7. toukokuuta 2012

Saunan seinusta

Viime kesänä otetuista kuvista näkyy, miten saunan edusta on hiukan rehevöitynyt. Jokunen lupiini.
Määrätietoiset askeleet :)

Kukkapenkki ja nurmikko ovat vähän hypänneet väärälle puolelle.
Vähän ylivalottunut ja kelpea kuva parin viikon takaa.

Viikonloppuna otettu kuva. Ihan muita juttuja miettiessä sain päähäni vähän laittaa ruotuun seinustan penkkiä. Tartuin lapioon välittömästi.

Penkin reunalla samat kivet, jotka löytyivät vanhan penkin uumenista, kun vain hiukan kaivoi. Penkissä siinä aikaisemminkin viihtyneet akileijat ja helmililjat. Edustuspenkistä siirtyi joku maksaruoho ja patjarikko. Myös esikasvatetut iirikset pääsivät nyt tähän puoliskoon. Oven toiselle puolelle tein vähän tilaa ja siirsin siihen viime kesänä istutettuja valkoisia liljoja, jotka siirtyivät tulevan ruusupenkin tieltä.

Olen tosi tyytyväinen ja isäntäkin varmasti kiittää viimeistään ruohonleikkuun aikaan :) Siitä tulikin mieleeni isännän esteettisen silmän huima kehitys!!!! Kaikki alkoi, kun ollaan yhdessä alettu ihailemaan vanhoja kauniita taloja. Se on nyt toistaiseksi päätynyt siihen, että yhden sellaisen ohi ajaessamme isäntä sanoi, "onpa tuossa pihassa upea kukkapenkki" ;) Jes, ihan huippua!

Isäntä lähti taas Intiaan ja me tytöt pidetään huushollia.

Mukavaa viikon jatkoa!


14 kommenttia:

 1. Huomaa, että siellä on huhkittu, kukkapenkistä tuli todella siisti ja kaunis! Eiköhän isäntä sano seuraavaksi oman kukkapenkin nähdessään, että onpa upea! :D

  Ihana tuo sininen ovi punaisessa seinässä, raikas ja yksinkertaisesti kaunis. <3 Mukavaa äiti-tytär-aikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Luulen, että sininen ovi punaisessa seinässä on alkuperäinen väritys, tykkään itsekin siitä kovasti :)

   Poista
 2. Niin ne isännät kehittyy:) Olen aivan heikkona kaikenlaisiin piharakennuksiin ja tämä teidän on todella kaunis! Ja kovasti olet rehkinyt, vaikka minusta tuo rehevöitynytkin versio näytti ihanalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanelia ja Kardemummaa, mäkin olen viehättynyt ulkorakennuksista :) Meillä on toisessa päädyssä sauna ja toisessa verstas.

   Onneksi meidän maa on aika helposti muokattavissa, joten kovinkaan suuri homma ei ollut. Mäkin tykkään rehevästä seinustasta ja toivon, että tämä kesän ja vuosien mittaan rehevöityy :) Nyt vain pidän huolen, että nurmikko pysyy omalla puolellaan, niin kukatkin pääsevät paremmin esiin :)

   Poista
 3. Ihanista ihanin sauna ja sen seunusta=)

  VastaaPoista
 4. Niin ne miehet kehittyy hyvässä koulutuksessa ;))

  Voi...pihahaaveilua(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hyvä koulutus on tärkeä ;)

   Haaveilua, haaveilua... <3

   Poista
 5. Soma sauna:) Lupiini on etelän horsma ... teille vissiin rikka ruoho ja meillä ihana perenna :)
  Meillä maa jäässä mutta lumet saa hyvää vauhtia kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KoivukujanRiikka :) Säästin muutaman lupiinin tässä saunan edustalla, koska kukat ovat niin kauniit. Aion kyllä poimia ne kesällä maljakkoon, ettei pääsisi pahasti leviämään. "edustuspenkkiin" lupiinilla ei kyllä ole enää asiaa, kun sen sain siitä ainakin lähes kokonaan pois!

   Kiva, että pohjoisen kevät osoittaa etenemisen merkkejä :)

   Poista
 6. Lupiinit olivat minulla ensimmäisenä kesänä pihan kruunuina, nyt olen niitä kovasti poistanut. Mutta onneksi niitä löytyy pellolta juhannuksen tienoilla maljakkoon poimittavaksi. Hienoja ovat, vaikka kovin tehokkaasti valtaavatkin alaa.

  Hienoksi olet penkin uudistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Meillä meni ensimmäinen kesä vähän ihemetellessä, että mitä mistäkin nousee ja samalla jo hieman villiintynyt puutarha ryöpsähti vielä vähän lisää :) Kaikkia lupiineja en missään nimessä poista, saavat luvan pysyä siellä missä haluan niiden olevan ;)

   Poista
 7. Oi kuinka kaunista <3
  Lupiinia niin myös minä haluaisin penkkiin kukkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari <3

   Kesällä vaan jostain kuihtunut kukkavarsi mukaan, niin eiköhän lupiineja saa kasvamaan melkein missä vain :)

   Poista