12. joulukuuta 2014

Vähän joulua jo

Meillä on ensi viikolla yksi tosi jännä juttu luvassa ja olen hiljalleen alkanut laittaa kotia joulu/juhlakuntoon.

Kukkia.

Kynttilöitä.

Niistä on meidän joulu tehty. 

Kuusi tietysti tarvitaan myös ja piparintuoksua <3

Ihan asiasta toiseen. Olen miettinyt lähiaikoina paljon blogien kaupallisuutta, erityisesti omani. Taustalla oli yksi kommentti, jossa oltiin sitä mieltä, että blogini on kaupallinen ja sen vuoksi arveluttava, kun kuitenkin kirjoitan kuluttamisen vähentämisestä. Niin, mikä on oikeasti kaupallista ja mikä ei? Tämänkin postauksen myötä, jollekin voi tulla kova tarve etsiä itselleen pari vanhaa (tai vanhan näköistä) kynttälänjalkaa ja saviruukku. Tekeekö se tästä postauksesta kaupallisen? Jos kaupallisuuden kriteerinä on se, että postaus herättää lukijassa ostohalun, niin kyllä blogini taitaa olla kaupallinen, ei siitä mihinkään pääse.

Kuten huomaatte luen jokaisen kommentin ihan ajatuksella. Tämä jäi erityisesti mieleeni, sillä sävy oli aika syyttävä. Kaikilla on toki oikeus mielipiteeseen ja sen saa tietysti ilmaistakin, mieluiten hyvän käytöksen rajoissa :)

Mutta ei siitä sen kummempaa :) Kaupallinen, mikä kaupallinen ;)

Joko te olette laittaneet kotia joulukuntoon?

Tunnelmallista viikonloppua teille! Me suunnataan huomenna Lohjan menneen ajan joulumarkkinoille :)

Saviruukku: Second hand
Kynttilänjalat: Second hand

27 kommenttia:

 1. Ihan tosi-tosi hienoja kuvia taas! huoh... ♥

  VastaaPoista
 2. Upeita tunnelmallisia kuvia! Mä en kyllä kuvailisi sun blogia kaupalliseksi, mutta mielipiteet kullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjaana <3 En mäkään rehellisesti ottaen kuvailisi mun blogia kaupallisena, mutta nää on näitä...miten kukakin haluaa asian nähdä...

   Poista
 3. Paljon paljon kaupallisempia blogeja on kuin sulla (kuten mulla ;) - mutta mielestäni hyvällä asialla kaupallinen) - ja jos muutama yhteistyöpostaus, jossa on vähän taustoittu yritystä tai tuotetta, jonka arvot lukijoiden kesken on kaupallista, sitten olkoon ;) Arvostan ainakin itse sitä, että kerrot asioita vähän tuotteiden takaa ja perustelet, miksi olet lähtenyt kenenkin kanssa yhteistyöhön - toki voisi näyttää vähemmän kaupalliselle, jos vain arpoisit tuotteen, mutta mitä siitä sitten muuta saa kuin jännitysnäytelmän kuka voittaa tämän (kaupallisen) tuotteen :D

  Itse kysyin entisiltä asiakkailtani (AstuButiikkiin.fi-sivusto), josko heillä olisi kiinnostusta tarjota uuteen blogiini jouluisia yllätyksiä joulukuuksi. En tiedä, voiko sanoa, että liian moni lähti mukaan, mutta en hennonnut sanoa kenellekään eikään, sillä arvostan heidän työtään ja tykkään valtavasti myös heidän tuotteistaan, koska ovat kotimaisia, eettisiä ja hyvin moni ekologisiakin. Ja kun heillä monella on tällä hetkellä hyvin vaikeat ajat, kun ihmiset säästävät, pieni halpa näkyvyys blogissani oli heille enemmän kuin tervetullutta. Varmasti moni ajattelee, että menipä liian kaupalliseksi - mutta ajatelkoon. Minulla on ainakin hyvä omatunto asian suhteen, ja sehän on tärkeintä se!

