21. marraskuuta 2014

Luontopolulla ja objektiivin testailua


Lähdettiin aamulla tyttöjen kanssa Lohjansaaren Paavolan luontopolulle. Kävin siellä jo aiemmin sunnuntaikävelyllä ystäväni kanssa ja nyt ajattelin, että pakkaan tytöt autoon eväiden kanssa ja mennään ihmettelemään luontopolulta löytyvää Paavolan tammea. Otin myös uuden objektiivini mukaan, jotta tultaisiin vähän tutuiksi :)

Eväänä (tärkein asia tietenkin) meillä oli lämmintä omenamehua termarissa, banskut, pehmeää eilen illalla leivottua leipää ja mulperinmarjoja. Parhaat mahdolliset retkieväät siis näillä maidottomilla ja viljattomilla (ei kotimaisia viljoja) kriteereillä :)

Uusi objektiivini on Canonin 100mm f2,8 L Macro (tämä ei ole blogiyhteistyö, ihan omilla rahoilla hankittu putki :D). Se on vielä aikaisempaa 50mm ahtaampi, joten sisäkuvia sillä ei juuri oteta. Macrolinssi on tarkoitettu lähikuvien ottamiseen mutta kyseinen putki sopii hyvin myös henkilökuvaukseen, kun tilaa on riittävästi kuvattavan ja kameran välissä.

Macrokuvaukseen en vielä tällä kertaa päässyt, tyttöjen puuhia oli niin kiva kuvata :)

Kuvat ovat käsivaralta otettuja, jalustalla olisi tietysti saanut vakaamman alustan myötä vielä skarpimpia kuvia.


Pikkusisko etsii tammenterhoja :)

Paavolan tammi on todella vaikuttava!

Ihan vertailun vuoksi otin kuvan samasta kohtaa tällä 100 mm objektiivilla, mistä otin aikaisemmalla reissulla 50mm objektiivilla (kuva alla).

Niin, onhan siinä aika suuri ero, mitä putkeen mahtuu. Mutta eipä se mitään, ihan eri käyttötarkoitukseen putket ovatkin :)

Hyvä muuten kirjoittaa tänään uudesta objektiivista, kun juuri eilen kirjoitin ostamattomuudesta. Niiiiin, asiat eivät ole niin mustavalkoisia...jokainen tehköön omat valintansa mihin harkittua kuluttamistaan ohjaa...

Nyt toivottelen mukavaa viikonloppua :) Kuullaan taas pian!

12 kommenttia:

 1. Ihastuttava paikka ja kuvat! Tuo tammi on joskus vielä nähtävä! Hyvää viikonvaihdetta! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Hyvää viikonvaihdetta sinnekin :)

   Poista
 2. Vautsi mikä puu!! Tytöt ovat kivoja väripilkkuja kirkkaine vaatteineen :) Söpö tammenterhojen keräilijä <3 Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on ihan mieletön, kuvittele paikka eri vuodenaikoina! Pakko käydä itse nyt säännöllisesti seuraamassa, mitä puulle milloinkin kuuluu :)

   Kivaa viikonloppua teille myös!

   Poista
 3. süße bilder!!! liebe grüße von angie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön Angie (this is all I can say in german)! Have a nice weekend! :)

   Poista
 4. Herranjestas mikä tammi - tuo uljas lempparipuuni ... meillä täällä pohjanmaalla eivät tuohon kokoon kasva. Pihallani on yksi kuitenkin terhakkaana oksiaan ojentamassa- mutta me emme ehdi millään nähdä sitä vanhana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammet, ja puut ihan yleensäkin, ovat kyllä vaikuttavia! Mutta tammi on yksi minunkin lempipuuni. Onneksi naapurin pihalla on kaksi isoa, kun omassa pihassa ei ole yhtäkään :) Ja teillä on vielä ihan omakin <3

   Poista
 5. Onpas hienoa nähdä, mitä saat tällä aikaan! Hetken varmasti kestää 50 millisen jälkeen tottua, mutta voin nyt yhden puolen vuoden kokemuksella sanoa, että on kyllä monipuolinen tuo makrolinssi. Minäkin ostin kesällä Canonin 100 millisen, lähinnä nyt ihan perustarkoitukseensa, mutta paljon muutakin sillä on tullut kuvattua. Odotan mielenkiinnolla lisäkuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, mitä tällä sitten saa aikaan :) Kyllä mulla on ihan selkeä visio kuvista, joita haluaisin tällä ottaa. Ensituntumalta tykkään tosi kovin, vaikka en tiedä miten niitä visioimiani kuvia otetaan :D Ja tuohon oikeaan makroiluun pääsee toivottavasti viimeistään keväällä kunnolla sisään, kun sipulikukat antavat mun harjoitella kaikessa rauhassa :)

   Poista