3. joulukuuta 2013

Nro 3. Joulukalenteri

Lupasin kertoa muutaman sanan tästä blogin joulukalenterista, joten täältä pesee :)

Meillä suositaan jouluna, kuten muulloinkin, mahdollisimman maltillista kuluttamista, ekologisuutta ja kotimaisuutta / lähellä tehtyä, kuten pitkäaikaisimmat blogin lukijat varmasti tietävätkin. Eli meillä tehdään mielellään valintoja nämä asiat huomioiden ja se toivottavasti näkyy myös täällä blogin puolella ihan yleisesti ja myös tässä joulukalenterissa :)

Muistan jonkun anonyymin joskus kommentoineen jotain sen suuntaista, että melkoisen ankealta vaikuttaa. Tämä laittoi minut jo silloin miettimään, mistä se joulu oikein meillä rakentuu, jos se jonkun mielestä vaikuttaa ankealta :D No meidän mielestä tärkeintä joulussa on yhdessä oleminen ja tekeminen, stressittömyys ja pysähtyminen. Meillä ei todellakaan pestä lattioita joulua varten, mistään kaappien siivouksesta puhumattakaan. Toki meillä olisi ihan perusteelliselle siivoukselle tarvetta, mutta sen voi meidän mielestä hoitaa aivan yhtä hyvin vaikka tammikuussa. Mutta kukin tavallaan, meillä tehdään näin :)

Nyt kuitenkin siihen kalenteriin! Kerään tänne muutamia joululahjavinkkejä, jotka täyttävät yllä mainitut kriteerit ja ovat lisäksi pienyrittäjien tuotteita. Muutaman päivän takainen postaus Lumoan koruista oli ensimmäinen vinkki ja huomenna on tulossa heti seuraava :)

Joululahjavinkkien lisäksi tänne on tarkoitus koota muutama resepti, mahdollisesti muutama askartelu ja ihan yleisesti meidän joulufiilistelyä :) Toivottavasti kalenteri on teillekin mieluinen!

Meillä on ihan oikeakin joulukalenteri. Isosiskon kanssa maalattiin ja taiteltiin tuollaisia pieniä paperipusseja, joihin tonttu tuo yöllä herkkuja. Pussiin kurkataan yhdessä päivällisen jälkeen ja voin kertoa, että pala suklaata maistuu hurjan hyvältä, kun sen on tonttu yöllä pussiin sujauttanut ;)

Huomiseen tontut ja muutkin murut!:)

14 kommenttia:

 1. Ihana kalenteri, ja niin mahtavia ajatuksia! Minä olen monena vuonna tehnyt joulusukkakalenteria, johon on tullut kerättyä jos jonkinlaista krääsää (uutta ja kirppiskamaa). Tänä vuonna päätin, että mennään namulinjalla.
  Leppoisaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna! Namulinja on hyvä linja :) Leppoisaa joulun odotusta myös sinne!

   Poista
 2. Todella suloinen ja oivaltava kalenteri! <3 Pidän kovasti tuosta ajatusmaailmastasi, tulee leppoisa ja rauhallinen olo vain lukiessakin. :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. 100% samaa mieltä sun kanssa Pieni Lintu! Ankeus on todellakin joskus ihan kohdallaan :)

   Poista
 4. Kaunis kalenteri ja kaunis elämän asenne :) Itsekkin olen matkalla siihen suuntaan! Meillä on muuten ensimmäinen korillinen omaa siideriä jo juotu, paranee kyllä vanhetessaan, nyt alkaa olla 2 kk pullotuksesta. Ainut ongelma on ollut, että pullo pitää avata todella hitaasti, ettei kaikki sisällöt ole samantien pöydällä. Osaatko sanoa mistä tämä voisi johtua? jostakin lueskelin, että olisiko se voitu pullottaa liian aikaisin? Mukavaa Joulun odotusta teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni!

   Kysäisin isännältä tuosta siideriasiasta ja hän sanoi, että ongelma voi johtua liian aikaisesta pullotuksesta, niin ettei käyminen ole kokonaan loppunut. Tai sitten kyse voi olla siitä, että pullotusvaiheessa lisättyä sokeria on ollut liikaa. Sellaisen vinkin hän antoi, että kannattaa avata pullo mahdollisimman kylmänä, se voi auttaa jonkun verran. Meillä on vielä siideri"kausi" korkkaamatta :)

   Mukavaa joulun odotusta sinnekin :)

   Poista
 5. Samoin ajattelen joulusta...ollaan yhdessä hiljennytään.
  Ja tuo ekologisuus ja kotimaisuus ovat mielestäni oikein...:)

  VastaaPoista
 6. No ei kyllä kuulosta kovin ankealta!
  Kiva kuulla, että joku muukin siivoaa kaappeja tammikuussa. Silloinhan on aikaakin paremmin.:)
  Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappeja ehtii siivota sitten joskus myöhemminkin :) Nyt on mun mielestä aika fiilistellä ja tunnelmoida <3

   Mukavaa joulun odotusta sinnekin!

   Poista
 7. Näin varttuneemman näkökulmasta. Kun on monta joulua siirtänyt kaappien siivoamisen tammikuulle niin joskus se on kuitenkin tehtävä. Minulla usemman vuoden tammikkuut ovat ohi ja kaapit vielä täydemmässä kuin koskaan. Ensi lauantai on päivä jolloin siivoan ne. Roskasäkit on jo hankinttuna ja paperikassit vaatteiden kuljettamiseen pelastusarmeijaan. Eli näinkin voi käydä. Innolla odotan lauantaita jolloin illalla komerot kerrankin puts plank. Mukavaa joulunodotusta kaikille blogin lukijoille ja Aamu omenatarhassa perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että sopiva hetki kaappien siivoukselle on löytynyt :) Mulla ei ole harmainta aavistusta, milloin kaappeja oikeasti siivoan, voi olla tänään tai sitten tammikuussa tai vaikka tammikuussa 2015 :D Se riippuu niin monesta tekijästä, nuo tyttöset tuossa nyt on ne suurimmat muuttujat :) Mutta missään nimessä JOULUA VARTEN en niitä meinaa siivota. Tiedän yhden huushollin, jossa nämä asiat tehtiin joulua varten ja aikamoisella stressillä kolmen lapsen samalla luodessa kaaosta ympärillä...no tiedät mistä paikasta puhun :)

   Meillä muuten alkaa keväällä keittiöremontti, joten ennen sitä olisi kyllä kaapit käytävä läpi ja otettava kunnon kirppisrupeama! Monta laatikollista on jo valmiiksi kirppikselle lähdössä :)

   Kiitos Aila toivotuksista lukijoiden ja meidän perheen puolesta! Mukavaa joulun odotusta sinullekin <3

   Poista