17. marraskuuta 2014

Kysymyksiä?

Olen lähes neljän vuoden aikana kertonut blogissa itsestäni vain muutamia asioita. Olen vastannut joihinkin haasteisiin, joissa on pitänyt paljastaa itsestään 11 asiaa tai jotakin vastaavaa ja siihen se on jäänyt. Vai onko sittenkään? Toisaalta tuntuu, että te tiedätte musta oikeasti todella paljon, kun kuitenkin viikoittain kirjoitan tänne omia asioitani. Vai mikä fiilis teillä on?

Oli miten oli, nyt ajattelin antaa teille mahdollisuuden ihan erikseen kysyä. Jos mieleen tulee jotain, mitä olette aikaisemmin blogia lukiessanne miettineet tai jos päähänne pälkähtää joku sopiva kysymys juuri nyt, niin antaa palaa :) Teen kysymyksiin oman vastauspostauksen, sikäli mikäli, kysytte jotain :)


Ja kun kerran pian mahdollisesti paljastan itsestäni joitain asioita, niin aloitetaan paljastelu vaikka tällä kuvalla (niin kuin edellisessä postauksessa ei olisi jo mua tarpeeksi näkynyt :D). Kun kuvattiin noita edellisen postauksen kuvia, niin isosisko hiillosti koko kuvausten ajan haluavansa itsekin kuvata. Lupasin tietysti, että otetaan nämä kuvat ensin ja sitten saat kuvata vaikka äitiä. Heti kuvausten jälkeen tyttö komensi mulle toisen mekon päälle ja räpsäytti noin 10 kuvaa. Sitten se oli siinä! Mietin tässä jälkikäteen, että olisinkohan saanut tytöistä vielä lisääkin kuvia, kun olisin vain antanut kuvata siinä välissä :D

Mutta nyt kysymyksiä kehiin!

Kivaa viikon jatkoa :)

22 kommenttia:

 1. Hei
  Olisin halunut kysyä siitä kun olet kertonut että jos liikaa tavaraa kotona niin rupeaa ahdistamaan.
  Millä pystyt pitämään ostohalun kurissa, kun kaunista tavaraa kuitenkin on niiiin paljon.
  Itselleni pitäisi löytää siihen sopiva keskitie tuon tavaran suhteen, mutta millä sen osto halun saa hillittyä.
  En tiedä onko tämä oikeanlainen kysymys , mutta tätä mietin.
  Ihana viikkoa sinulle.
  t.Hellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava kysymys Hellen! Tästä yhdestäkin kysymyksestä saisi vaikka kokonaisen postauksen tehtyä :) Palaan asiaan myöhemmin oikein ajan kanssa

   Poista
 2. Kiitos , jään odottelemaan vastausta:)

  VastaaPoista
 3. Mitä olet oppinut bloggaamalla? Oletko opiskellut jossakin blogin pitoon liittyviä asioita? Mikä antoisinta? Millaisia neuvoja antaisit aloittelijoille? Syysillan tervehdys! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija kysymyksistä! Palaan niihin omassa postauksessa :) Kivaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Ihana koti ja piha teillä! Oliko talossanne asukkaita juuri ennen teitä vai oliko se ollut autiona? Jos asukkaita ei ollut, oliko talo "asumakunnossa" vai jouduitteko tekemään paljon remppaa ennen muuttoa? Itselläkin on haaveissa muuttaa joskus tuollaiseen vanhaan puutaloon, nämä uudet hienoudet kun eivät ole ihan mun makuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anonyymi kysymyksistä! Voisin tehdä oman postauksen siitä, miten ja milloin tähän kotiin päädyttiin ja millaisessa kunnossa tämä on ollut ja mitä ollaan rempattu :) Palataan siis asiaan :)

