30. heinäkuuta 2012

Vain vetimet puuttuvat

Jo pienen tovin on ollut isännän maali/tärpättikaappi paremmassa käytössä! Vain vetimet puuttuvat.

Keittiön ikkunat (ja kaikki muutkin ikkunat koko talossa) ovat aika matalalla ja niinpä ensi kesänä tapahtuvan keittiöremontin myötä kaikki työtasot sijoitetaan keskelle lattiaa saarekkeeseen. Vapaata seinätilaakin on nimittäin aika rajallisesti, kun kahdella seinällä on kaksi oviaukkoa ja kahdella muulla isot ikkunat. Ja työtason lisäksi tarvittaisiin keittiöön puuhella ja vesipisteet...jotka luonnollisesti sijoitetaan seinustalle. Tästä ergonomisesti oikean korkuisesta kaapista tulee yksi osa saareketta.

Meillä on kaikki kuiva-aineet esillä. Löytää 3-vuotias neitikin (ja isäntä myös) kaiken tarvittavan helposti leipomusten lomassa :)

Pienissä laatikoissa on veitset, kauhat ja kaikki pikkuhärpäkkeet, mitä kaikkea nyt keittiössä on. Leveä laatikko yläreunassa on sälälodju, jollainen täytyy jokaisessa keittiössä ehdottomasti olla! Se sisältää kaikkea mahdollista kumilenksuista uusittaviin resepteihin.

Kaapin vieressä on lasin ja metallin keräysastiat, sekä iso astia palautuspulloja varten. Vuorasin sen kangaskassilla valmiiksi, jotta pullojen palautus olisi mahdollisimman "helppoa". En tiedä teistä, mutta meidän huushollissa palautuspullot ja keräyspahvit ym. lojuvat aina milloin missäkin odottamassa, että "joku" muistaa nakata ne matkaansa ;) Pahuksen ärsyttävää!

Ja muistutuksena vielä kaappi verstaasta tullessaan.
Bonuksena laiskaakin laiskemman emännän kampaus.
Illalla sohvalla huilatessa ranskanletti päähän.

Ja aamulla letin loppu sykeröksi niskan tai korvan tuntumaan :) Jaahas...voiskohan se "joku" korjata neidin lelut lattialta!?

Kivaa viikkoa kaikille!

28 kommenttia:

  1. Vau, tulipa kaapista upea! Hienoa työtä olet tehnyt, ei tunnistaisi samaksi! <3 Onpa kätevän oloinen tuo pullosäilytys, meillä viedään aina varastoon säilöön ja sieltä niitä ei meinaa muistaa viedä palautukseen ennen kuin putoilevat niskaan... :D Kaunis ja kätevä, pitäisi ehkä kopsata idea. ;)

    Ja niin kaunis kampaus! En osaa tehdä itselle ranskalaista, enkä juuri muitakaan kampauksia ja kahdehdin kaikkia, jotka osaavat. :)

    Mukavaa alkuviikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Jenni! Toivottavasti meillä tuo pullosäilytys osoittautuu toimivaksi, sillä mä tuun muuten hulluksi niiden kanssa ;)

      Mitä tuohon kampaukseen tulee niin olen harjoitellut varmaan viimeisen vuoden lettien tekoa ja nyt osaan jo tehdä ilman peiliä :)

      Mukavaa viikkoa teillekin <3

      Poista
  2. Kaapista tuli hieno. Taisit sen jo sielusi silmillä nähdä valmiina!

    Meillä pullot ja lasipurkit notkuu ensin muutaman päivän tiskipöydällä, josta ne siirtyvät 1½ metrin päähän ns. puhelinpöydälle käytävälle. Siitä ne taas muutaman päivän kuluttua vierivät mystisesti tuulikaapin lattialle. Josta ne sitten n. viikon kuluttua kilisevät autotallin lattialle, toisinaan tehden kyllä välilaskun ulko-oven viereen etupatiolle. No, autotallissa voivat viihtyä kuukausia. Noin pari kolme kertaa vuodessa niitä rahdataan sitten autollinen kierrätykseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tillariina, kyllä mä sen näin valmiina jo ennen lakan pois rapsuttamista ;)

      Kuullostaa siltä, että teillä pullot käyvät läpi melkoisen seikkailun ennen palautusta ;)

      Poista
  3. Kivalta näyttää teidän keittiössä. Saareke sopii teidän keittiöön varmasti hienosti ja iki-ihanat ikkunat tulevat paremmin esille. Ja samaa mieltä, että aamuaurinko keittiössä on vaan ihan luksusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia :) Toivottavasti saareke sopii, koska en ole valmis luopumaan mun ergonomisista kokkausasennoista :)

      Poista
  4. ...kävin taas huokailemassa ihania!

