22. tammikuuta 2015

Keskitalven suolainen piirakka

Maistuisiko pulkkamäen jälkeen suolainen huikopala? Meille maistuu :)

Olen kokenut suolaisen piirakkapohjan vähän hankala toteuttaa niin, että maku ja rakenne olisivat molemmat kohdillaan. Meille ei sovi siis kotimaiset viljat, edes kaura. Myös manteli ja tattari ovat meille nounou. Mutta tässä pohjassa nyt natsasi molemmat, maku ja rakenne. Rakenteen suhteen tärkeä ainesosa on raaka hienoksi raastettu peruna. Tämän enempää en paljasta nyt tässä ;)

Täyteläinen poropiirakka on toteutettu ilman lehmänmaitoa ja ilman kotimaisia viljoja, se sopii siis myös gluteenittomaan ruokavalioon. Ohjeen voi helposti muokata myös ihan normipiirakaksi esim. täysjyvävehnäjauhoilla.

Resepti löytyy Novelle.fi-sivustolta, tämän linkin takaa. Toivottavasti maistuu :)

Midwinter´s tasty pie is baked with reindeer, red onion and beetroot. Recipe is free from gluten and cow´s milk. You can find the recipe here (clik). I hope you enjoy it :) 

4 kommenttia:

 1. Kiva idea tuo piirakan valmistaminen vanhaan paistinpannuun! Tuotapas täytyy joskus kokeilla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se onnistuu ihan mainiosti näinkin! Mulla ei ollut yhtään riittävän kuvauksellista piirakkavuokaa, niin leipasin sen sitten tuohon valurautapannuun :) Samassa pannussa muuten paistoin leipää grillissä kesällä, kun ei ollut uunia käytössä, toimi niinkin :)

   Poista
 2. Hello Anna
  We don't know reindeer meat here.;) But I will try your recipe with vegetables only(Zucchinis, tomatoes, onions...). I'm sure my children will love it tomorrow. Thank you for the idea!!!
  (What a beautiful cooker)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi, your version sounds yummy Laurence! Hope you and your children will love it too :)

   I love this cooker as well!

   Poista