15. maaliskuuta 2012

Pelargonit

Vaihdoin pari viikkoa sitten talvesta hengissä säilyneille pelargoneille mullat ja pitkään tuskasteltuani leikkauksen kanssa, otin veitsen käteen ja annoin mennä. Mun ongelmahan on se, että etsin kaikesta aina tietoa, miten joku juttu pitäisi tehdä ja sitten hämäännyt, kun joka lähteessä lukee eri tavalla. Enkä sitten osaa päättä mitä ohjetta noudatan.
Pelargonien leikkauksen suhteen tulin siihen tulokseen, että on kai ihan sama miten sen tekee, kun kerran joka paikassa on erilaiset ohjeet (syksyllä otetuista pistokkaista vain yksi selvisi talvesta). Tällä kertaa tein nyt niin, että leikkasin oksista 1/3 pois ja osan pistokkaista upotin suoraan kosteaan multaan.

Ja osan laitoin lasiin juurtumaan, kun niinkin joidenkin lähteiden mukaan voi tehdä. Nyt sitten seurataan kuinka käy ja mitkä yksilöt selviää ja se antaa suuntaa tulevillekin leikkaustoimenpiteille. Nyt tiedän ainakin sen, ettei syksyllä otetut pistokkaat meidän olosuhteissa pärjää. Ja jos nyt onnaa, niin ensi kevättä varten ei tarvitse käydä kuin omat blogi"muistiinpanot" läpi :)

12 kommenttia:

 1. Pelargonien leikkuu ei kai ole tieteellisen tarkkaa touhua. Muutenkin puutarhajutut ja kasvien kanssa puuhaaminen on sellaisia asioita, että kukin tekee tavallaan. Riippuu myös olosuhteista ja vuodenajasta miten mikäkin asia tehdään. Eihän noitakaan luonnossa kukaan leikkaa. Mutta kun ne meillä venähtävät vähän pitkiksi talvella, niin jos ei leikkaisi, ne olisivat sellaisia honteloita pitkiä riukuja jotka ehkä katkeaisivat kukkien painosta. Tuuhettuvat paremmin jos niitä leikataan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HEH, kukin tekee tavallaan. Mun tavoilla vaan sattuu lähes kaikki kasvit kuolemaan :D

   Mutta joo, kokeilemalla selviää paljon:)

   Poista
 2. En osaa yhtään sanoa tuohon leikkaamiseen, toivon, että onnistuu tuolla tekemälläsi tavalla! :) Tykkään kovasti valokuvaustyylistäsi, ne saavat hyvälle mielelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Valokuvat saavat minutkin hyvälle mielelle itse valokuvauksesta puhumattakaan :)

   Mäkin toivon, että onnistuu!

   Poista
 3. Mulla on ihan sama, etsin aina tietoa joka asiasta ja sitten oonkin ihan hoo moilasena että mitäs...? :DD

  VastaaPoista
 4. Hyvältähän nuo näyttävät leikkauksesi jälkeen :) En ookkaan muuten koskaan ottanu pistokkaita pelargoniasta, mutta niin oon "ymmärtänyt", että ne laitetaan suoraan multaan. Toiset juurruttaa vesilasissa mikä tuntuu vähän hassulta, kun pelargonian varsi on aika pehmeä. Luulisi, että se mätänee sinne lasiin, mutta ilmeisesti ei. Kerro sitten miten kävi ja kumpi tapa on SUN MIELESTä parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron kyllä kuinka kävi. Maanantaina nuo laitoin veteen ja tänään vaihdon raikasta vettä ja vielä ainakin olivat varret tanakat mutta mitään merkkejä juuristä ei vielä ole.

   Onneksi kaikista neljästä ruusunnuppupelargonista sain paljon pistokkaita ja kaikkia sortteja löytyy mullasta ja vedestä ;) Ja vaikkeivat nuo onnistuisikaan niin emokasveja en usko hengiltä saavani, ovat niin tanakkaa sorttia :)

   Poista
 5. Mulla on toi homma vielä tekemättä, kun olen pyöritellyt eri vaihtoehtoja:D Tarkkailenpa siis hetken vielä tilannetta (tai siis sun tilannetta), ennenkuin annan veitsen laulaa:)

  VastaaPoista
 6. Oi kiva kun löysin blogisi! :)
  Selasin läpi ja ajattelin mielessäni; tästä minä tykkään :))

  Mukavaa viikonloppua!
  -Ruusa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini Ruusa :) Tosi mukava kuulla, että tykkäät.

   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista