18. joulukuuta 2013

Nro 18. Kotitekoiset konvehdit

Kyllähän te tiedätte, että olen aika mahdoton herkkuhiiri! Tänä jouluna jää valitettavasti kaupan konvehdit meidän osalta sinne kaupan hyllyyn, kiitos imetysdietin. Tämähän on suklaan ystävälle aika kova takaisku, joten jotakin oli keksittävä ;) Hädän hetkellä muistin saaneeni jotain tosi herkullista veljeni häissä kesällä ja muistini varassa alkoikin ankara testailu ;) Saanen esitellä suklaataatelikonvehdit!


Suklaataatelikonvehdit (maidoton, gluteeniton)

kuivattuja pehmeitä taateleita
tummaa suklaata
kuivattuja karpaloita
sormisuolaa

Sulata suklaa vesihauteessa. Pyöritä taatelit tikun tai haarukan avulla suklaassa. Valuta ylimääräinen suklaa ja laita taateli leivinpaperille kuivumaan. Ripottele päälle hienonnettuja karpaloita ja ripaus sormisuolaa. Anna taateleiden jäähtyä/kuivua viileässä ja nauti.

Konvehdit ovat ehdottomasti parhaita jääkaappikylminä. Suklaa rapsahtaa ihanasti puraistessa ja taateli maistuu ihan toffeelta (ainakin herkunkipeän imetysdiettiläisen mielestä ;))

Karpalot antavat jouluista fiilistä värinsä puolesta mutta seuraavaksi ajattelin kokeilla kuivattuja puolukoita, voisivat olla ihanan kirpeä lisä makunautintoon :) Vaikkakin isosisko tykästyi nimenomaan noihin karpaloihin!

Konvehdit toimivat kivasti myös ilman suolaa ja karpaloita. Ja jos haluaa tehdä maidotonta ja gluteenitonta, niin suklaan valinnassa kannattaa olla tarkkana. Meillä käytetään Brunbergin tummaa suklaata, joka voi sisältää jäämiä maitoproteiinista.

Huh, onneksi tänään on kauppapäivä! Konvehteja on enää muutama jääkaapissa ja taatelit on loppu! Jääkaapista tulikin mieleen, että taidan kipaista keittiössä ihan nopsaa, hiukan raottamassa tuota jääkaapin ovea ;)

18 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana blogi :) Tulen seuraajaksi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitoksia kovasti Kodinsielu! Ja tervetuloa seuraajaksi :)

      Poista
  2. Kyllä herkkuhätä keinot keksii! ;)

    VastaaPoista
  3. Jopas oot herkut kehitellyt, pelkät kuivatut taatelitkin koukuttavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tekeleet koukuttavat vielä hiukan enemmän, kuin pelkät taatelit :)

      Poista
  4. Slurps! *laittaa tryffelin suuhun ja pyyhkii ylimmät kuolat suupielistä*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tryffeleitä mäkin haluaisin! Lupaathan syödä niitä mun puolesta myös ;)

      Poista
  5. Suussasulavan näköistä! Ehkä lahjasuklaat voisi ripustaa vaikka kuuseen koristeeksi, Tai syöttää miehelle, hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nalle ihanasta paketista <3 Lahjasuklaat odottavat kaapissa sallivampaa diettiä :) Miehelle sanoin, että näihin et sitten koske ennen, kuin minäkin saan maistaa ;)

      Poista
  6. Ihania! Ja tälle herkkuhiirelle kävi ohrasesti viime jouluna, kun tein perinteisiä sitruunatoffeita. Niiden koostumus ei oikein onnistunut tarpeeksi hyvin, että olisi viitsinyt niitä lahjaksi antaa. Lopun arvaatkin...Maku oli siis kohdallaan...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi Kaardemumma, tuollaista välillä sattuu :D Mullekin on käynyt joskus niin köpelösti, että olen joutunut lahjaherkut syömään huonon koostumuksen takia :D

      Poista
  7. Vastaukset
    1. No eikö vaan näytäkin! Herkulta maistuukin :)

      Poista
  8. Kiitos reseptistä! Tein näitä ja tuli herkkua.
    Iloista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, että testasit! Ja kiva, että maistui myös :) Kiitos, iloista joulua sinnekin!

      Poista