15. tammikuuta 2016

Mielen Melodiat vk7

Tämän viikon teemana oli vuorovaikutus itseen ja muihin. Hyvin mielenkiintoinen teema, josta sain itselleni paljon ajateltavaa. Paljon asioita, joita en ollut ikinä tullut ajatelleeksi. Ennakkokäsityksistä, sanattomasta viestinnästä, sisäisestä puheesta, fokuksesta ja aidosta kiinnostuksesta ymmärtää toista.

Niin kauan kuin muistan, olen kokenut haasteita vuorovaikutustilanteissa, varsinkin uusien ihmisten tapaamisessa. Koen usein, että minua pidetään outona tai että juttujani ei ymmärretä. Että ajatuksenjuoksuni on kertakaikkiaan niin erilainen, kuin muilla...joko sanon liikaa asioita tai sitten jätän jotain oleellista sanomatta. Ehkä sen takia mielelläni kerronkin asioita täällä blogissa, kun itsellä on enemmän aikaa asettaa sanansa jolloin virhetulkinnan riski madaltuu...

Yksi itselleni merkittävä asia viikon teemassa oli oma sisäinen puhe. Se vaikuttaa suoraan siihen, millaisia reaktioita saamme vuorovaikutuksessa toisilta. Jos jo etukäteen ajattelen "Miten ihmeessä osaan valita oikeat sanat ja että varmasti minut taas väärinymmärretään" niin menen tilanteeseen aistien ensisijaisesti ajatustani tukevia viestejä. Voisin ehkä keskittyä tämän tyylisen sisäisen puheen sijaan siihen, että luottaisin enemmän itseeni, jännittäisin vähemmän ja olisin ihan vain oma itseni...sillä olenhan kuitenkin ihan hyvä tyyppi :) Voisin yrittää muokata sisäistä puhettani sellaiseen suuntaan, joka ohjaisi minua havainnoimaan positiivisempia ja hyväksyvämpiä viestejä. Avoimin mielin osaan kyllä olla, toimia intuition mukaan mutta koen, että voisin panostaa tilanteissa enemmän myös läsnäoloon ja sitä kautta olla aidommin kiinnostunut myös ymmärtämään sitä toista osapuolta.

Tähän viikkoon ei ole juurikaan mahtunut uusia kohtaamisia mutta innolla odotan millaisia kokemuksia tulen jatkossa saamaan. Ja tietysti tututkin kohtaamiset ovat ihan hyvä paikka harjoitella :)

4K7A4672
Tältä näyttää 2,5-vuotias uudessa kohtaamisessa. En usko, että ajatuksiin mahtuu "mitähän rakentaisi legoilla myöhemmin tänään", vaan läsnäolo on 100%. Silmistä näkyy aito kiinnostus toista kohtaan ja lapsi kuuntelee toisen tarinaa ilman ennakkokäsityksiä.

Vielä viikko valmennusta jäljellä! Onneksi olen kirjoittanut asioita muistiin tänne blogiin, niin niihin on helppo palata myöhemminkin :)

Nyt toivottelen teille mukavaa pian alkavaa viikonloppua!

12 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisaa, olen pyöritelly kaksipäivää että liittyisin Mielen Melodioihin. Tänään uusi olisi alkamassa... Taidan olla myöhässä vai alkaakohan niitä jatkuvasti?
  Seija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä ihan jatkuvasti ala, tällä hetkellä vaikuttaisi alkavan vajaan parin kuukauden välein. Suosittelen kyllä ehdottomasti, jos olet motivoitunut asiasta niin et varmasti tule katumaan!

   Laita viestiä mari(at)mielenmelodiat.fi , ihan varmasti pääset vielä mukaan :)

   Poista
  2. Hei Seija ja muut Mielen Melodiat -verkkovalmennusta harkitsevat,

   Vielä ehdit hyvin mukaan tänään alkaneeseen valmennukseen.

   http://www.mielenmelodiat.fi/products/

   Poista
 2. Minä olen innoittamanasi myös harkinnut. Lähinnä jarruttanut olen siksi, että työni on hyvin säännöllisen epäsäännöllistä ja pienet lapset jaloissa ei kovinkaan paljon motivoi mihinkään ylimääräiseen. Kunpa joku tulisi oven taakse ja takoisi kaikki nuo asiat päähäni <3 Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jossain kohtaa tartut tilaisuuteen, sillä itse koin tämän hyvänä työkaluna juuri niiden "ylimääräisten" juttujen karsimiseen...antoi paljon oivalluksia oman tekemisen suunnalle ja turhien stressitekijöiden minimoimiselle.

   Kiitos, ihanaa viikonloppua sinne myös <3

   Poista
 3. Beautiful post Anna. And beautiful photo! Have a nice sunday.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I have missed you Laurence!!

   You too, have a nice sunday <3

   Poista