4. maaliskuuta 2015

Keittiön sydän

Kuvasin keittiön puuhellaa tänään yhtä juttua varten. On se vaan niin ihana, että täytyy laittaa se teillekin tänne nähtäväksi :) Se toimii talvella juuri niin, kuin olin ajatellutkin. Se lämmittää ihanasti keittiötä, kun me tytöt aamulla tullaan alakertaan. Itsestään se ei tietysti lämpene, mutta mies herää sen verran aikaisemmin töihin, että meille tytöille on moista luksusta tarjolla :) Ja paistuu leivinuunissa kivasti perjantaipitsakin ;)

Huomenna olisi tarkoitus kuvata keittiössä vielä lisää. Katsotaan, saanko taas teillekin kuvan tai kaksi :)

I took some photos in our kitchen today. I just love our baking oven, it warms up our kitchen in the winter, thanks to my husband. And it bakes a lovely pizza on fridays as well :)

I´m planning to take more photos in the kitchen tomorrow. Hopefully I get something for you to see too :) 

22 kommenttia:

 1. Hurjan kaunis :) Meilläkin vastaavalla lämpenee tönö ja valmistuu ruoka joka päivä, en ikinä vaihtaisi pois! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin kätevä, kun lämmittää samalla kodin ja tekee ruuan :) En mäkään vaihtaisi pois, on vaan niin <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Palautettiin puuhella kesän remontissa keittiöön, enkä ole katunut hetkeäkään! Se on huippu :)

   Poista
 3. Voi miten ihana onkaan herätä lämpimään puuhellan tuomaan lämpöön! Meillä vanha puuhella keittiössä ja se tuo kyllä niin ihanaa lämpöä keittiöön! Meillä se kyllä taitaa olla pian maalauksen tarpeessa....mutta ihana on!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Marita, ihanaa lämpöä puuhella tuo! Kiitos, mukavaa loppuviikkoa sullekin :)

   Poista
 4. Puuhella tuo lämmöllään ihanaa kodikkuutta. Meilläkin se on keittiön sydän. Tosin meillä on arkiaamuisin niin laiskaa porukkaa, ettei se yleensä lämpene.
  Mä todella ihailen sun kuvien värejä, niitä on ilo katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina <3 Ihanasti sanottu :) Nyt onkin viikonloppu tuloillaan, joten ehkä teilläkin lämpiää puuhella heti aamusta :)

   Poista
 5. On se kaunis! Mulle on puuhellan myötä tullu "pakkoja", esim. lettujahan ei voi enää paistaa muualla, kun puuhellalla - valurautapannulla. Fiilis on ihan eri! Pakko kyllä myöntää, että hellan uuniosio on jäänyt käyttämättä, kun on talossa myös iso leivinuuni. Kypsyykö siinä hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, lettuja viikonlopun ruokalistalle siis ;) Uskon, että fiilis on ihan eri! Me ollaan enimmäkseen paistettu tuossa pitsaa...SUOSITTELEN! Ja sitten viikonloppuisin yleensä laitetaan joku pata hautumaan uuniin, karjalanpaistia, siideripossua tai nyhtöpossua. Tulee suussa sulavaa! Ja me pidetään valkia oikeastaan aina tuossa leivinuunissa, niin on sitten käyttövalmis. Tuota toista tulipessä ei käytetä juuri koskaan.

   Poista
  2. Ahaa, niin se on oikeen siis leivinuuni! Meidän hellassa oleva uuni on sellanen, johon ei laiteta tulta, vaan ottaa hellan puolelta se lämmön. Jotenkin oon ajatellu, että se lämpötila ei nouse siinä kovin korkeelle ja käyttö sen takia jäänyt. Leivinuunissa mekin haudutetaan ja paistetaan ja ja ja...:)

   Poista
  3. Juu, se on leivinuuni :) Mun oli pakko saada sellainen, siis PAKKO. Ymmärrät varmaan :) Isompaa ei ollut mahdollista tähän keittiöön toteuttaa, niin tehtiin tällainen kyykkyversio. Hyvin toimii näinkin, vaikka sellainen oikein iso uuni olisi niin ihana <3

   Poista
 6. Puuhella <3 Yksi unelmistani. Luulenpa, että meidän rintamamiestalossa on sellainen aikoinaan ollut, mutta joku rontti on sen joskus purkanut. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin puuhella oli purettu 60-luvun lopussa ja me palautettiin se takaisin paikoilleen tänä kesänä. Kaikki hormit ja muut olivat pienellä fiksauksella ihan käyttökelpoisia vielä!

   Poista
 7. Mahtava hella, kelpaa sitä lämmitellä ja leipoa siellä. Meidänkin talossa on aikoinaan ollut puuhella, mutta edelliset asukkaat ovat 80-luvun remontissa sen hävittäneet ja siirtäneet keittiön pois muurin vierestä. Harmi. Haaveilen ajasta, jolloin saisimme oman remonttimme alulle ja keittiön entiselle paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveita pitää ollakin! Me alettiin heti taloon muutettuamme haaveilemaan uunin palauttamisesta ja nyt olen kyllä tosi tyytyväinen, että se viime kesänä tehtiin. Ehkä teilläkin vielä joskus :)

   Poista
 8. I love the oven !!! thanks for the inspirations !!! love greetings from angie from Germany

  VastaaPoista