  Eli sanomani piti: niin kauan kuin itsestä tuntuu hyvälle, jatka vain samaa rataa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Mrs Sinn! Hyvä omatunto asian suhteen on kaiken a ja o...ja se, että itse päättää ne omat kriteerinsä ja seisoo niiden takana. AstuButiikkiin-sivuston tuotteita minäkin mainostaisin mielelläni! Blogisi yllätyksistä on varmasti paljon hyötyä kyseisille yrittäjille! Tuollainen on vain ja ainoastaan hienoa. Mun mielestä :)

   Poista
 4. Vaikka ostohalu sinun kauniista kuvista tulisikin niin ei niitä ihanuuksia kaupasta löydy eikä vartavasten ostamalla ostettua. Ne löytyy yleensä tuurilla kirppiksiltä tai jostain muualta... käytettynä. Kierrätystä kierrätystä, siinäpä se. Se että ostaa joltain toiselta hänelle tarpeettoman no sanottakoon vaikka saviruukun tai pari vanhaa kynttilän jalkaa ei minusta ole kovinkaan "kaupallista". Jokainenhan tekee oman ostopäätöksensä kuitenkin ja siihen kannustusta täältä ei löydy, lähinnä neuvoa sen tavaran ostamisen tarkkaan harkitsemiseen... Ihmisiä on monenlaisia ja nyt varmaankin on vain huomattu että tämä ostamattomuus ja kaupallisuus on sinulle tärkeä ja herkkä asia niin tokihan siitä narusta sitten täytyy kiskaista. Jatka samaan malliin. Tämä on ihana, elämänläheinen ja kiva blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimosa kauniista sanoistasi ja kannustuksesta! Haluan tuoda jatkossakin noita asioita esiin blogissa ja minusta on aika käsittämätöntä, että tosiaan jonkun on tultava kiskaisemaan siitä narusta, kuten sinäkin sanoit. Miksi ei voisi olla vain kiskaisematta!? Uskomatonta välillä tämä blogien kommentointi... Ihanaa kuitenkin, että on myös teitä, jotka näette asiat samoin, kuin itsekin näen :)

   Hyvää joulun odotusta sinulle Mimosa :)

   Poista
 5. Eimös sktä täältä bgodeista juuri käydäkin kurkkimassa, mitä kivaa toisilla on ja jos tekee mieli hankkia samanlaista, niin kukin voi sen tehdä tai jättää tekemättä...jokaisella on vastuu omista ostamisista.
  Ja kaupalliseksi en suvujasi sanoisi...täällä on kyllä kaupallisiakin ja mainoksia täynnää olevia blogeja.
  Jatka vain samaan malliin.

  Mukavaa joulun odotusta☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin inspiraation jakamista ja saamista blogit parhaimmillaan ovat :) Ja niin totta, että kaikki ovat lopulta vastuussa omista ostamisistaan, todella hyvä pointti!

   Mukavaa joulun odotusta sinullekin PikkuBertta :)

   Poista
 6. Minä en kyllä koe, että blogisi olisi laisinkaan kaupallinen!

  Pieniä jouluisia juttuja on kyllä jo tullut kaivettua esiin, ja pikkuruinen kuusikin jo lasipullossa. Kynttilät ja luonnonmateriaalit ovat parasta tänä vuonna!
  Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkuruinen kuusi lasipullossa kuulostaa ihanalta <3 Mullakin on kuusi lasipullossa mutta se ei kyllä ollut niin pikkuruinen miltä se tuolla piha-aidan vieressä näytti :D Kynttilät ovat meilläkin pääosassa ja käpyjäkin olisi vielä mahdollista käydä keräämässä...

   Mukavaa joulun odotusta sinullekin Nonna!

   Poista
 7. Luen blogiasi juuri sen vuoksi ettei Se mielestäni ole kaupallinen. Pidän siitä että kirjoitat rohkeasti ostamattomuudesta ja omia kokemuksiasi siitä. Plussaa tulee tietenkin siitä että blogisi on visuaalisestikin kaunis. Nykyään minuakin ärsyttää blogien kaupallisuus ja olen lopettanut lähes täysin blogien seuraamisen. Sinun blogisi on kuitenkin virkistävän erilainen. Kiitos siitä. Terveisin Heidi K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi kommentista! Ihana kuulla, että joku näkee blogini juurikin tuolla tavoin. Omassa blogilistassani on paljon sellaisia blogeja, joita en edes klikkaa auki enää, kun en jaksa sitä jatkuvaa uuden esittelyä. Blogit muuttuvat ja sitten, kun ne eivät itselle enää sovi, niin on aika jatkaa matkaa :)

   Ihanaa joulun odotusta Heidi!

