12. joulukuuta 2013

Nro 12. Kultaa kasvilavalta joulupöytään

En ole oikein ikinä välittänyt joulupöydän perinteisistä laatikkoruuista, ne on mun makuun jotenkin liian makeita. Jo muutaman joulun olenkin tehnyt menestyksekkäästi laatikkoa, jossa on maa-artisokkaa omalta kasvilavalta. Laatikkoon tulee vuohenjuustoa, joka mukavasti tasapainottaa makeutta. Resepti on 2011 ilmestyneestä Kotiliedestä nro 23.

Jouluinen juuresvuoka

500g maa-artisokkasosetta
250g perunasosetta
250g porkkanasosetta
200g pehmeää vuohenjuustoa
1dl kermaa
1dl vaaleaa siirappia
valkopippuria
1tl suolaa
2 munaa
ripaus muskottipähkinää

Keitä ja soseuta juurekset ja sekoita joukkoon muut aineet. Kaada seos voideltuun vuokaan ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin tunti.

Harmi, että itsellä kyseinen herkku jää tänä jouluna nauttimatta, imetysdietti ei varmasti anna myöten maitotuotteille vielä vajaan kahden viikon kuluttua. Mutta onneksi maa-artisokka on herkullista myös uunissa paahdettuna, joten siinä muodossa sitä varmasti tulee nautittua :)

Keittiön pelargonipöydästä on näköjään tullut vakkaripaikka kuvien ottamiselle...

...ja kameran ympärillä sattuu ja tapahtuu, vaikka se harvemmin kuvissa näkyykään :) Tänään pikkusisko nojaili kamerajalustaan kuvauksen aikana ja isosisko juoksi ympyrää -keittiö, olohuone, välihuone, keittiö- akselilla yrittäen saada hyrrän pyörimään :D

Mukavaa torstain jatkoa!

12 kommenttia:

  1. Siellä sitä riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Ollaan täällä välillä pienen pieniä hetkiä paikallaankin...mutta aika vähän :)

      Poista
  2. Minä inhoan niitä laatikoita myös..yh!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en välitä laatikoista yhtään. Mutta tämä on poikkeus! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
  3. Kuulostaa aivan ihanilta teidän jouluherkut. Juuri mietin että olisi kiva saada jotain uutta myös joulupöytään vaikka niistä perinteisistäkin tykkään, kerran vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen Saga kokeilemaan tätä! Koostumus on perinteinen mutta maku jotain ihan muuta :)

      Poista
  4. Nam, kuulostaa herkulta! Täällä on juuri melkein 11kk kestäneen imetysdietin purku meneillään...täytyy sanoa, että vatsa ei ole muutoksesta pelkästään mielissään:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, voin vain kuvitella mitä oma ruuansulatus sanoo, imetysdietin purkamisesta! Meillä kokeiltiin ottaa ruista takaisin mulle mutta aika heikoilla tuloksilla, sekä pikkusisko että minä alettiin oireilla saman tien :/

      Poista
  5. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja maukkaalta vaihtoehdolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä tämä tosiaan on, maukasta ja mielenkiintoista :)

      Poista
  6. Resepti kuulostaa ihanalta. Vieläköhän tuolta jäisestä maasta saisi maa-artisokkia kaiveltua. Jos imetysdieetti ei salli maitotuotteita ja kaura on ok, voi kokeilla esim. oatlyn "kaurakermaa" laatikoihin. Olen itse tehnyt jo vuosia laatikot kaurakermaan. Ei nyt täysin vastaa kermaista versioita, mutta riittävän lähellä kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kaurakermaa voisikin johonkin laatikkoon kokeilla, sitä meillä muutenkin käytetään. Tässä laatikossa on myös tuo vuohenjuusto...siitä en oikein tiedä uskaltaisiko syödä...lehmänmaitohan meillä on nyt kielletty. Ja tuo vuohenjuusto on tässä se juju. No täytyy jutella asiasta vielä neuvolassa :)

      Jos maa on liian jäässä, niin sitten vaan kaupan hevi-osastolta hakemaan :)

      Poista