5. maaliskuuta 2013

Tämän päivän raskausrealismia

Nyt luvassa muutama sananen päivän voinnista.
Jos jotakuta jo tympii tämä raskausaihe, niin
kannattaa ehkä katsoa vain kuvat ja palata
näihin maisemiin uudestaan joku toinen
päivä :D

Viikolta 16 alkanut "rauhallisesti ottaminen" ja "lepäily" ovat ainakin toistaiseksi muuttuneet vuodelevoksi. Sunnuntai oli ilmeisesti liian raskas, istuin tavallista enemmän makaamisen sijaan ja olin myös jalkeilla hiukan enemmän kuin muina päivinä. Supistukset pahenivat seuraavana yönä ja eilinen menikin niin paljon makuulla, kuin vain mahdollista. Viime yö oli onneksi parempi eikä tämä päiväkään pahempaan suuntaan ole vielä menossa. Mutta levossa olisi nyt pysyttävä. Neiti on onneksi tämän päivän hoidossa ja mamma ja pappa tulevat hakemaan neidin huomenna yökylään.

Viikon päästä olen menossa äitipolille, jolloin
voidaan vielä tarvittaessa antaa kortisonia
kypsyttämään vauvan keuhkoja. Pyysivät
soittamaan, jos tilanne pahenee. Nyt yhden
päivän täysin levänneenä on onneksi sellainen
olo, ettei tilanne olisi pahenemassa. Ja taas
tuntuu siltä, että näillä toimenpiteillä tilanne
pysyisikin hallinnassa.

Onpa muuten mukavaa, että netti toimii myös yläkerrassa. Aika kuluu aika paljon rattoisammin näin kylkimakuulla ollessa, kun voi toisella kädellä surffata netissä...vaikka tosin ajan saaminen kulumaan onkin mun huolista ehkä se pienin. Tänään on 33+1 ja käsittääkseni 35+0 on se hetki, jolloin synnytystä ei enää estellä. 36+0 päästäisiin jo omaan sairaalaan synnyttämään ja tietysti niillä viikoilla syntynyt olisi paljon valmiimpi maailmaan, kuin tässä hetkessä. Pikku-neiti syntyi 34+3 ja pääsi kotilomalle jo 36+0, jonka jälkeen kotiutui lastenosastolta. Kyllä mä jaksan vielä kolme viikkoa maata, jos se sen vaatii. Ja onhan se aivan fantastista, että ollaan jo tässä hetkessä! Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on niitäkin, jotka toivoisivat eniten maailmassa olevansa raskaana ja pääsevänsä näille viikoille asti ja saavansa itselleen oman pienokaisen <3 Voimia kaikille teille <3


Paljon valoisia ajatuksia jokaisen tiistaihin!

P.S. On muuten aivan ihanat nämä anopin Lontoosta asti mulle raahaamat pellavalakanat <3

28 kommenttia:

 1. Hienoa, kun tukiverkosto on kunnossa ja saat apuja esikoisen hoitoon. Yritähän jaksella siellä. Ei enää montaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nelli! Onneksi on tosiaan tukiverkostoa, neitikin pääsee kunnolla touhuamaan mamman ja pappan luona :) Ja mulla on oikeasti mahdollisuus vaikka nukkua koko päivä.

   Poista
 2. Tosi hyvä, että saat lepäillä, toivottavasti lepo tekee ihmeitä ja pääsette vielä useamman viikon eteenpäin ennen pienokaisen saapumista! <3 Ja on kyllä ihanat pellavalakanat, ihana anoppi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyslepo tuntuu onneksi auttavan. Jokainen päivä ja viikko on suuri harppaus eteen päin tälle masussa potkivalle pienelle <3 Ja juu, ihana anoppi :)

   Poista
 3. Tsemppiä sulle kovasti ja muistahan ottaa vastaan kaikki lasten- ja kodinhoitoapu, mitä on tarjolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nonna! Juuh, täällä on työllistysmietteet käynnissä isovanhempien päänmenoksi :) Kaikki joutuvat ehkä vähän taipumaan mutta fakta on se, ettei ainakaan pitkään :)

