23. maaliskuuta 2012

Ensimmäiset puutarhakuvat

Meillä tytöillä on tänään vapaapäivä ja heti neidin käytyä päikkäreille (herää varmaan ihan just) tämä äiti veti reinot jalkaan, laittoi itkuhälyn taskuun ja kameran kaulaan ja hilpaisi pihalle kuvaamaan. Saunan päädyn kukkapenkistä alkaa nousta yhtä ja toista. Viime keväisistä postauksista tarkistin, että helmililjaa tässä penkissä ainakin on ja muistan istuttaneeni tähän kaikki viime pääsiäisen nahistuneet narsissit. Kiva huomata, että ainakin jotain sieltä taas nousee :)
Saunan toisesta penkistä kurkistaa keltaisen kevätesikon kurttuiset lehdet.
Viime kesänä perustin todella ison uuden penkin vanhan kuusen juurelle. Paahteiselle puolelle laitoin syksyllä jotain sipuleja, muistaakseni ainakin krookuksia.

Samaisessa penkissä viihtyvät myös rikot, joista tykkään tosi kovin (tämä taitaa olla valkoinen patjarikko).

Ja maksaruohokin on auringosta mielissään:)

Samasta penkistä nousee myös punatähkää (olikohan se sellaista?), jonka esikasvatin viime keväänä ihan ITSE!!!! Ja se on vielä hengissä (kyllä musta vielä kunnon harrastelijapuutarhuri saadaan;))! 
Kunhan tuo neiti tuolta heräilee, niin vedetään välipalat napaan ja mennään suitsait hiekkalaatikolle, JES!

16 kommenttia:

 1. miten siellä voi jo noin kaikki vihreä nousta maasta! :o eeeeei täällä;) kuraa, ruskeaa lunta ja harmaata ilmaa, mmmm:)

  no, kyllä se kohta tännekin tulee, vehreys, niin ettei huomaakaan!

  Mukavaa viikonloppua ja hiekkisleikkejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin vielä lunta ja sohjoa mutta nopeasti tuo tuntuu sulavan. Nämä täysin sulaneet kohdat ovat ehkä viikon olleet lumesta vapaat.

   Mukavaa viikonloppua teillekin :)

   Poista
 2. Ei voi muuta sanoa ko että ON TÄÄ SUOMI ISO MAA !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Me asutaan 1B vyöhykkeellä. Ja on meilläkin vielä paikoitellen puoleen sääreen lunta, mutta vain sellaisilla paikoilla, mihin lumi kasaantuu:)

   Poista
 3. Miten paljon kevään merkkejä! Meinasin mennä tänään kameran kanssa puutarhana, mutta niiden lumikinosten edessä antauduin ja päätin odottaa vielä vähän :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mene, kuin hujaus, niin lumi on jo täysin unohdettu:)

   Poista
 4. Onpa sieltä maasta puskemassa montaa laatua! Kyllä se kevät oikeasti tulee, ihanaa! <3

  VastaaPoista
 5. Oi, jossakin on jo ihan melkein just kevät! =) Täällä on lunta vielä niin paljon, etten ole osannut ajatellakkaan, että voisi jotain tuollaista löytyä... mutta perästä tullaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaillaan meillä sataa vettä ja se on kyllä tähän aikaan vuodesta auringonpaisteen jälkeen paras mahdollinen ilma. Kyllä saa lumi kyytiä!

   Poista
 6. Oi joi, ihanan näköistä! Täällä on jo aloitettu jokapäiväiset puutarha-bongaus-kierrokset, mutta vielä ei ole kauheasti katseltavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ihan kohta on katseltavaa joka puolella:) Meillä näkyi eilen jo raparperin pienet punaiset nystyt mullan seassa...kohta saa raparperipiirakkaa:)

   Poista
 7. Voi onnellista! Meillä on niin paljon vielä lunta että tuntuu uskomattomalta nähdä noin keväisiäkuvia. Olen parin viikon kuluttua lomalla joten toivon ihmettä että pääsisin edes hieman pihatöihin....nytkin sataa lunta...Iloa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meilläkin vielä paikoitellen lunta. Tänään on satanut vettä ja silläkin lumi hupenee pikavauhtia. Ei kestä kauaa, että meidän piha on lumivapaa:)

   Iloa sinunkin viikonloppuun!

   Poista
 8. Ihana, ihana kevät! :)

  Täällä lounaisrannikolla on myös paikkapaikoin hyvin vihreää, laitoinkin aiemmin omaankin blogiini kuvia kevään edistymisestä näillä nurkilla.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on kyllä niin uskomattoman hienoa aikaa!

   Mukavaa viikonloppua sinullekin:)

   Poista