   Poista
 5. Hei! Minäkin ahdistun liiasta tavarasta ja jaan saman kokemuksen kanssasi, että kotona pitää olla tilaa hengittää. Kannatan myös ekologisia ja eettisiä ostoksia. Omat tavarani pystyn vielä pitämään kurissa, mutta minusta olisi todella mielenkiintoista tietää, miten lelumäärä pysyy järkevänä? Meillä on 1,5 v. ja 3,5 v. lapset (tyttö ja poika) ja olen alusta asti sanonut itselleni (ja muille siinä sivussa) että mielellään kestäviä ja järkeviä leluja EIKÄ LIIKAA! Meillä ei ole läheskään kaikkia leluja, joita lehdissä ja kaupoissa on, mutta omaan mittapuuhuni nähden meilläkin on liikaa leluja. Ja taas "pitäisi" ostaa lisää, kun on joulu tulossa. Tykkään kyllä oikeasti ostaa joululahjat ja tiedän hyviä leluja, joille meillä on innokkaat leikkijät, mutta liikaa en halua ostaa. Mikä on sitten liikaa ja kuinka paljon on riittävästi? Olen ostanut tällä hetkellä kummallekin lapselle kaksi lelua ja mielestäni se on ihan hyvä määrä. Lisäksi kumpikin lapsi saa paketin kahdesta mummolasta ja yhdeltä tädiltä eli yhteensä tulee jo viisi pakettia per lapsi! Minkälaisia määriä sinä ja myös te muut pidätte hyvänä? Olisin iloinen, jos jakaisit joskus joitakin ajatuksia leluista, kun ne ovat teilläkin ajankohtainen aihe. Mukavaa alkanutta viikkoa ja hyviä kuvia olitte saaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on todella suuri leluongelma...yritän miettiä tähän asiaan jotakin näkökulmaa samalla, kun teen postauksen ensimmäisen kysymyksen ostamattomuus-asiaan :) Ja myös tuohon joululahjojen määrään kommentoin oikein mielelläni...voi olla, että teen lahja-asiasta erikseen postausta joulukuun puolella mutta viimeistään siinä kohtaa kerron oman kantani :) Palataan :)

   Poista
  2. Odotan innolla postaustasi! Jaetaan sitten enemmän ajatuksia :)

   Poista
  3. Palaan tähän sitten viimeistään joulukuun alussa, VIIMEISTÄÄN :) Postasin tänään tuosta ostamattomuudesta ja siitä olikin niin paljon asiaa, etten halunnut sotkea leluja samaan juttuun :)

   Poista
 6. hieno ja rauhallinen tunnelma blogissasi.
  mukavaa päivää.
  ~M~

  VastaaPoista
 7. Minusta sinun blogi kuuluu niihin "pakko lukea heti kun on päivitetty". Jotenkin se huokuu levollisuutta...olen joskus miettinyt miksi...en tiedä osaatko sellaiseen itsekään vastata ja tuohon levollisuustunne on minun :)
  t. uusmaalainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ihana kuulla, että tämä tuntuu sellaiselta "pakko lukea heti"-blogilta <3 En ehkä osaa tuohon levollisuuteen vastata...mutta katsotaan saisinko yhdistettyä sitä jotenkin tuohon Tuijan ylläolevaan aihealueeseen bloggaamisesta...

   Kivaa viikon jatkoa uusmaalaiselle :)

   Poista
 8. onko nuo siis vastauksia kun vastaat, että palaat asiaan eli eikö voisi koota kaikki kysymykset ja kun aikaa, niin vastaat, hieman hyödytöntä lukea kysymyksiä ja vastauksia, että palataan tuonnenpana. Höh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Anonyymi! Kuten jo itse postauksessa mainitsin, niin aion vastata esitettyihin kysymyksiin erillisessä postauksessa. Minulla on kuitenkin tapana vastata kaikkiin blogiin tulleisiin kommentteihin erikseen. Eli toisinsanoen halusin kiittää kommentoijaa kommentista ja kysymyksestä ja samalla kerron, että palaan kysymykseen erillisessä postauksessa...sen vuoksi vastaan tähän postaukseen tulleisiin kommentteihin :)

   Kysymykset ovat olleet lisäksi sen verran hyviä, että mahdollisesti teen niistä omia vastauspostauksia, sillä minulla on niihin paljonkin sanottavaa ja aiheeseen voidaan paneutua aika paljon kattavammin, kuin täällä kommenttiosiossa. Ja tarkoitus on myös lähteä työstämään vastauksia heti, ettei kysyjän tarvitsisi kauaa odotella vastausta kysymykseensä.