   Poista
 4. Voimia! Ajatukset ja tunteet varmaan liikkuvat laidasta laitaan. Voisin kuvitella että vuodelepo tuo äärimmäistä turhautumista ja tuskastumista, toisaalta olet onnellinen että tässä ollaan ja toisaalta tiedät etteivät kaikki pääse edes tähän vaiheeseen. Voi mikä tilanne. Jaksamista! Onneksi voi iloita pienistä asioista, aivan ihanista, kuten pellavalakanista, ihanaa. Voimia, hyvää vointia ja iloista mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila <3 Voi mikä tilanne - tosiaan! Monenlaista tässä nyt päässä liikkuukin :)

   Poista
 5. Kaikki voimia tuovat ajatukset lähtee sinne, pellavaisten lakanoiden uumeniin.
  Olet kyllä ihailtavan urhea ja positiivinen, kaikesta huolimatta :) Ja mitäpä sitä ei lastensa eteen tekisi, vaikka sitten makaisi.
  Koita jaksella, onneksi on apujoukot ja netti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siili! Yritän löytää tuon positiivisen ja luottavaisen fiiliksen, kun stressaaminen ei varmaankaan supistuksia vähennä :)

   Poista
 6. Tsemppiä sinulle!!!Onneksi kuitenkin on jo "hyvät viikot" ja toivotaan, että pääset sinne 36vkolle ja mahdollisesti vielä pitemmällekin! Päivä kerrallaan eteenpäin. Onneksi on apuja tarjolla. Ihania kuvia, rauhallisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! Onneksi tosiaan on nyt jo hyvät viikot. Kyllä siitäkin selvitään, jos vauva nyt päättää tulla. Tiedän vain, että mitä pidemmälle päästään näin, sitä nopeammin saadaan hänet kotiinkin ja vähemmällä lastenosastohoidolla. Nyt tosiaan päivä kerrallaan :)

   Poista
 7. Ikävä kuulla, että supistukset aiheuttavat huolta. :( Yritä jaksaa. Toivottavasti pikkuinen malttaisi pysyä masussa vielä ainakin pari viikkoa. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 8. Voi, pidetään peukkuja että pieni jaksaisi vielä sisällä pysytellä. Nyt pysyt tiukasti siellä sängyssä! Mulla on muuten ruisleivän juuri tulossa. Laitoin eilen. Saapa nähdä nyt tuleeko siitä mitään. =) Jaksamisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Adelheid! Lupaan pysyä täällä sängyssä :) Kyllä siitä juuresta hyvä tulee, ihan varmasti! Leivoin sunnuntaina jääkaapissa säilytetystä juuresta toisen leipäsatsin ja ihan kivasti onnistui :) Tein vain puolikkaan satsin ja laitoin suhteessa vielä puolta vähemmän hiivaa. Ihan sopivasti kohosi ja hyvältä maistui! Mä odottelen täällä sun juuri- ja leipäkuulumisia :)

   Poista
 9. Voimia♥Kaikkea hyvää sulle ja pikkuiselle!

  VastaaPoista
 10. Paljon lämpimiä ajatuksia sinne suunnalle♥!
  Tiedän ainakin jollain tasolla, miltä sinusta tuntuu.
  Voimia, iloa ja aurinkoa sun päiviin pedissä :)

  VastaaPoista
 11. Onnen peukut pystyssä täälläkin!

  VastaaPoista
 12. Odottavan aika on pitkä :/ Nyt vaan hommaat mahd. paljon ajankulua sinne sänkyyn ja yrität lepäillä. Jaksamisia! :)

  VastaaPoista
 13. Voimia ja levollsta tunnelmaa sinulle! Pömpelissä olisi odottamassa 11 kysymystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pämpeli! Tulen kurkkamaan mitä mahdatkaan kysellä ;)

   Poista
 14. Huh, aikamoista! Tsemppiä sinne & pikkukakkoselle vielä muutamia viikkoja hyviä vointeja (ja ei-niin-napakoita potkuja) mahan sisäpuolelle! Aurinkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aniliini! Tää nyt on tällaista...ei onneksi montaa viikkoa enää...

   Aurinkoa sinnekin :)

   Poista