28. maaliskuuta 2012

Viherkuulumiset

Mullanvaihdon ja kevätleikkauksen läpikäyneet pelargonit ovat lähteneet reippaaseen kasvuun! Neljästä kasvista tosin yksi "Denice" on kyllä menetetty (sekä emokasvi, että pistokas)...
...mutta onneksi on uusiakin tulossa. "Appleblossom Orbit", "Dancer White" ja "Horizon Blueberry Ribble" pääsivät joku aika sitten multaan. Kylvin jokaista siementä kaksi ja kuudesta nyt viisi on itänyt. Nyt mietinkin, että miten kauan kelmua kuuluu pitää taimen päällä? Kuka tietäisi? Ja pistokkaista todettakoon, että mullassa ja vedessä olevat kehittyvät edelleen samaa tahtia, tosin vieläkään ei ole lasissa juuria havaittavissa.

Maljakossa olevista oksista alkaa kohta puoleen näkyä jotain herkkää ja valkoista, nimittäin luumupuun kukkia! Oksasta en tunnista onko tämä keltaista vai punaista luumua mutta kukat sen sitten kertovat, keltaisessa on kerrotut kukat ja punaisessa yksinkertaiset. Jännityksellä odotellaan :)
Nyt olisi aika lähteä töihin ja illalla olisi verhoilukurssi. Kivaa keskiviikkoa kaikille!

10 kommenttia:

 1. Mä poistin omistani kelmut, kun olivat itäneet. Viime vuonna mulla ei ollu ollenkaan kelmua missään vaiheessa. Toi sun toiseks ylimmässä kuvassa oleva ei esim. enää tarvi kelmuja. Terhakan näköisiä pelargonioita. Kyllä uus multa ja valo tekevät ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kelmuinfosta ;) Taidan ottaa ne kokonaan pois :)

   Poista
 2. Hyvä, että vastauksia tuli jo edellä, mä en osaisi sanoa mitään noihin! :D Näyttää supersuloiselta tuo pikku taimi! <3 Jotenkin niistä jaksaa kyllä innostua, kasvun ihme kai se on ja kun saa jotain itse aikaan. :)

  Nyt haasteen kimppuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienen pienet alut olut ovat niin söpöjä :) Kyllä niistä innostuu, kasvamista on kiva seurata!

   Poista
 3. Voi ihanuutta. Mä vielä odotan postista tulevaksi pelagonian siemeniä. Toivottavasti ei ole jo myöhäistä kylvää niitä!?

  VastaaPoista
 4. Keväistä tunnelmaa! :) Vieläköhän ehtii pelakuun siemenistä kasvattamaan? Kokeilen heti! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruusa:) En ole asiantuntija mutta uskoisin, että ehtii. Omani laitoin vasta viikko sitten multaan.

   Poista
 5. Onpa sinulla pelargonit hyvässä kasvussa! Itsekin ihailen omia nuorennusleikkauksen kokeneita pelakuita kuistilla, tekevät jo nuppujakin!

  Minä olen ottanut kelmut pois sen jälkeen, kun muutamat ensimmäiset ovat itäneet tai hometta on alkanut kertyä mullan pintaan. En koskaan muista ostaa vermikuliittia.

  VastaaPoista