Kauraleipäset
4 dl kevytmaitoa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1/2 dl oljyä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
6dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
Sekoita 42 asteiseen (lämmitin mikrossa lämpimäksi, en sen tarkemmin mittaillut) maitoon hiiva, suola, siirappi, öljy, siemenet ja kaurahiutaleet. Lisää jauhoja vähitelleen. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Taputtele taikina 1cm paksuisiksi leipäsiksi ja anna kohota noin 30min. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Ohje on siitä helppo, että sen saa tehtyä nopeasti puuhaarukan ja kulhon avulla (laitteita ei tällä kertaa tarvita). Itse olen lisännyt ohjeeseen jääkaapin jämiä, kuten porkkanaraasteen loput tai juustonkannikan raastettuna. Koska ruokailijoina oli myös pienempiä herkkusuita, silppusin siemenet vähän pienemmäksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti