13. tammikuuta 2015

Väsähtämistä

Meillä on vähän väsähtänyt vaihe menossa parhaillaan. Pikkusiskon refluksissa on taas sellainen pahenemisvaihe, joka aina säännöllisesti tulee, kun ensin on sujunut hetken hiukan mukavammin. Meillähän ollaan nukuttu huonosti kohta viimeiset kuusi vuotta mutta taas hetkellisen "kohtalaisen" nukkumisen kauden jälkeen saatiin toista viikkoa taas kokea sitä meille normaalista huonompaa unta. Tilanne alkaa nyt selkeästi helpottaa ja jo yksi hyvä yö saatiinkin kokea. Yleensä sen jälkeen olen seuraavan päivän aivan poissa pelistä, en jaksaisi mitään. Varmaan kropan automaattinen keino saada mut lataamaan akkuja. Harmi, että hyvät yöt jäivät tällä erää siihen yhteen ja akkujen lataus oli sitten siinä. Taas kaivan jostain virtaa, jotta selvitään ihan tästä meidän perusarjesta.

Lähdettiin pitkälle aamukävelylle, jotta ei tarvitsisi tehdä mitään muuta, kuten lumitöitä. Onneksi aurinko paistoi ja oli muutenkin oikein mukava lenkki. Pikkusisko ihmetteli rattaista milloin lintuja ja milloin aurinkoa. Katseli isosiskoon ja muhun ja hymyssä suin kommentoi kaikkea näkemäänsä :) Jutusteltiin yhden tuntemattoman kanssa, joka rakensi pihassaan kahta lumiukkoa. Siis aikuinen ihminen, joka kertoi lumen olevan nyt niin täydellistä ukkojen tekoon, ettei malttanut olla tekemättä :) Tuntui kivalta muuten vaan jutella ja huikata, että hyvältä näyttää :) Jäi hyvä mieli.

Pian yritän saada pikkusiskoa unille (leikkivät ihmeen tyytyväisenä legoilla olohuoneessa, kun mä kirjoita keittiössä). Varoitin jo aamulla isosiskoa, että tänään mekin otetaan oikeat päikkärit. Ei puuhata mitään pienemmän unien aikana, vaan mennään sohvalle vierekkäin, painetaan päät tyynyyn ja vedetään peitto korviin. Ja sitten, kun herätään, keitän päiväkahvit ja otetaan välipalaksi vaikka pullat pakkasesta. Ties vaikka jaksettaisiin tiskata yhdessä ja saataisiin päivä soljumaan mukavasti iltaan :) Onneksi muuten zen on tänäänkin kotona ;)

Kuullaan pian taas!

Pictures from our morning walk.

24 kommenttia:

 1. Voimia ja auringon pilkahduksia!

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuvat! Kovastipaljon voimaa ja pieniä hetkiä sinne teidän arkeen. Kuusi vuotta huonoa unta on paljon. Toivottavasti sait päiväunet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piupau! Kuusi vuotta on paljon, siihen on jo kovasti tottunut sellaiseen puolitehoilla päivästä, viikosta, kuukaudesta toiseen toimimiseen.

   Huilattiin isosiskon kanssa sohvalla se tunti, jonka pikkusisko nukkui. Uni ei tullut mutta lepääminenkin auttaa ja sain "huilata" vielä 45 minuuttia lisääkin, kun pikkusisko jatkoi vielä uniaan mun sylissä. Onneksi hän sai niin pitkät unet nukuttua, niin jaksaa puuhatakin jotain :)

   Poista
 3. Minä saan valtavasti iloa ja voimaa kuvistasi. Päiväunisuunnitelmanne kuulostavat ihan ideaalilta. Tuo elämänvaihe on kuluttava, mutta jälkikäteen ajateltuna yksi ainakin minun taipaleeni antoisimmista. Aurinkoa arkeenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija <3 Mäkin saan voimaa kuvaamisesta, harmi ettei se korvaa nukkumista... Niin tämä on, kuluttavaa mutta ihanaa samaan aikaan.

   Aurinkoa teillekin Tuija :)

   Poista
 4. Voi että, se on kyllä raskasta kun ei saa kunnolla nukuttua. :( Voimia sinne - kuvasi ovat aina niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu! Kunnon yöunet silloin tällöin olisivat kyllä niin tervetulleet...huoh...

