17. joulukuuta 2014

Päivitetty pipariresepti

Kehittelin viime jouluksi gluteenittoman piparintaikinan, joka oli varsin onnistunut tapaus. Siitä huolimatta halusin kokeilla, jos siitä saisi vieläkin paremman, kun kerran löysin nuo mahtavat tapiokajauhotkin. Päivitetty versio onnistuikin loistavasti, aikaisemmasta ei olisi saanut tällaista kuusimetsää istutettua. Päivitetty versio on siis entistä murenemattomampaa :) 

Piparkakut (gluteeniton, maidoton)

150g maidotonta leivontamargariinia
1,5 dl siirappia
1 dl sokeria
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 kananmuna
0,5 tl soodaa
0,5 tl ksantaania
0,5 tl psylliumia
2 dl riisijauhoa
2 dl perunajauhoja
2,5 dl tapiokajauhoja

Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja jäähdytä haaleaksi. Lisää kananmuna jäähtyneeseen seokseen. Sekoita sooda, ksantaani ja psyllium osaan jauhoja ja lisää seokseen. Lisää loput jauhot. Peitä kelmulla ja anna levätä kylmässä yön yli. Leivo piparit perunajauhoilla jauhotetulla alustalla ja paista 175 asteessa noin 5-8 minuuttia.

Taikina on helppo leipoa ja maku on TO-DEL-LA hyvä! Olen tänä vuonna syönyt kaksi vehnästä tehtyä piparia myös ja vehnä kuuluu itselläni nykyään muutenkin viikoittaiseen ruokavalioon, joten makunystyrät eivät ole pahasti vinksallaan ;)

Ja mehän ei sitten tuossa sokerissa säästelty, kun vedettiin vielä kunnon kuorrutteet päälle ja istutettiin metsiköksi :)

Huomenna onkin luvassa niin jännä päivä taas ettei ole vähään aikaan ollut! Voi pojat. Ja tytöt :) Katsotaan, josko sitä itsekin malttaisi ottaa kameran hetkeksi käsiinsä ja ikuistaisi pari hetkeä päivästä!

Perjantaina tulee seuraavat herkut, pysykää kuulolla!

8 kommenttia:

  1. thank you for the great recipe !!! love greetings from angie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thank you Angie! I have been thinking about writing few words in english as well, so that you and others who don´t understand finnish could get even a hint of what is going on :) I try to remember it soon :) Have a lovely weekend!

      Poista
  2. Hyvänen aika - kiitos vinkistä - kun vielä löytäis nuo tapiokajauhot jostakin ? en ole ikinä kuullutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Anne :) Tapiokajauhoja on vähän vaikea löytää. Itse olen hankkinut Punnitse&säästä-kaupasta tai Ruohonjuuresta. Tapioka on mieden makuinen jauho, joka tekee taikinaan vähän sitkon kaltaista rakennetta. Olen huomannut, että sen avulla gluteenittomien leivonnaisten murenevaisuus on huomattavasti vähäisempää. Tuossa postauksen alussa oli muuten linkki viime vuotiseen versioon, jossa ei ole tapiokaa käytetty. Sitäkin voi kokeilla, jos ei tapiokaa saa käsiinsä :)

      Poista
  3. IHANA KEITTIÖ kuvia.....:)
    Käsittämättömän ihana.
    Ihanaa loppuviikkoa.
    T.Hellen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hellen! Olisi kiva kuvata keittiötä ihan kunnon kameralla (eikä puhelimella) mutta mun kalustolla se on täysin mahdotonta. Pitää yrittää ottaa vielä yksityiskohtakuvia kunnon kamerallakin :)

      Kiitos, ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  4. Tsempit huomiselle, toivottavasti potilaat voi paremmin <3

    VastaaPoista