalla harmaalla öljyllä.
Kaide ja portaat terassista vielä puuttuvat. Mutta hei, kaikki aikanaan ;) Mitään penkkiä kummempaa "sisustusta" terassille tuskin tulee. Terassilla pitää olla tilaa kesäkuumalla kunnostaa ikkunoita :)
Terassin edustalla on vanha ruusupuska, joka keväisen leikkauksen innoittamana onkin puskenut noin miljoona nuppua auki.
Lisäksi istutan vaatimatonta tornionlaaksonruusua terassin muille reunoille.
Ikkunan kittauksen lomassa voi keväällä ihailla vanhan rouvan kukintaa ja syksymmällä poimia omenaevästä suoraan puusta <3 Aika kiva!

Lisää kuvia tulossa, kunhan nyt saadaan terassi joskus tässä elämässä valmiiksi ;)

14 kommenttia:

 1. Tuo fiiliksen mukaan tekeminen on hyvä periaate. Meillä joudutaan pakon sanelemana puskemaan hommia usein silloinkin, kun ei ollenkaan huvita. Se on tylsää ja vie joskus ilon työskentelyltä. Mutta voi kun on ihanaa kun saa jotain valmiiksi asti!

  Hieno terassi! Ja teillä on kyllä upea pihapiiri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin juttuja, jotka on pakko tehdä tiettyyn aikaan ja mahdollisimman nopeasti. Luulen että vuoden kuluttua alkavan keittiö- ja suihkuremontin kohdalla ei ainakaan jäädä vaan fiilistelemään ;)

   Poista
 2. Komea on terassi ja aivan hurmaava pihapiiri. Juuri tuo on oikea asenne tekemisessä, hyvä te!

  VastaaPoista
 3. joskus tuo asenne meidän isännällä vaan on LIIAN verkkainen ja fiiliksen mukainen;)
  Sulta tuli taas takuuvarmaa kaunista kuvaa :) Thanks !
  Meillä alkaa vasta nyt muuten juhannusruusu kukkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itselläkin jotkut jutut kestää niin kauan, että itseäkin harmittaa mutta, kun oon niin huono tekemään pakolla :)

   Poista
 4. On kyllä hieno terassi! Ja teidän asenne hommiin kuulostaa ihanalta, oppisipa itsekin vähän hiljentämään ja kuuntelemaan! Taitaa olla luonteestakin kiinni. ;)

  Kuulostaa aika mahtavalta, että terassilta suoraan saat poimittua omenat herkutteluun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti luonteestakin kiinni tuo hiljentäminen :) Olen itse aika nopea käänteissäni mutta tämä talo on tuonut hyvää harjoitusta hidasteluun ja fiilistelyyn, koska tämä ei tule ikinä valmiiksi, vaikka tekisi yötä päivää ;)

   Poista
 5. Voi miten kaunis terassi ja pihapiiri muutenkin <3

  VastaaPoista
 6. Hieno terassi! Ja kauniita ruusuja! Meillä on monta valamonruusupensasta pihalla, mutta ovat poistouhan alla - sijaitsevat pahasti ihan kulkureittien vieressä ja aina on hameenhelmat kiinni piikeissä.. Ihanalla asenteella teette hommia, mun mies yrittää muhun tartuttaa samaa, ei ihan ole vielä onnistunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Saska, jos yhtään on tartutusyritys mennyt perille, niin sitten se on vaan ajan kysymys, koska hidastellaan ihan urakalla ;)

   Poista
 7. Kauniilta näyttää ja kuulosta ihan oikealta tahdilta;) itsekin huomaan nauttivani puuhailuista enemmän kun ne tekee omaan tahtiin, vaikka puolenvuodenkin viiveellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Mulla on ollut vuodenvaihteesta lähtien kaksi vanhaa ikkunaan nojallaan olohuoneen seinää vasten aikeissa tehdä niistä vaatekaappi. Siinäpähän nojailevat ;)

   Poista