   Poista
 5. Voimia sinne! Tunnistan tuon tunteen, että kun saa vihdoin nukkua, on aivan puolikuollut sen jälkeen. Olen itsekin tullut siihen tulokseen, että kun kroppa huomaa että tästähän on ollutkin puutetta, se alkaa vaatia vimmatusti lisää. Ja osaan samaistua myös tuohon kuuden vuoden valvomiseen, meillä neljä nuorinta lasta ovat syntyneet 5,5 vuoden sisällä, joten valvottu on. Valvottaja on vaan välillä vaihtunut :-D Nyt, kun nuorimmainenkin on jo yli vuoden, alkaa olla toivoa että ehkä tämä sumu vielä joskus väistyy :-) Kiitos taas kauniista kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Lyde! Te ette ole varmaan nukkuneet yhtään noina aikoina!! Just kyselin mieheltä, että onko meillä ollut lasten aikana yhtään kokonaan nukuttua yötä, kun en itse sellaisia muistanut. Mies sanoi, että vajaan kuuden vuoden aikana on ollut mutta alle viisi yötä yhteensä...ja pikkusiskon (pian 2v) aikana ei ainuttakaan. Mä oon niin sumussa, etten edes tajua olevani sumussa...kai se joskus selkenee, vaikka isosiskokin edelleen valvottaa meitä, joten ihan heti ei taida helpotusta tulla :/

   Kiitos! Voimia sinnekin sumuun!

   Poista
 6. Tiedän mitä on kun uni on ylellisyyttä. Minäkin niin ihailen sinun kuviasi. Voimia -..kukon askelin kevääseen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylellisyyttä, sitä tosiaan on! Valitettavasti tällä hetkellä saavuttamatonta ylellisyyttä :/ Onneksi kevätkin on just täällä, kiitos muistutuksesta :) Keväällä piristyy joka tapauksessa ja ehkä tämä meidänkin tilanne edes vähän helpottaa kevättä kohti :)

   Kiitos Anne <3

   Poista
 7. Mietin, että mikä teitä valvottaa. Jos on muuten vain heräilyä, ilman kipua yms. niin meidän alueella ainakin järjestetään unikouluja. Unen tärkeyden kyllä huomaa heti, jos siitä jää paitsi. Kovasti voimia sulle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, kai tämä tästä taas parempaan kääntyy :) Ei auta, kuin uskoa.

   Meitä valvottaa refluksi ja aistiyliherkkyys, refluksiin meillä onkin säännöllinen lääkitys. Isosiskon tilanne on onneksi parantunut tosi paljon sen myötä, kun sopimattomat ruoka-aineet saatiin rajattua pois ruokavaliosta. Mutta pikkusiskon kohdalla tilanne on vielä todella rikkonainen...kotona toteutettavaa unikoulua meillä toteutetaan koko ajan mutta ei se auta mitään, kun syynä on fyysinen vaiva. Ruokavalio on hyvinkin tarkka mutta imetän vielä ja vaikka imetysdietillä olenkin, niin varmasti mun kautta tulee jotain vaivaa aiheuttavaa. Täytynee varmaan tehdä joku muutos ainakin tuohon imetysasiaan ja toivoa edes pientä helpotusta sitä kautta.

   Kiitos kommentistasi! Mulle välittyi siitä tosi huolehtiva/välittävä sävy <3

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kävin blogissasi, jotta olisin voinut kiittää sinua nimelläsi :) Nimeä en löytänyt mutta todella mielenkiintoisen blogin kyllä! Liityin jopa lukijaksi, etten univajeissani unohda seurata sitä ;)

   Poista
 9. Ah!!! Children sleep is very irregular!Have your children a problem with allergy?
  My heart is with you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Laurence <3 Yes we have some allergies and that´s the reason for bad sleeping. I feel like it´s going to better soon, hopefully!

   Poista
 10. Kuinka kauniit kuvat! Ja jaksamista teille! On rankkaa, kun/jos ei koskaan saa kunnon yöunta.
  (Itse olen nuorimman kanssa ensimmäisen vuoden yöt läpeensä valvonut, en muista ajasta juurikaan mitään) <3
  Mutta jostakin ne tarvittavat voimat kuitenkin aina saa ja ne tehtävät asiat tulevat tehdyksi :) Ja ainahan on uusi päivä tulossa.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Se uusi päivä on onneksi aina edessä ja yö siinä välissä saattaa olla edellistä parempi :)

   Poista
 11. Ja arvaa, miten sit käy, kun kukaan ei enää herätä? Tulee vaihdevuodet, etkä muuten vaan nuku... Olispas edes joku lapsonen tässä seurana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, onneksi mulla on jo kokemusta tuosta muuten vain nukkumattomuudestakin...ei tule sitten yllätyksenä, kun vaihdevuodet joskus alkavat :D

   Poista