10. marraskuuta 2014

Onko zen kotona?

Mulla ja mun siskolla on tapana laittaa muutamana aamuna viikossa handsfreet korville ja olla vähän niin kuin paikalla toisen aamutoimissa. Suurimmaksi osaksi juttelemme niitä näitä, välillä puimme oman elämämme ajankohtaisia asioita ja toisinaan vain kuuntelemme toistemme lapsiperhearjen aamun aloitusta.

Yhtenä kerhoaamuna oltiin jälleen myöhässä ja laitoin tyttöjä valmiiksi ulos lähtöön. Kun tytöt olivat valmiina sanoin rauhallisesti "Jaahas taidetaan vähän myöhästyä tänään. Laitetaanpa sitten äitille kengät jalkaan." Sisko ihmetteli miten olin niin rauhallinen "Sä olet ihan zen! Et sä aina ole ollut, mitä oikein on tapahtunut?" 

Niin, mähän olen tunnetusti aika äkkipikainen, herkästi hermostuva ja kiivasluontoinen. Mutta onhan se myönnettävä, että jotain on tapahtunut, olen paljon tasaisempi nykyään. Varmaan ikä (hehheh) ja lapset ovat opettaneet aika paljon. Tunne oman elämän hallinnasta, onnellisuus...mitä näitä nyt on. Ja ruoka. Sillä on ollut ihan älyttömän suuri vaikutus, että syön oikeanlaista ruokaa. 

Ja ruuan vaikutus tuntuikin korostuvan heti seuraavana aamuna, kun olin illalla unohtanut laittaa itselleni tuorepuuron valmiiksi jääkaappiin. Laitoin siskolle viestiä "Zen ei ole kotona tänään." Olin harvinaisen huonolla tuulella aina siihen saakka, kunnes välipala-aikaan tajusin syödä tujun smoothien avocadon kanssa. Siihen asti en ollut pystynyt tekemään oikeastaan mitään järkevää. Ja pian välipalan jälkeen tein noin seitsemää asiaa yhtäaikaa tyttöjen avustuksella ja päivä lähti uuteen nousuun.

Tänään zen on ollut kotona :) Aamulla söin tuorepuuroni raakakaakaojauheella maustettuna. Ei päivä kai voi huonosti alkaakaan, jos syö ravitsevaa ja herkullisen suklaista puuroa aamupalaksi. Sanoinko jo herkullista :D Tehtiin aamulla pieni lenkki kylälle ja pikkusiskon päikkäriaikaan testailtiin isosiskon kanssa vähän joulukuvausjuttuja :) Hyvä päivä!


Mekko Lumoan, saatu blogin kautta.

22 kommenttia:

  1. Heh, ei zen varmaan jaksa aina olla kotona, mutta itsekin olen huomannut että tosiaan on merkitystä mitä syö vai syökö mitään.
    Ihana tapa teillä siskoksilla! ♥ Tuollaista kun lukee/kuuluu niin tulee pieni kateuden pistos kun itsellä ei ole siskoa. Jospa omat tytöt olisi aikuisinakin toisilleen läheiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se zen aina jaksa...onneksi sen saa aika helposti houkuteltua takaisin kotiin, useimmiten kunnon syöminen riittää :)

      Mulla on kyllä onnea, kun on sisko ja veli molemmat. Pienenä ei kai oltu siskon kanssa mitenkään erityisen läheisiä, ainakaan omien muistikuvien mukaan. Mutta nyt sisko tuntee mut melkein paremmin , kuin mä itse :D Samaa läheisyyttä toivon omille tytöillenikin.

      Poista
  2. Kauniita kuvia <3
    Kuten mainoksessakin osuvasti sanotaan: "Hyvä ruoka, parempi mieli". Olen huomannut, että sanonta todellakin pitää paikkansa. Ja hyvällä tarkoitan nimenomaan hyvää seka ravitsemuksellisesti, että tietenkin maun puolesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Niinhän se sanonta on todella oikeassa. Kyllä sen omassa mielessä huomaa, kun syö nimenomaan ravitsemuksellisesti oikeanlaista ruoka :)

      Poista
  3. Hei tuorepuurossako se zen lymyilee? Nyt tänne sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, puurossa se lymyilee! Ainut huono tuossa tuorepuurossa on, ettei sitä saa ihan HETI apuun ;) Yön yli on hyvä antaa aineiden tekeytyä. Mutta siltä varalta, jos tarvetta on myöhemminkin, niin mun resepti löytyy täältä: http://www.novelle.fi/makuelamyksia/aamujesi-pelastaja-herukkatuorepuuro/ Tänään meni tosiaan raakakaakaolla maustettuna ja yhdellä omenalla päälle pilkottuna :)

      Poista
  4. Täytyypä katsoa toi tuorepuuron ohje, sitä olin tulossa kyselemäänkin koska minulla ei ole zen juurikaan kyläillyt tässä syksyn aikana ja olisi kyllä erittäin mieluisa vieras meilläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti zen palaa tuorepuuron avulla! Tuohon ylle laitoikin tuon osoitteen. Suosittelen lämmöllä kokeilemaan. Ja jos pitää kookoksen mausta, niin osan nesteestä voi korvata kookosmaidolla tai kookosjuomalla, sillä saa vielä vähän lisäenergiaa. Ja jos superfoodit yhtään maistuvat, niin niitä voi tähän laittaa helposti sekaan :)

      Poista
  5. Taitaa olla aihetta käydä kantamassa kaupasta tuorepuuroaineksia jos siitä saa noin hyvää potkua päivään. Ihanaa viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis sillä on mulle ihan älyttömän suuri vaikutus, tuolla puurolla nimenomaan. Kyllähän mä silloinkin aamupalaa söin, kun zen lähti toisaalle. Banaanin ja kaksi leipää...mun zen ei tule niistä tyytyväiseksi.

      Kiitos, ihanaa viikkoa sinnekin :)

      Poista
  6. Minulla on joka aamuinen smoothie joka antaa voimia :)

    Ihania joulukortti kuvaus harjoituksia. Meillä suunnitelmissa kuva pikku hepon kanssa ja niiden lasten jotka kuvaan suostuvat (ajattelin etten pakota koko joukkoa kuvaan, säilyy zen tässäkin talossa, hahaa). Odottelen vain sitä lunta että kuvasta tulisi edes taustaltakiin vähän talvinen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothie on kyllä hyvä! Täytyy kehitellä itsellekin joku supersmoothie sitten, kun tuorepuuro alkaa kyllästyttää :)

      Kivalta kuulostaa teidän joulukorttisuunnitelmat! Lumi olisi kyllä tervetullutta meillekin...en ihan luota, että se tulee ajoissa, niin pelaan varman päälle ja kuvaan tällä kertaa sisällä :)

      Poista
  7. Ihana siskostapa! <3 Ja upeat kuvat, tuli ihan tarve kaivaa meidänkin jouluvalot jo esille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Mä meinaan ripustaa tänään paperitähdet ikkunaan ja ehkä sytyttää valonkin niihin :)

      Hei, on pitänyt sulta kysyä, että oletko pitänyt paljon Nosh-kutsuja? Mulla oli kutsut juuri viikonloppuna ja tuli vasta niiden jälkeen mieleen, että olisi ollut ihana saada SINUT tänne vaatteita esittelemään. Matkaa tosin sieltä Tampereen (muistako oikein) seudulta tulee melkein 200 kilometriä...joka tapauksessa, olit mun mielessä :)

      Poista
  8. Zen on tainnut olla läsnä näitä kuvia ottaessa, sen huomaa! Ihana tunnelma niistä välittyy. Olen samoilla linjoilla kanssasi tuon terveellisen ja hyvältä maistuvan ruuan merkityksestä jaksamiselle, mielenrauhalle, fiilikselle. Ja kuinka helppo tapa vaikuttaa omiin tunnelmiin; huolehtii vain siitä että syö hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään huomasin, että zenille ei riitä pelkkä hyvä syöminenkään...se on aika vaativa...se tykkäisi myös nukkua paremmin ;) Mutta hyvällä ruualla pääsee jo pitkälle, siihen on helpompi vaikuttaa, kuin tuohon nukkumisasiaan...

      Hyvää viikon jatkoa sinulle!

      Poista
  9. Onpa ihana tapa teillä siskoksilla :) Kauniita kuvia ja voi kun söpö tuo pikkuruinen kuusi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi <3 Annoin huonekuuselle taas mahdollisuuden...viime vuotinen ei pärjännyt mun kanssa, aika näyttää olisiko tämä sitkeämpi :D

      Poista
  10. Olipa mukava postaus. Teillä on huisin kiva siskostapa. Itselleni olen aina kaivannut siskoa. Uni, ruoka ja liikunta pitävät mielen hyvänä tai ainakin parempana. Iloa marraskuun hämyyn! Tuija

    VastaaPoista