30. toukokuuta 2012

Verstaan terassi

Meillä kävi eilen ihania vieraita ja heitä varten ollaan tässä pari viikkoa vähän järjestelty paikkoja. Sai tämäkin emäntä hyvän syyn ikkunoiden pesuun. Nyt on niin kirkasta että! 


Ennen eilistä ei haluttu aloittaa uusia projekteja (lue: minä olisin halunnut mutta isäntä ei suostunut), ihan hyvä päätös näin jäkikäteen ajatellen ;) Nyt sitten olisi aika tarttua toimeen ja laittaa verstaan terassi uusiksi. Siinä ei ole muuta vikaa, kuin se, että siitä voi räsähtää jalka läpi...siis hiukan jo heikoksi mennyttä lautaa! Terassia on tarkoitus vähän laajentaa verstaan ikkunan alle, eli tuon vasemman ikkunan alle ja rakentaa portaat myös puutarhan suuntaan, koska korkeuseroa tuleekin jo aika lailla.
Projektithan aloitetaan aina mittaamalla. Tässä neidin tyylinäyte :)

Mittamisen jälkeen suunnittelijamestarit tekevät luonnoksia ja suunnitelmia <3
Suunnitelmien valmistuessa emäntä ehtii hoksata pienen pienet karviaiset!

Ja omppujakin on varmaan taas tulossa surinasta päätellen.

Kivaa keskiviikkoa!

11 kommenttia:

 1. Terassin teko projekti päällä myös täällä. odotan jo innolla millaisen ihanan terassin teette ja varsinkin sen sisutusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mielessä olisi laittaa terassille vain tuo pitkä penkki, jonka päällä voisi heittää jalat ylös ja hörppiä aamupäiväkahvia :) Terassille siis paistaa aamulla, kun taas talon terassille vasta puolesta päivästä iltaan.

   Tsemppiä teillekin projektiin :)

   Poista
 2. Onpa kiva seurata terassin tekoa! Suloinen pikku suunnittelija siellä mittapuuhissaan. :) Toivottavasti parempia säitä on luvassa pihaprojekteihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neiti on kyllä niin messissä aina näissä hommissa :) Projekti etenee säiden ja fiiliksen mukaan :)

   Poista
 3. Ihmeesti ne odotetutkin vieraat saavat emännät aina nuohoamaan joka nurkan. Täällä ei olla päästy vielä edes ikkunan pesun alkuun, kun katon remontti aiheuttaa roskastamisen, turha siis pestä. Männyn sekä koivun siitepölyä riittää kyllä ihan omiksi tarpeiksi.Mielenkiinnolla seuraan myöskin teidän terassin tekoa, suvussa on tiedossa muitakin mittamestareita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat voi hyvin pestä vasta syksylläkin tai vaikka ensi keväänä :) Kyllä niistä onneksi läpi vielä näkyy ja helposti!

   Terassi etenee taas kyllä ihan fiiliksen mukaan, eilen saunan lämmetessä tehtiin mittauksia ja suunnitelmia ja neiti sai meidät vanhukset ylipuhuttua (tosin vaikeaa se ei ollut) jo purkuhommiinkin. Puolet laudoista irrotettiin saman tien. Onneksi verstaaseen pääsee ilman terassiakin...niin kuin tiedät meillä välillä tapahtuu nopsaa ja sitten välillä pidetään paussia pidempäänkin ;) Ja klapitkin on ajettu sisään, niin ei tässä ole mitään kiirettä...vaikka koko kesä aikaa <3

   Poista
 4. Kyllä se saa aina potkun takapuolelle järjestämään kotia, jos on vieraita tulossa kyläilemään :)

  Mukavia terassin rakennuspäiviä! Toivotaan että ilmat ovat suotuisat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmiina, purkuhommat ja uudelleen rakentaminen on kyllä paljon kivempaa, jos aurinko paistaa :)

   Poista
 5. Toivottavasti terassista on ollut paljon iloa ja tulee olemaa tänäkin kesänä :)! Tuliko terassiin jotain kaiteita vai onko se ihan avonainen?

  Meillä projekti nyt täydessä käynnissä ja meillä terassin toinen pää sen verran korkealla, että turvallisuussyistä täytyy aidata ja ehkä vähän näkösuojankin vuoksi. Olen kysellyt terassin rakentajilta mielipiteitä eri kaiteista. Niitä on niin joka lähtöön. Ehkä meille tilataan kuitenkin tällaiset lasiset: http://www.kaidekauppa.fi/alumiinikaide/ Olisi kiva nähdä kuvia muidenkin kaiteista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut iloa terassista, siinä paistaa aurinko aamusta asti ja jo nyt maaliskuussa niin lämpimästi, että siinä on kiva paistatella päivää :) Terassiin on kaiteet vielä hiukan kesken. Ensimmäisessä kuvassa näkyy hiukan millainen kaide oli ennen, eli kakkosneloset pystytolppina, lauta niiden päällä ja yksi rima vaakatasossa keskellä. Samaa tyyliä jatketaan uudessakin terassissa, koska se sopii meidän mielestä parhaiten verstaan ja muun pihan tyyliin. Uudessa terassissa kaide on laitettu tuon penkin takana olevalle sivulle, sekä reiluun puoleen väliin etulaitaa. Etulaidan tyhjälle kohdalle ruusupensaan viereen on tarkoitus rakentaa portaat puutarhaan päin. Kaide on muuten valmis muttei olla osattu päättää laitetaanko siihen päällimmäisen laudan lisäksi yksi vai kaksi vaakarimaa. Kuvaa terassista ei vielä blogissa ole mutta eiköhän kesän aikana sellainen tule laitettua :)

   Poista
 6. Kiitos vastauksesta, Anna :)! Mukava lukea projektinne etenemisestä. Varmasti talon henkeen sopii puinen kaide. Meillä taas aika uusi, moderni talo, niin siksi lasikaide tuntuu sopivimmalta vaihtoehdolta. Terassikuvia odotellessa :)

  VastaaPoista