12. toukokuuta 2012

Varaslähtö äitienpäivään

Isukki tilasi mulle äitienpäivälahjaksi ihanan Mekkotehdas-kirjan (Kirsi Etula, Sunna Valkeapää-Ikola), joka on juuri parahiksi tullut kauppoihin äitienpäiväksi :) "Jouduin" hakemaan sen itse postista, kun isukki on vielä Intiassa ja ihan vähän neidin kanssa selattiin kirjaa jo etukäteen. Neiti oli ihmeissään "Miksi isi on tilannut tyttöjen kirjan?";)
Selaamisen lisäksi ihan vähän vaan piirrettiin kaavoja, hypisteltiin kangasvaraston kankaita ja surrutettiin ompelukoneella!
Neiti valitsi itse mekon "Orelma"...

...ruusuisen kankaan...

...ja vihreän supersöpön napin :)

Mekon silittämiseen en saanut mahdollisuutta. Hyvä, että hetkeksi sain kuvattavaksi ottaa! Parhaillaankin on mekko päällä päikkäreillä ;)

Ihana mekko, ihana kirja! Voin lämpimästi suositella!

Kiitos isukki <3

16 kommenttia:

 1. Söpöinen mekko, kaunis kesäinen kangas! Munkin pitäisi ottaa ompelukone esiin ja ommella pari verhoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saraheinä! Täällä mennään nyt niin ompeluhuumasssa :)

   Poista
 2. Suloinen mekko ja ihana kangas! <3 Kirja kyllä hiukan houkuttaisi kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jenni <3 Kirjaa voin kyllä suositella, todella kauniita mekkomalleja ja ihania kuvia!

   Poista
 3. Voi ihanuus, mikä kirja ja mikä mekko & kangas! Täällä tyttö huokaili olan yli ja haaveillaan pian saavamme ompelukamat uuteen askartehuoneeseen. Mies sitä jo parhaillaan listoittaa. Voi olla, että tytöt perustavat oman mekkotehtaan kesän aikana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän oma mekkotehdas on tällä hetkellä keittiön pöydän ääressä. Pitänee jossain vaiheessa taas raivata tilaa ruokailullekin, mutta ensin ommellaan niin kauan, että suurin innostus tasaantuu ;)

   Poista
 4. Olette te aika tehokas tyttökaksikko :-D Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Me ollaan kyllä tehokas kaksikko ;)

   Poista
 5. Mä niin haluan kans tuon kirjan käsiini. Aivan ihana mekko!

  VastaaPoista
 6. Mahtavaa nähdä ensimmäinen kirjamme kaavoilla syntynyt mekko :). Ihanat kuvat, kaunis kangas ja kokonaisuus. Onnellista äitienpäivää toivottavat Mekkotehtaan Sunna ja Kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsikka! Kolmas mekko jo työn alla ;)

   Kiitos teille ihanien kaavojen jakamisesta ja onnellista äitienpäivää myös teille <3

   Poista
 7. Ihana lahja :) Jopa minä lähestulkoon ompelutaidoton haaveilen tuosta kirjasta! Olis niin kiva tehdä Lillalle mekkoja (eka kerta, että oon alkanut harkitsemaan ompelemista). Osaatko arvioida, että onko kuinka helppoja tai haastavia kirjan ohjeet? Siis todella todella amatöörille ;)

  Ja ihanaa äitienpäivää sulle myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden eri kaavan perusteella on vielä vähän hankala arvioida miten "amatööri" suoriutuisi ompelusta;) Mekot ovat kyllä aika erilaisia ja uskoisin niistä löytyvän myös tosi helpon ohjeen. Tosin uusia ompelutermejä voi tulla jonkun verran ohjeissa vastaan, tosin ohjeet ovat kyllä oikein tarkat. Siihen nähden, että kirjassa on yli kymmenen mekon kaavat, se on mielestäni tosi edullinen ja täynnä ihani kuvia ja ideoita! Ja jos ompelu tuntuu kovin haastavalta, niin kankaan ja kaavan voi kiikuttaa jollekin lähipiirin kokeneemmalle ompelijalle, eiks vaan;)

   Sinullekin Veera ihanaa äitienpäivää!

   Poista
 8. Upea mekko ja vanha tuoli!
  Tuo kukkakangas on niin ihana!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sanna! Vanha tuoli tuli talokauppojen mukana. Liimasin sen uudestaan tukevammaksi mutta maalipintaan en raaskinut kajota, kun sen on mielestäni tuolissa kauneinta! Kangas mekkoon löytyi Eurokankaan palalaarista:)

  VastaaPoista