9. maaliskuuta 2012

Joka kevät sama juttu

Joka kevät päätän, etten ensi keväänä yritä siemenestä kasvattaa yrttejä tai mitään muutakaan. Ja joka kevät niin olen kuitenkin tehnyt...eikö sitä ihminen koskaan opi!? En siis ikinä syystä tai toisesta (lue osaamattomuudesta) johtuen kovinkaan hyvää satoa saa ja muutamia harvoja onnistumisia lukuun ottamatta ostan yrttien valmiit taimet aina torilta (ne saan muuten pysymään hengissä ;)).

No...tässä sitä taas ollaan, sitruunabasilika ja pienilehtinen basilika istutettuna kananmunakennoon. Katsotaan auttaisiko asian dokumentointi ja blogin lukijoille jakaminen viljely-yritykset menestykseen ;) Pahoittelut itseironiaa tulvivasta postauksesta ;) Ja siitä huolimatta kivaa perjantaita!!!!

18 kommenttia:

 1. Pitäiskö munkin vertaistueksi laittaa siemeniä itämään? En ole ku joskus yläasteella viimeksi moista harrastanut... :D Mutta vähän ehkä haluaisin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistuki ois kyllä tosi jees ;D Se kokeilunhalu mullakin taitaa jossakin piillä, vaikka kieltämättä aiemminkin kokeiltu on! No mutta taas vahva luotto noihin pieniin siemeniin :)

   Poista
 2. Mulla on parit yrit (rosmariini ainakin) jonka ostan valmiina taimena, ikinä en ole sitä saanut kasvamaan, mutta muuten kyllä kasvatan itse kaikki, niitä on niin kiva seurailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmariini ja sitruunatimjami (ihan parasta!) on mulla sellaisia, jotka varmasti torilta mukaan lähtevät. Olen aktiivisesti yrittänyt unohtaa nämä onnistumattomuudet yrttien suhteen ja muiden vuosien osalta siinä onnistunutkin, paitsi se kolmen vuoden takainen kevät. Silloin yrttien pienet alut kuivuivat, kun hupsvaan lähdettiin 1,5 kk etuajassa synnyttämään ja sillä tiellä tovi menikin :) Siitä alkoi alamäki yrttien suhteen...josko tänä keväänä välillä onnistais ;)

   Poista
 3. mie oon jo luopunu toivosta ...kai sitä on vanhuuttaan viisastunu ;) ettei ennää yritäkkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että tämä kevät on nyt SE KEVÄT joka näyttää suunnan tuleville yrityksille ;)

   Poista
 4. Sä et selvästikään vaan halua luovuttaa tässä asiassa! Vähän sama kuin meikäläisen tomaatinkasvatus. Tosin olen tehnyt myönnytyksen itselleni ja ostan tänä vuonna taimet valmiina, ne vie liikaa tilaa ikkunalaudalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kun mä niin haluaisin osata tän homman...ehkä siksi yritän aina uudestaan :) Tomaatin meinaan minäkin taimena ostaa.

   Poista
 5. Voi, mun pitäis kanssa kokeilla. Oon ihan aloittelija eli en juuri ole kasvatellut siemenistä mitään. No, joskushan se täytyy aloittaa ja nyt olisi intoakin. :) Toivotaan, että tänä vuonna onni kääntyy sielläkin! :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä idättämiseen! Itselläni on huomisen projektina laittaa kesäkukkien siemeniä multaan ja ikkunalaudalle kasvamaan, mutta mitään takeita ei senkään homman onnistumiselle ole... :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä varmasti tarvitaan :) Mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista
 7. Minulla on samaa taipumusta. Viime vuonna onnistuin muistamaan lupaukseni, enkä laittanut mitään. Jo tänä vuonna lipsahdin. Herneenversot ovat jo pitkällä ja uudet kylvöt ovat jo mielessä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin herneenversot...hyvä, että muistutit!!! Tää taitaa lipsua vielä vähän lisää ;)

   Poista
 8. Ihana kuulla ettei se kaikilla muillakaan suju kuin vettä vaan... En siis olekaan ihan yksin honteloiden taimieni kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEH, ihanuus tästä on kyllä kaukana;) No ei kai. Pitäis varmaan alkaa sihteeriksi johonkin -hotelot taimet-klubiin!

   Poista
 9. Hei! Pakko on taas sanoa miten paljon nautin sun blogin lukemisesta. Sulla on kauniita kuvia (kuten esim. edellisessä postauksessa!!!) mutta saanko tehdä ehdotuksen että laittaisit kuvat isompina? : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Kiitos paljon, ihana kuulla, että nautit blogin lukemisesta :) Ehdotuksia saa aina tehdä, toteutus tässä tapuksessa riippuu bloggaajan taidoista isompien kuvien suhteen ;) Katsotaan, kuinka käy :)

   Poista