15. joulukuuta 2014

Gluteeniton, ihanan pehmeä leipä

Instagramin seuraajat ovat moneen otteeseen päässeet kuolaamaan ihanan pehmeän leivän kuvia. Nyt saattaa herahtaa vesi kielelle myös täällä blogin puolella, joten vuoratkaa näppiksenne :D Tässä tulee leivän tarina.

”Mikä tuo on?” kysyi isosisko uunin luukulla aikaisemmin syksyllä. En kuullut kysymystä ensimmäistä kertaa, sillä hän on ihmettelevää ja kyselevää sorttia. Kysymyksiä tulvii useimmiten juuri silloin, kun kokeilen jotain uutta ja mahdollisesti herkullista. Ensimmäistä kertaa pääsin kuitenkin vastaamaan ”teen sulle vuokaleipää, siitä pitäisi tulla pehmeää.” Tyttö jatkoi ihmettelyään ja päivitteli mahdollista pehmeää leipäänsä. Pehmeä leipä on meillä aika suuri ihme, sillä kaupan valmiit leivät ilman kotimaisia viljoja ovat ainesosaluetteloltaan varsin pitkää luettavaa, etenkin E-aineiden saralla. Sen vuoksi meillä usein turvaudutaan muutamiin kaupan näkkäreihin ja kotitekoisiin rieskoihin tai leipäsiin. Ja jatkossa tähän ihanan pehmeään leipään!

Leivästä tuli rapea päältä ja pehmeä sisältä, juuri kuten olin toivonutkin. Sanoisin jopa, että se on parasta gluteenitonta leipää, jota olen ikinä saanut! Myös isosisko oli samaa mieltä ”on tää kyllä älyttömän hyvää, mutta se nyt ei ole mikään ihme, kun äiti on tuollainen mestarileipuri.” Kyselyn ja ihmettelyn lisäksi myös oikeasta narusta vetäminen on tytöllä hallussa. Varsinkin, kun palkkana on pehmeää leipää.

Resepti löytyy tuttuun tapaan Novelle.fi-sivustolta, tämän linkin takaa. Tämä leipä taipuu helposti arkeen ja juhlaan, joten jos olet hyvää leipäohjetta vailla, niin tämä kannattaa tsekata!

Meidän piti tänään suunnata tyttöjen kanssa Helsinkiin. Mun takomaan asiakkaille viimeisiä joululahjoiksi tulevia koruja ja tyttöjen mummua ilostuttamaan. Tytöt ovatkin nyt sen verran kipeänä, etten uskalla lähteä heidän kanssa koko päivän reissuun. Muutos suunnitelmiin siis. Mummu tuleekin tänne iltapäivästä ja mä ajelen yksin Helsinkiin illaksi. Siihen asti huilaillaan ja yritetään viihtyä sisätiloissa.

Mukavaa maanantaita!

2 kommenttia:

  1. Varmaan hyvää leipää,ainoa vika,etten pidä gluteenittomista.Hyvää ruokahalua.Kuvat olivat hyvin onnistuneita.Hyvää Joulua Sinulle toivottelen.

    VastaaPoista