   Toivottavasti tämä nyt selvensi asiaa sinullekin :) Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 9. Vanhan talon asukkaana olisin minäkin kiinnostunut talostanne, kuten edellä joku muukin lukija. Olisi kiva nähdä siitä myös enemmän kuvia, mutta ymmärrän jos se menee liikaa yksityisyyden puolelle. Blogisi on mukava, tykkään siitä niin että halkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis kommentista! Tarkoitatko ulko- vai sisäkuvia? Ulkokuvia otan todella vähän juuri tuon yksityisyysasian vuoksi ja sisäkuvien otto on aika hankalaa, kun objektiivini ovat niin suppeita. Mutta pidän asian mielessä. Uskon, että moni muukin olisi kiinnostunut näkemään enemmän ns. kokonaiskuvaa :) Kirjoitan erillisen postauksen siitä, miten tähän taloon päädyttiin ja mitä ollaan matkan varrella tehty...voisin ehkä samaan postaukseen löytää jotain vanhempia kuvia, joissa näkymä olisi nykyistä laajempi :)

   Poista
 10. Kannatan ehdottomasti kuluttamisen vähentämistä ja ekologisuutta, pisteet siitä sinulle. Mutta etkö näe mitään ristiriitaa tuotteiden täällä blogissasi mainostamiselle ja sitä kautta ilmaisten (sinulle ilmaisten) tuotteiden vastaanottamiselle? Esimerkiksi siis Lumoan joiden mekot ommellaan ulkomailla? Minä näen sen hyvin kaupallisena ja arveluttavana. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. No niin, mitähän tähän sanoisi? Kiitos kommentista, aloitetaan niin :)

   Jatketaan sillä, että Anonyymillä on varsin vääristynyt näkemys "ilmaisista tuotteista". Esimerkiksi joulukuviin, jotka otin Lumoalle, sain mekot ilman että maksoin niistä rahaa. Mutta. Sain mekot palkkiona kuvien ottamisesta. Kuvien suunnittelu ja esivalmistelut veivät useita tunteja. Muun muassa kuusen hankin kuvauksia varten (ei ollut muuten ilmainen!) Otimme 500 kuvaa, joista karsin kuvat 200, jotka pääsivät koneelle. Kävin 200 kuvaa vielä koneella läpi ja editoin 50 kuvaa. En osaa arvioida tarkkaa tuntimäärää, mitä kuvat ovat kokonaisuudessaan vieneet mutta sanotaan nyt vaikka että 8 tuntia on aika lähellä. Joten "ilmaisista" mekoista en todellakaan itse puhuisi.

   Toinen asia. Esimerkiksi postauksessa Lumoan joulukuvista, en mainosta vaatteita, vaan näytän ottamiani kuvia. Postauksessahan ei ole edes Lumoan linkkiä. Ja olen jättänyt sen tarkoituksella laittamatta, sillä postauksen tarkoitus minulle ei ollut mainostaa Lumoaa ja ajattelin, että jos joku mekoista kiinnostuu, osaa hän itsekin selvittää mistä Lumoan mekkoja saa. Ja mitä ulkomailla ompeluun tulee, niin tiedän missä mekot ommellaan ja paikka (sekä tuotteet) täyttävät minun henkilökohtaiset (!) eettiset ja ekologiset arvot. Jokainen saa tietysti määritellä omat arvonsa.

   Kolmas asia :) Blogissani täytyy mennä muistaakseni noin vuoden takaisiin postauksiin, jotta löytää jollekin muulle merkille, kuin Lumoalle tehtyjä postauksia. Joten ei, en missään nimessä näe blogiani kaupallisena ja arveluttavana.

   Toivottavasti tämä vastaus sai sinut vielä miettimään blogini kaupallisuutta ja arveluttavuutta. Todella harmillista, jos ei saanut.

   Hyvää joulun odotusta sinulle!

   Poista