   Poista
 8. Blogisi on ovelasti kaupallinen ja tiedät sen itsekin ;-) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minulle jäi nyt vähän epäselväksi mitä tarkoitat tuolla ovelalla, kun sen voi tulkita aika monella tapaa, joten jätän nyt tulkitsematta :)

   Kiitos samoin, mukavaa joulun odotusta sinullekin!

   Poista
 9. Nyt joulun alla blogien kaupallisuus tuntuu oikein hyppäävän silmille. En suuntaa tätä kommenttia juuri tähän blogiin, vaan ylipäätänsä ne ehkä erityyppisiä kulutusarvoja edustaat blogit ovat vähemmistönä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Joulun alla kaupallisuus kasvaa ihan eri tasolle mitä se muuten on. Itseäni se vähän (oikeasti paljon) ahdistaa ja sen vuoksi tällainen samanlainen "vastarinta" näkyy blogissani monena vuonna juuri ennen joulua.

   Hyvää joulun odotusta sinulle!

   Poista
 10. Itse vierailen blogissasi mielettömän hienojen kuvien vuoksi. Lisäksi sellainen itse tekemisen meininki miellyttää. En todellakaan koe blogiasi kaupaliseksi. Joissakin blogeissa kaupallisuus häiritsee. Jos joka toinen postaus on yhteistyössä saadun tavaran kehumista, ei niitä juttuja jaksa kovin pitkään seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija, ihana kuulla että pidät kuvistani <3 Kaupallisuus häiritsee minuakin ja on itsellenikin "hankala" asia tuoda blogiin, siis ne harvat yhteistyöjutut, joita blogissani on. Punnitsen niitä tosi tarkkaan, mitä blogiin tuon ja mikä saa jäädä pois.

   Hyvää joulun odotusta sinulle Saija!

   Poista
 11. Kyllä minustakin blogisi on kaupallinen. Olet vain ronkeli etkä mainosta mitä tahansa. Lumoan ja Pia's kyllä käy... Ja etkös ole mukana Indiedayssa myös? Mainosta pukkaa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen blogissani sellaisia yhteistöitä, jotka täyttävät omat eettiset ja ekologiset kriteerini. Sen vuoksi mainitsemasi tuotteet ovat esiintyneet blogissani, sillä ne täyttävät ne. Kai sen voi sitten (ainakin sinun mielestäsi) ilmaista niin, että olen vain ronkeli, kun minulla on tietyt arvot joiden mukaan toimin.

   Poista
 12. Oma valinta on millaisia blogeja seuraa! Sinun omasi on viehättävän raikas ja laadukas. Kaupallisuus ei todellakaan hyppää silmille. Jatka samaan tyyliin upeine otoksinesi. Yhteistyöllä eteenpäin! tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuikku! Tosiaan ei sellaisia blogeja kannata seurata, jotka eivät itseä miellytä. Ihan oman ajan haaskausta omasta mielestäni.

   Ihanaa viikonloppua teille! :)

   Poista
 13. Vielen Dank Angie! Nice friday to you to! :)

  VastaaPoista
 14. Ihania kuvia, sopivasti joulutunnelmaa!
  Minunkaan mielestä blogisi ei ole kaupallinen, jatka samaan malliin! :) Kaupalliset/mainosblogit jäävät minulta yleensä lukematta, tylsempää ei voi ollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AnuElina tsempistä <3 Joulutunnelma on sellainen juttu, joka on niin pienestä kiinni. Pelkkä mandariinin tuoksu (mulle tärkeä joulutuoksu) kynttilän valossa voi tuoda joulun tunnelman <3

   Ihanaa joulun odotusta!

   Poista