22. marraskuuta 2014

Mitä bloggaaminen on opettanut + lisää objektiivin testailua

Tuija kysyi Kysymyksiä-postauksessa

"Mitä olet oppinut bloggaamalla? Oletko opiskellut jossakin blogin pitoon liittyviä asioita? Mikä antoisinta? Millaisia neuvoja antaisit aloittelijoille? Syysillan tervehdys! Tuija"

Hyviä kysymyksiä, näitä on hyvä aina välillä pohtia, niin jaksaa jatkaa bloggaamista :)


Olen kirjoittanut blogia neljä vuotta. En meinaa uskoa tätä itsekään, siis jo NELJÄ vuotta. Aloitin blogin, kun olimme vastikään muuttaneet nykyiseen kotiimme ja halusin blogin kautta jakaa kuulumisia sukulaisille ja tuttaville. Motiivit blogin pitämiseen ovat muuttuneet matkan varrella aika tavalla.


Olen oppinut bloggaamalla todella paljon! En varmasti osaa kaikkea oppimaani edes eritellä. Aloitetaan niistä konkreettisimmista asioista. Olen oppinut ihan mielettömästi valokuvaamisesta. Toki aina on varaa kehittyä lisää mutta vitsit mikä matka kuvaamisen kanssa on jo kuljettu! Olen oppinut paljon myös kirjoitetun tekstin tuottamisesta ja kieliopistakin, vaikka se ei vahvin osa-alueeni olekaan. Tavallaan blogin kautta olen ajautunut myös molempiin töihini, joita tällä hetkellä teen. Tai sanotaanko, että ilman bloggaamista ne eivät varmasti olisi ikinä tulleet vastaan!


Olen oppinut näkemään kaunista ympärilläni olevissa asioissa ja ajattelemaan positiivisemmin hankalissakin tilanteissa. Olen oppinut myös tuntemaan itseni paremmin ja blogin kautta olen löytänyt tavan ilmaista itseäni. Ei siis mitään pikku juttuja ollenkaan, vaan blogilla on ollut todella suuri positiivinen vaikutus elämääni.


Blogin pitoon liittyviä asioita en ole oikeastaan opiskellut missään, vaan oma tapa tehdä on muodostunut tekemällä ja kuuntelemalla itseäni. Valokuvaukseen liittyvän päivän kurssin olen käynyt noin kaksi vuotta sitten. Krista Keltasen luotsaama kurssi on yksi parhaimmista valokuvaukseen liittyvistä kokemuksistani.


Kaikista antoisinta bloggaamisessa on oman tekemisen kehittymisen huomaaminen ja se, että blogin kautta voi jälkikäteen myös seurata oman elämänsä kulkua. Tietyt postaukset muistuttavat elämän eri käännekohdista. Muistan hyvin esimerkiksi kolmen vuoden takaiset ajat, jolloin kamppailin oman terveyteni kanssa ja koko elämä oli vaakalaudalla. Antoisaa on myös huomata, miten vaikeistakin hetkistä on selvitty ja miten paljon ne ovat opettaneet. 


Antoisaa bloggaamisessa on tietysti myös vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa. Olen varma, että blogillani on ihanimmat lukijat blogien historiassa <3


Aloittelevalle bloggaajalle antaisin neuvoksi (jos nyt olen oikea henkilö neuvoja antamaan) kuunnella itseään. Omalla kohdalla tärkeimmäksi asiaksi olen kokenut sen, että bloggaan itselleni. Se on ihana bonus, jos lukijatkin saavat blogista itselleen jotain. Itseäsi kuuntelemalla pidät ainakin itsesi tyytyväisenä, sillä mitä tahansa bloggaatkin, kumarrus toiselle on pyllistys jollekin muulle :) Eli ole tilivelvollinen vain itsellesi ja kuuntele sydämesi ääntä <3


Kiitos Tuija hyvistä kysymyksistä, niihin oli ilo vastata!  


Puolusteluna järkyttävälle kuvaähkylle: uuden objektiivin testailua :)

Kivaa lauantain jatkoa <3

26 kommenttia:

 1. Kiitos Anna! Ihana kuvakavalkadi! Ajatuksesi bloggaamisesta ovat hyvin saman suuntaisia kuin minullakin. Ihmekös tuo, että blogisi on suosikkilistallani. Sydämellisin ajatuksin! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija itsellesi kysymyksistä! Kaunista iltaa <3

   Poista
 2. Ihana postaus ja rehellisiä mietteitä. Löytyipä hyviä syitä bloggaamiselle, aika samoja ne ovat itsellänikin. :)
  Ihanaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :) Moni bloggaava pystyy varmasti helposti samaistumaan näihin mietteisiin. Ihanaa viikonloppua teillekin <3

   Poista
 3. Kiva postaus ja tutun kuuloisia juttuja. Ja ihania kuvia, tietenkin! <3

  Erityisesti tuo kauneuden näkeminen ympärillään on itselleni yksi tärkeimipiä bloggauksen tuomia asioita. Sitä osaa nykyään jotenkin rajata huomiotaan pieniin yksityiskohtiin, ihan kuin silmät toimisivat koko ajan kamerana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria <3 Mullakin on nykyään silmien tilalla kamera, joka pysähtyy pikkuisiin ihaniin hetkiin :)

   Poista
 4. Sinulla on niin kauniita nuo kuvat - kamera on hyvä, kuvien ottaja taitava ja koulutuksesta ollut hyötyä - minulla on vain kova into !!! -perässä tullaan ja kompastellaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Kovalla innolla pääsee pitkälle ja jotkut pienet kompastelut vain tekevät matkasta mielenkiintoisemman :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Oot kyllä taitava kuvaaja :) Kivaa lauantaiehtoota!

  VastaaPoista
 6. Huikean kauniita kuvia, ihana postaus aiheesta.
  Ihanaa lauantai iltaa.
  T.Hellen

  VastaaPoista
 7. Hyviä ajatuksia, enpä ole koskaan itse ajatellut tuolta kantilta bloggamista, mutta nyt kun luin tämän, voisin sanoa aika samoja asioita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde! Luulen, että tosi moni bloggaaja pystyy samaistumaan näihin samoihin ajatuksiin :)

   Poista
 8. Tosi kauniit kuvat! Pitäisiköhän minunkin mennä jollekin kurssille... Saisiko järjestelmäkamaralla hienompia kuvia kuin pokkarilla... Kyllä tämä bloggaminen vie naista mennessään, se on tosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keskeneräinen! Bloggaaminen vie, meidän pitää vain vikistä ja mennä perässä :D Jos kysyt mun mielipidettä, niin kyllä järkkärillä saa parempia kuvia, kuin pokkarilla...tosin mulla on pokkariajoista aika kauan, joten voi olla, että ihan päteviäkin on nykyään olemassa.

   Poista
 9. Kuten Instagramissa jo tulin sanoneeksi, niin tykkään kovasti noista heinäkuvista, aivan ihania. Pikkusiskon mainiot ilmeet olet tallentanut myös hienosti.

  Jaan kanssasi paljon samoja mietteitä. Valokuvaaminen olisi varmasti vähemmällä, jollen bloggaisi ja toisaalta ilman kuvaamista en osaisi katsoa arkeakin aivan erilaisten linssien (köh, köh) läpi. Oli mukava kuulla, että saat tästä niin paljon - minäkin lukijanasi innostun, koska sinulla on niin valtavan oma ääni ja silmä tälle blogille, eikä kukaan muu ole kanssasi samassa kategoriassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia Anneli <3 Todella kauniita sanoja, kiitos tuhannesti! Miten jaksatkin aina tsempata ja kannustaa blogisiskoa!? Olet ihana <3

   Poista
 10. Hienosti osaat ottaa esiin tuntemuksiasi ja ajatuksiasi tässäkin postauksessa ja kuvat ovat niin hienoja herkkyydessään. Kiitos niistä!

  VastaaPoista
 11. danke für die bilder und inspirationen, ein schönes wochenende wünscht angie

  VastaaPoista
 12. Jos testikuvat näyttävät tuolta, millaisia mahtavatkaan olla tulevat kuvat :) Upeita otoksia jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi :) Katsotaan, mitä tästä putkesta saa irti pidemmällä treenillä :)

   Poista
 13. … sinulla on niin oma ääni ja silmä tälle blogille… kirjoitti Piia Anneli kommentissaan osuvasti! Juurikin näin ajattelen blogistasi. Siitä niin aistii, kuinka kirjoitat omista arjen ja juhlankin asioista muistoksi itselle ja ehkä myöhemmin lasten käyttöön. Et tavoittele kuuta taivaalta, mutta huomaamattasi saat lukijat lumoutumaan siitä ihan tavallisesta arjesta, joka onkin yllättäin, parasta elämässä. Kuvasi tempaavat yhtälailla mukaansa, kuin tekstisi. Onnellisen ihmisen "höpinöitä", eikö niin!? Uskon, että ymmärrät tämän mummin huumorintajun tuossa viimeisessä lauseesa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Villis <3 Olen aina ollut mummien kanssa samalla aaltopituudella ja todellakin ymmärrän tuon viimeisen lauseen. Niitähän nämä on, onnellisen ihmisen höpinöitä <3

   Poista