6. maaliskuuta 2013

11 vastausta ja kesäkuvia

Sain Annelivia-blogista haasteen vastata 11 kysymykseen, kiitos haasteesta :) Useampi kysymys koskee puutarhaa, joten keräilin ensisijaisesti puutarhakuvia viime kesältä vastausten kaveriksi. Osa kuvista on jo aikaisemmin blogissa nähtyjä ja osa muuten vain sellaisia, jotka saivat tässä hetkessä mun sydämen sykähtämään <3

1. Oletko enemmän kiinnostunut sisustamisesta vai puutarhanhoidosta, oletko ollut aina vai oletko myöhäisherännäinen?

Esteettiset asiat ovat aina olleet lähellä sydäntä ja sisustamisesta olen kiinnostunut viimeisen kymmenen vuoden sisällä. Puutarhakiinnostuksesta onkin hankalampi sanoa...sanotaanko näin, että se on verissä mutta hypännyt vanhempieni kohdalla yli (omassa lapsuudessani ei puutarhaa hirveästi hoidettu, nyttemmin asia on hieman muuttunut). Oma innostus on alkanut noin viisi vuotta sitten ja ponnahtanut huippulukemiin kaksi ja puoli vuotta sitten :) Kumpi kiinnostaa enemmän? Kiinnostus vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

2. Miten olet päätynyt blogisi nimeen ja syntyikö se kivuttomasti?

Blogin nimi rakentuu tietysti puutarhamme ympärille. Halusin nimen, joka kuvaisi paikkaa, jossa asumme ja jollain tavalla myös tunnelmaa. Halusin nimen, joka jättää lukijan mielikuvitukselle vapauksia :) Nimeä mietin muutaman päivän ajan ja vaihtoehtoja oli muutamia. Sitten, kun tämän keksin, ei tarvinnut enempää miettiä :)

3. Jos voisit matkustaa jonkun sinua inspiroivan bloggarin luo meillä tai maailmalla, minne päätyisit?

Voi, tämä on vaikea! On niin monia inspiroivia blogeja...saattaisin kuitenkin suunnata Ruotsiin. Vintage-house on sellainen blogi, joka kolahtaa aina :)

4. Bloggaatko yksin vai onko sinulla taustavaikuttajia selkäsi takana?

Kirjoitan ihan itsekseni mutta toki mua ympäröivät ihmiset vaikuttavat bloggamiseen monellakin tavalla. Tietysti maailman tutkailu Pikku-neidin kanssa vaikuttaa paljonkin bloggamiseen. Lisäksi siskon ja miehen kanssa käydyt keskustelut vaikuttavat myös paljon. Blogi on mulle myös tapa kertoa, kuvailla ja jäsennellä asioita ja postaukset sisältävät silloin tällöin myös piiloviestintää (ei siis piilomainontaa :D) läheisille. Eli blogin sisällöllä on usein muitakin ulottuvuuksia, kuin se vieraalle lukijalle näyttäytyvä...
5. Jos voisit toteuttaa jonkin haaveesi, mitä tekisit?

Saako kertoa kaksi? ;) Ensin sellainen, jonka saatan joskus toteuttaakin: haluaisin kouluttautua valokuvaajaksi. Ja toisena: ostaisin yhden myynnissä olevan VR:n asemarakennuksen!
6. Mitä olisit valmis tekemään blogisi eteen, miten paljon vaivaa olet jo sen eteen nähnytkin?

Sanotaanko vaikka näin, että bloggaminen on mun toistaiseksi eniten aikaa vievä harrastus. Se on mulle harrastus, jonka kautta pääsen käsittelemään tuntemuksiani ja ajatuksiani. Lisäksi sen kautta voin kehittyä itseilmaisussa monellakin tasolla. Näen aika paljon vaivaa blogin eteen mutta se kaikki on hyvin mieluista. Usein mietin jo etukäteen minkälaisia kuvia haluaisin ottaa, minkälaisia asioita kertoa, mitä viestittää ja miten. Siinä vaiheessa, kun postausta lähden kirjoittamaan, mulla on yleensä jo hyvinkin tarkka visio siitä, miltä postaus näyttää, mitä asioita se mulle sisältää ja miten se mahdollisesti lukijalle näyttäytyy.

7. Mikä on mielestäsi parasta talvessa ja miksi?

Ette ehkä pane pahaksenne, etten valinnut tähän lumihankikuvaa :D Talvessa on parasta se, että voi pukea monta kerrosta vaatetta päälle ja lähteä pihalle kirpeään ilmaan seuraamaan ympäristön hidasta heräämistä. Kesällä harvemmin ollaan niin aikaisin pihalla, että päästäsiin se härääminen näkemään.

8. Käytätkö vanhaa uudelleen kodissasi tai puutarhassasi?

Niin paljon, kuin mahdollista. Ihan vain sen vuoksi, että meidän silmää hivelee kaikki vanha ja elämää nähnyt <3 Lisäksi sen vuoksi, että yritetään miettiä meidän kulutustottomuksia ja ensinnäkin välttää turhaa ostamista. Jos on pakko ostaa jotain, usein mietitään ensin voisiko hankinnan tehdä käytettynä. Tämä on meille tärkeä juttu.
9. Miten ja kenen kanssa asut?

Asun mieheni ja kohta 4-vuotta täyttävän tyttären kanssa 20-luvun puutalossa rauhallisella omakotitaloalueella <3 Kohta puoliin perhettä täydentää myös vauva, joka malttamattomana parhaillaankin masussa potkii :)
10. Onko sinulla sisustus- tai puutarhagurua, jota fanitat ja ihailet? Jos on niin kenestä on kyse?

Sisustuspuolella ihailen heitä, joilla on oma selkeä näkemys. Ja puutarhapuolella ihailen heitä, jotka saavat taimet kasvamaan ja kukkapenkin kukoistamaan :) Ei ole nimittäin ihan helppoa, ainakaan mun mielestä!


11. Mikä on paras tapa viettää viikonloppua?

Perheen kanssa omalla pihalla! Sitä ei voita mikään <3

Nyt en millään saa aivoja toimimaan enää sitä vertaa, että keksisin 11 uutta kysymystä :) Joten haasteen ja kysymykset saa ottaa mukaansa ken haluaa :)

10 kommenttia:

 1. ...siinä sitä ollaan - riippukeinussa, jalat ilmassa heiluen, tuulenvire tukassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...niin ollaan <3 neidin kanssa ollaankin yhdessä mietitty asioita, mitä kesällä tehtiinkään...pitääkin lisätä listaan tuo keinussa makoilu :)

   Poista
 2. Heippa!
  Uutena lukijana löysin paikalle : )
  Ihana kesä, niin kauniita kuvia!
  Kovasti tsemppiä loppuodotukseen!

  VastaaPoista
 3. Hei vaan ja tsemppiä loppuraskauteen! Mä tiedän mitä tuo ennenaikainen supistelu ja huolestuneena odottelu ovat, kaikki kolme raskautta olivat vaikeita mutta loppuun asti lopulta pysyivät sisässä ja hyviä mukuloita tuli! Mutta se odottaminen ja makaaminen voi olla kyllä hajottavaa...Koeta kestää ja saada aika kulumaan. t: tuore lukijasi ja vielä tuoreempi bloggari Kaardemumma, tervetuloa kylään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaardemumma vertaistuesta <3 Ei tässä onneksi pitkään enää tarvitse makoilla :)

   Täytyykin tulla kyläreissuun :)

   Poista
 4. Kiva, kun jaksoit vastata. Sain tästä näin lukijan asemassa paljon uutta irti ja pääsin vähän syvemmälle ihmiseen blogin takana. Kiitos :) Kesäkuvista tulee niin hyvä mieli, ja teidän puutarha sekä talo molemmat aiheuttavat ihastumisen huokauksia, vautsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin kysymyksiin oli kiva vastata :) Kesä, tulkoon se pian ja kestäköön kauan <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kesä oli kyllä hurmaava sateista huolimatta <3 Kevät onneksi etenee joka hetki :)

   Poista