    VastaaPoista
  5. Kaapista tuli tosi kaunis ja ruoka-aineet ovat siinä kauniisti esillä!

    VastaaPoista
  6. Tuli todella kaunis tuosta kaapista! Nauratti kommenttisi isännän kuiva-aineiden löytämisestä - meillä (ja varmasti monella muullakin) sama juttu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Niina :) Meillä en kyllä yhtään ihmettele, ettei isäntä aina ole perillä missä mitäkin on, kun vaihtelen tavaroiden paikkaa jatkuvasti ;)

      Poista
  7. Hieno tuli kaapista! Hauskaa, kun jauhopaketit yms jotka yleensä ovat kaappien takana piilossa, ovatkin näkösällä. Näytät ihan joltain Suomi-filmien kaunottarelta letteinesi ja sinisine hameinesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä jauhopussit on ihan kivoja :) Ja me käytetään niitä niin paljon, ettei kaapin perukoilta jaksaisi millään niitä kaivella :)

      Kiitos Tiina kauniista sanoistasi, sä olet niin ihana <3

      Poista
  8. Ihan sun näkönen kaappi :) ootappa muutama vuosi, niin pullot katoaa ittekseen, meidän kolme ipanaa 13-18 v suurin piirtein tappelee, että kuka saa palauttaa pullot:)
    Mutta jostain syystä lehtiä ne ei vie ... kumma ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kumma ettei ne lehtiä vie ;) Nyt aloin jo kovin odotella, että pullot katoaisivat kauppaan nopsempaa ;)

      Poista
  9. Jep meilläkin lojuu eteisen kaapin päällä aina valtaisa pino keräyspaperia..sanomalehtiä, mainoksia sun muuta..ja ne on ruma pino siellä..
    kaunis kaappi ja valtaisa muutos tosi hieno.. ja kivalta kuulostaa köökin remppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Hannele :) Miten nuo keräyspaperipinot osaakin olla niin rumia ;)

      Poista
    2. Täytyis varmaan tehä niille kaunis laatikko..jos tulisi kaunnimmin esille vain sen laatikon ansiosta..ja sitä laatikon päälle kansi tai itsetehty kangas jonka reunassa kuminauha et pysyy sit kanssa ne rumilukset piilossa..
      Heh tästähän tupsahti muutens aika hyvä idea ihan yks kaks..taidankin alkaa tekeen sellaista..Näin niitä ideoita tupsahtelee..

      Poista
    3. Ooooo, kuulostaa kivalta! Huippuhyvä idea:)

      Poista
  10. Aivan ihana tuo kaappi <3 Meillä lojuu myös sanomalehdet ja mainokset isona kasana puuhellan kupeessa. Pullopusseja kuskaillaan aina jonnekin ulkovarastoihin piiloon. Ihana tuo letti :) Oon joskus itsekin koittanut tehdä vastaavaa, mutta kädet väsyy ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia <3 Jaksan tehdä yhden letin ilman, että kädet väsyy...mutta kahta jos yrittää, niin täytyy pitää yhden jälkeen taukoa :)

      Poista
  11. Kierrätys kyllä onnistuu, kunhan on helposti käytettävät kierrätysastiat. Vielä kun saisi vähän luetuista posteista ja mainoksista palautuspantin, niin kaikki hoituisi varmaan huomattavasti paremmin.

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana kaappi!<3 Ja ihania postauksia tuolla alempanakin, kahlailen näitä lomalla laiminlyötyjä blogeja nyt läpi. Aikamoinen "ryöstösaalis" kirpparilta, onnittelut siitäkin!:)

    VastaaPoista
  13. ooo, miten ihana kaappi <3 sopii kun nakutettu! :) kauniilta näyttää myös emännän kampaus! :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis tuunaus ja hieno on kaappi lähtökohtaisestikin kyllä. Mistä näitä vanhoja kaluja sattuisi meidänkin tielle?

    VastaaPoista