9. heinäkuuta 2012

Meillä on satanut paljon...

...ja Fannihan sai uuden mekon. Matleena on yksi mun lempimekoista Mekkotehdas kirjassa, vaikka en sellaista vielä ommellut olekaan. Tein Fannille Mini-Matleenan ja kyllä nyt on neidit tyytyväisiä :) Sininen ruusukangas on äitini kangasvarastosta ja yläosan kangas on siitä muutama päivä sitten ostetusta kirppismekosta. Napit omasta (aivan liian pienestä) nappivarastosta :)
Mekon lisäksi ompelin muutaman tyynyn. Innoituksena oli tällä kertaa Amy Butlerin täydellinen sininen kangas, jota satuin löytämään läheisestä sisustusliikkeestä! Molemmissa pitkulaisissa tyynyissä on toinen puoli Amyn kangasta ja toinen puoli jotain muuta kivaa kangasta. Pyöreään tyynyynkin riitti vielä pari kiilaa Amyn kangasta, kirppismekkokangasta ja kahta muuta Eurokankaan alelaarista ostettua kangasta.
Kuinka paljon yhteen huusholliin mahtuu tyynyjä? En tiedä, mutta pitäiskö kokeilla ;) Verhoilun alla oleva nojatuoli ei muuten edisty mihinkään suuntaan, kun en tiedä millaista kangasta siihen laittaisin! Saattaapi jäädä tuon vanhan pitsilakanan alle pitkäksikin aikaa.

Jos on Amyn kangas täydellinen, niin on tämä minun ompeluhuoneenikin! Ai että tässä ikkunan edessä valoisassa on kiva ommella. Pöydälle mahtuu helposti kaksikin konetta rinnakkain ja bonuksena ehdottomasti se, että karanneet nuppineulat liukuvat vanhan peilioven uriin eikä lattialle saakka. Sain vielä työtuolinikin raahattua alakertaan, niin on hyvä ja ergonominen työasentokin ;)

Kivaa viikonjatkoa kaikille ja nyt voi Aamua omenatarhassa seurata myös Facebookissa, eli sielläkin saa käydä tykkäämässä (sikälimikäli osasin kaiken sinne oikein laittaa;)) :)

16 kommenttia:

  1. Meilläkin tyynyjä on kotiin kertynyt hurja määrä :D Niitä on niin kiva tehdä!
    Ihanat tyynyt ja kaunis mekko. Kankaat ovat tosi kauniita. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  2. Tyynyjä ei voi olla koskaan liikaa! Isäni (ja varmaan miehenikin) mielestä meillä kyllä on :) Ei kuulemma mahdu sohvalle istumaan. Raskastan tyynyröykkiöitä sängyllä, sohvalla..

    Söpöjä mekkoja olet ommellut! Meidän tytön nukella on vain kaksi mekkotehtaan kaavoilla ommeltua essumekkoa. Tekis kyllä mieli ommella lisää. Kurkkaa mekot blogistani, jos haluat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tekis myös tehdä lisää vaikka mitä mekkoja ja tyynyjäkin :) Tulen kurkkimaan :)

      Poista
  3. Hieno kangas tosiaan. Mistä olet ottanut tuon pyöreän kiilatyynyn kaavan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaava löytyy muistaakseni seuraavasta lehdestä: Suuri Käsityölehti 11/2011.

      Poista
  4. Aivan ihania tyynyjä, varsinkin tuo pyöreä:-) Tykkään myös ihan hirmuisesti Amy Butlerin kankaista, olen itsekin tehnyt niistä tyynyjä, joita näkyy blogissani mm. täällä: http://kohtikotisaarta.blogspot.fi/2012/04/valmiit-tyynyt.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään noista pyöreistä tyynyistä paljon :)Amu Butleria täytyy kyllä saada lisää! Kävin kurkkamassa sun tekemiä tyynyjä, olivatkin tosi raikkaita ja kivoja :)

      Poista
  5. Kiva, että Fanni on saanut lisää mekkoja. Täällä ei onneksi ole satanut yhtään, on muuten paljon mukavampi maalata tota tiilikattoa poutasäällä. Minä korkeanpaikankammoinenkin uskaltauduin katolle tänään muutamaksi tunniksi maalaus- hommiin.Toivottavasti loman aikana ehditään jotakin muutakin tekemään, mustikatkaan eivät ole vielä kypsyneet.Fiiliksellä yritetään täälläkin mennä, monia hommia yhtäaikaa menossa.Mukavaa loman jatkoa koko perheelle.

    VastaaPoista
  6. Tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa, varsinkaan yhtä kauniita kuin nuo :))

    VastaaPoista
  7. Aivan ihan tuo mekko ja nuo tyynyt. Tyynyjä ei kai voi olla koskaan liikaa ;)
    Kumpa olisikin tuolalinen valoisa oma ompeluhuone, ihan luksusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna! Valoisa ompeluhuone on tosiaan luksusta :)

      Poista
  8. Voi kuinka kaunista siellä omenatarhassa onkaan <3 vietin pitkän tovin selaillen postauksiasi taaksepäin ja hengittelin suloista tunnelmaa!!!
    ...tuo pyöreä tyyny on herkku <3

    VastaaPoista