6. maaliskuuta 2015

Perjantain pihakuva

Pihan ensimmäiset kukkijat lumikellot <3 Ne ovat kyllä niin piristäviä tuon räntäsateen keskellä. Eilisten suunnitelmieni mukaisesti suunnattiin tyttöjen kanssa heti aamusta pihalle. Lapset viihtyivät vesi/sohjo/muta-leikkiensä kanssa sen aikaa, että sain aloitettua yhden omenapuun kevätleikkauksen. Leikkaus eteni yllättävän joutuisasti ja pääsin noin puoleen väliin urakkaa. Jes, puolikas omenapuu leikattu enää 24 ja puoli jäljellä :D Omenapuunleikkaus on muuten yllättävän rentouttavaa ja mukavaa puuhaa. Nauratteko, jos sanon, että siinä pitää päästä omenapuun kanssa johonkin yhteyteen, että leikkaus sujuu ja että se onnistuu ylipäätään?

Isosisko lähti kaverin luokse ja pikkusisko nukahti juuri. Joo, sitä siivottavaa olisi mutta myös koulutehtävien deadline alkaa painaa päälle. Viikon päästä on taas kontaktiopetusta ja olen tehtävieni kanssa vielä ihan liian levällään. Parasta siis hakea lisää kahvia ja toivoa, että pikkusisko nukkuisi tänään edes hitusen paremmin. Siivotaan sitten illalla, mä kaivan koulupaperit esiin NYT.

Kivaa ja toimeliasta viikonloppua :)

Jos jollain on muuten omenapuunleikkausta tiedossa, niin mun 2 vuoden takaiset ohjeet vanhan omenapuun leikkaukseen löytyy täältä (klik).

26 kommenttia:

 1. Kiitos puiden leikkausvinkistä. Me vasta loppukesästä muutettiin ja nämä omenapuut ovat meille ihan uusi tuttavuus, pitäisi tosiaan päästä niiden kanssa johonkin yhteisymmärrykseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkaus on alkuun kyllä niin haastavaa! Muistan, että olin kirjojen kanssa perehtynyt asiaan ekana kevääni niin, että piti olla helppoa leikata. Sitten puiden vierellä tippui kyllä oksasakset hankeen, kun ei tuntunutkaan enää niin selkeältä :D Tsemiä koitokseen!

   Poista
 2. Ihanat lumikellot <3 Omppupuiden leikkaus on hemmetin kivaa puuhaa sanon mä! :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Tiina :) Siihen kyllä uppoutuisi pitkäksikin aikaa. Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Ihania lumikelloja! Meillä on vielä niin paljon lunta että niitä saa odotella...

  VastaaPoista
 4. Sieltä se kevät tulee :-) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tulee :) Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua sullekin Sari!

   Poista
 5. Siis sielläkö ihan oikeasti jo ensimmäiset kukat kukkivat?! Täällä pohjoisemmassa on sielä reilu kerros lunta :D
  Minulle pensasaidan leikkaamisesta on tullut sellainen oma, rentouttava juttu. Tulisi äkkiä se kevät, niin pääsisi taas leikkaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kukkii ihan oikeasti! Ei meillä ole lunta pihassa enää, kuin pieni pläntti. Mutaa on senkin edestä kyllä! Täällä meillä päin satoi muutaman kerran talven aikana kunnolla lunta mutta aina hetken päästä tuli plussakelit ja kinokset ehtivät huveta ennen seuraavaa pyryä. Pulkkamäkikin oli huvina vain hetken. Kaikella on puolensa...

   Tulisipa kevät sinnekin äkkiä, että pääsisit pensasaidan kimppuun :) Ihanaa kevään odotusta sinulle!

   Poista
 6. Oi, miten ihania lumikelloja!
  On sulla urakkaa noiden omenapuiden kanssa, mutta nyt on mukavia ilmoja tiedossa leikkauspuuhiin. Ja oksistahan saa kauniita koristeita myös sisälle maljakkoon.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä noissa puissa jokunen aamupäivä menee mutta ei se mitään, onpahan hyvä syy lähteä haukkaamaan raitista ilmaa :)

   Kiitos samoin, hyvää viikonloppua sullekin Riina!

   Poista
 7. Hyvänen aika, ei ole lunta ja kukatkin jo kukkii!
  Luulin ensin kuvaa katsomalla, että joku vanha kevätkuva! :)

  Mekin etelässä asutaan, mutta ei ole kyllä vielä yhtään lähtenyt sulamaan, yli polveen/reiteen asti on lunta vielä koko piha täynnä. Menee vielä TOVI ennen kuin tuo määrä sulaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä onkin sitten tullut lunta ihan kunnolla! Olen koko talven ihmetellyt, kun joka paikassa on päivitelty lumen määrää ja meillä sitä ei ole tullut juuri nimeksikään. Asumme Lohjanharjun alueella, joten luulisin harjun blokanneen suurimman osan lumisateesta.

   Kyllä ne lumet sitten nopeasti sulaa teilläkin :) Ihanaa kävettä sulle Marika!

   Poista
 8. I'm so happy when you talk about garden! I'm very interested by the cutting of fruit trees since I'm trying to do it myself in my garden... My poor old apple tree is in a very bad condition!
  Have a beautiful week-end with your cute family.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I´m happy to talk about garden :) It´s just something so beautiful. I would be interested to follow your gardening in France as well. Do you have a blog or instagram?

   Poista
  2. I'm starting a blog : http://lapetitevievuedici.blogspot.fr/
   Today was sunny and I took some pictures in my garden...
   But I am really a debutant!

   Poista
  3. Thank you Laurence for this! I will come for a visit :)

   Poista
 9. Meillä on vielä lunta reilusti pihassa, vaikka monin paikoin muuten onkin jo sulanut kovasti. Kiitos kun muistuttelit omenapuiden leikkaamisesta. Vietin tänään muutamia tunteja yläilmoissa ja sain kaksi puuta leikattua. Enää seitsemän jäljellä, joten urakka on kyllä tosi paljon pienempi kuin teillä. Tsemppiä siis teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä 9 puuta on aika urakka myös! Kiva, että sait jo kaksi hoidettua :) Meilläkin homma etenee kivasti :)

   Poista
 10. Kyllä sinä sen verran monta kertaa olet nyt todistellut, että oikeasti teillä kukkii, että se on nyt uskottava :D

  Muista pitää myös itsestäsi huolta, näin naistenpäivän kunniaksi vaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei, nämä lumikellot ovat olleen tuossa jo toista viikkoa :D Olen odottanut vaan sopivaa hetkeä räpsäistä pari kuvaa. Joten kyllä se ihan totta on, että täällä kukkii :)

   Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, joten kivasti ovat viikonlopun hommat täällä edenneet. Jää aikaa itsestä huolehtimiseenkin :)

   Ihanaa naistenpäivän iltaa sulle <3

   Poista
 11. Kiitos paljon, ohjeet tuli tarpeeseen :)

  VastaaPoista