17. toukokuuta 2012

Sateisen päivän kuulumiset

Sateisesta ja harmaasta kelistä huolimatta ollaan viihdytty tänään pihalla. Neiti olisi kovin halunnut leikata isin kanssa nurmikon tänään mutta joutuvat odottamaan kuivempaa keliä. Ja näiden esikoiden kohdalta en vielä anna lupaa leikata :)
Talon eteläseinustalla olevassa luumupuussa on jo ensimmäiset kukat auenneet. 

Saunan nurkalla oleva tuomi tuoksuu jo. Peltikaton päälle kurkottelevat oksat ovat jo kukassa, nämä kuvauskorkeudella olevat hiukan vielä himmailevat.
"Paahdepenkissä", jonka perustin viime kesänä on helmililja parhaimmillaan.

Samaisesta penkistä löytyy myös yksi suosikeistani, patjarikko. Sitä on vaaleanpunaisena ja valkoisena useammassakin penkissä.

Sisälle leikkasin pari oksaa syreenistä. Niitä haluaisin pihalle lisää!

Jatkoin tänään ikkunoiden pesua (voin kirjoittaa "jatkoin", koska peräti kuistin ikkunat olen saanut aikaisemmin pestyä ;)). Välihuoneesta ja keittiön pienemmästä ikkunasta otettiin ikkunateipit ja -villat pois. Samalla sain hyvän syyn pestä ikkunat. 
Myös makuuhuoneista on villat poistettu ja siirrytty kesäpeittoihin. Makuuhuoneiden ikkunoita en saanut pestyä, kun ensin laskeskelin, että kahdessa makuuhuoneessa on yhteensä 96 erillistä ikkunapintaa! Lisänä vielä se, että ollaan toisessa kerroksessa mäen huipulla ja ulommat ikkunat aukeavat ulos päin...voi olla, että isäntä hoitaakin ne ikkunat! On nämä vanhat ruutuikkunat sitten niin ihanat ja kätevät ;) Loppujen teippien ja villojen kanssa ehkä vähän vielä odotellaan, jos vielä tulee kylmempää. Tosin patterit on jo pois päältä ja eikä kaakeliuuniakaan ole aikoihin lämmitetty, joten tuskin me tänne jäädyttäisiin ;)

Tässä tärkeimmät!

Mukavaa loppuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Helmililja on niin ihana. Myös tuo patjarikko vaikutti kivalta, pitää ehkä harkita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patjarikko on ainavihreä kivikkokasvi. Pärjää paahteisessa ja vaatimattomassa maassa. Kukat aukeavat kukkavarsien päähän, jotka ovat rikosta riippuen vähän eri korkuisia. Vanhassa pihassa mulla oli montaa eri rikkoa mutta tänne on vielä laajempi kokoelma hankkimatta:)

   Poista
 2. Siellä on ahkeroitu! :) Suloiset luumupuun kukat ja patjarikko näyttää kauniilta (enpä ole nimeen törmännyt, vaikka kukka näyttääkin tutulta). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luumupuut ja muutkin meidän pihassa kukkivat puut puhkeavat onneksi eri aikoihin kukkaan, niin kukkapuista saa nauttia pitkään :)

   Poista
 3. kyllä on ahkeroitu :) ja voi että mitä kukkaloistoa :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi tyytyväinen, että tuo viime kesänä perustettu penkki alkaa kukkia! Penkki on laajuudeltaan aika suuri ja uusiakin kasveja siihen varmaan pitäisi laittaa, mutta kiva huomata, että osa vanhoistakin on pärjännyt :)

   Mukavaa viikonloppua teille myös!

   Poista
 4. no on sulla ikkunoita ... huh huh
  kivikko- ja maanpeitekasvit on ihania , rikot, maksaruohot,suikeroalpi, kurjenpolvet...lista on melkein loputon.
  täälläkin alkaa kasvukausi käynnistyä pikkuhiljaa, pohjoisen puolella enää pikku lumiläntti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän hurahtanut noihin kivikkokasveihin, kun niihin tuli tutustuttua edellisen kodin pihaa laittaessa:)

   Ihanaa kuulla, että teillä on enää läntti lunta muistona talvesta!

   Poista
 5. Ihanan valoisia, kauniita kuvia <3 Niin se kevät etenee :) Kun on viileää, kukatkin säilyvät pitempään. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauhdilla etenee kevät! Joka päivä pitäisi kuvata pihalla ja silti jonkun vaiheen kissaa;)

   Kivaa viikonloppua sinnekin!

   Poista