3. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uusi huone

Hyvää uutta vuotta teille! Toivottavasti se on alkanut mukavasti :)

Meillä uusi vuosi alkoi ihan järkyttävän raivausurakan saattelemana ja hyvä niin. Meillä on yksi ylimääräinen makuuhuone, joka on ollut valitettavan vähällä käytöllä. Käyttöähän sille olisi moneenkin tarkoitukseen mutta se on ollut niin täynnä tavaraa, että hyvä kun huoneeseen on päässyt astumaan sisään. Se on ollut aina vähän sellainen rojuhuone mutta kesällä siitä tuli käytännössä varasto. 

Kun keittiö ja suihkuremontti alkoi kesän alussa, jouduimme tyhjentämään alakerrasta keittiön, välihuoneen ja kaksi pientä varastotilaa. Harkitsimme tarkkaan, mitä tarvitsemme remontin aikana ja otimme ne olohuone/keittiö/välihuone-comboon ja loput tavarat kärrättiin tuonne vintin ylimääräiseen makkariin. Kun remontti sitten viimein saatiin päätökseen, lähes kaikki tavarat jäivät makuuhuoneeseen niille sijoilleen, sillä rehellisyyden nimissä niille ei ollut kauheasti käyttöä. 

Nyt joulun aikaan, huoneessa tuli vietettyä tovi ja toinenkin, nimittäin etsiessä esimerkiksi joulukoristeita jne. Kulutin aivan liikaa aikaa tavaran etsimiseen ja se alkoi viimein kyllästyttää niin kovin, että päätettiin laittaa kunnon raivaus käyntiin. Suuri määrä tytöille pieneksi käyneitä vaatteita lähti kierrätykseen, Torissa on jonkun verran tavaraa kaupan ja lisäksi kaksi ylikuormattua suurta laatikkoa on valmiina kirppikselle. Ja myös roskikseen lähti sellaista tavaraa, jota en edes ymmärrä, miksi se on alunperin viety säilytykseen.

Huoneessa on vielä aika paljon hommaa. Tai jos joku nyt ostaisi meidän vanhat turvakaukalot ja muut, niin sitten ei olisi niin paljon järkkäiltävää :D Muunkinlaista tavaran uudelleen sijoittelua pitää toteuttaa, sillä tuossa huoneessa on esimerkiksi miehen kaikki panimojutut maltaista kattiloihin ja käymisastioihin.

Tuossa raivausurakan aikana isosisko keksi, että huoneesta voisi tulla hänen oma huone. Olimme miehen kanssa miettineet ihan samaa, sillä syksyllä eskariin (!!!!!!!!!!!!!!!) menevä tyttö ei välttämättä jaksa kauhean kauan enää pikkusiskon kanssa samassa huoneessa. Isosisko tosin ei paljon asiaa kiirehdi. Hän muuttaa kuulemma vasta sitten, kun pikkusisko on tarpeeksi vanha nukkumaan yksin, isosiskon mukaan ehkä kolme vuotiaana. Aika hellyyttävää <3


Saatiin jo huoneessa ollut vanha sänky isosiskon toivomalle paikalle, ikkunan alle. Hän toivoi paikkaa sillä perusteella, että aamulla näkee ulos jo ennen, kuin on noussut sängystä ylös <3 Huoneessa on talon kaunein valo, kerrassaan ihana <3 Kyllä täällä varmasti tytön runoilut luistaa :)

Huoneessa on myös talon herkullisin lattia! Ihana punainen vanha puulattia! Naarmuja ja kulumaa on siellä täällä mutta antaa olla vain, ei näin herkkua väriä voi peittää <3

Our year has started with giant sorting and cleaning. We have an extra bedroom that nobody sleeps in and we decided to clear it from all the clutter and junk and make it a bedroom for our five year old girl. There are still many things to do and get rid of before it`s a real bedroom.

The room has the most beautiful light in the house and the floor has original red paint. Love it <3

30 kommenttia:

 1. Tästä huoneesta tulee loistava paikka isosiskolle! Punainen lattia suorstaan kuuluu huoneeseen. Mukavia raivaus- ja suunnitteluhetkiä kaikille tytöille:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Villis :) Isosisko otti jo vähän päivähuilia tuolla tänään ja pääsi pöydän ääreen askartelemaan :) Ihan kiva, että siellä pystyy jo jotain tekemään samalla, kun mä selvitän kaaosta vieressä ;)

   Poista
 2. Onpas tosiaan viehettävä lattia siellä! Tuollaiset raivaukset on yllättävän aikaavieviä ja uuvuttavia projekteja, mutta kun homma on vihdoin valmis, on se tyytyväisyyskin usein ihan huikeaa. Ja usein huomaa ajattelevansa, että miksi ihmeessä tätä ei tullut tehtyä jo aikaisemmin :-) Ryhtyminen on usein se isoin kynnys, vauhtiin päästyään nuo puuhat oikein imaisevat mukaansa, ja tuloksen näkymisestä saa uutta puhtia jatkaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä raivauksessa työläintä on ehkä se, että suurin osa tavarasta lähtee meiltä pois ja sehän ei lähde hetkessä mihinkään :/ Mutta tavara kerrallaan, saadaan tästäkin huoneesta varmasti kiva :)

   Poista
 3. Kunnon raivausurakka on kyllä harvinaisen puhdistavaa myös mielelle! Niin paljon ylimääräistä tavaraa sitä kerää huomaamattaan ympärilleen ja kaaoksen karsimiseen ryhtymisen kynnys on iso - palkinto kyllä kaiken vaivan arvoinen. Minä olen aika minimalisti tavaran suhteen, mutta muutama varastointipaikka minullakin odottelee tositoimiin ryhtymistä. Isosiskon huoneen lattia näyttää todella kutkuttelevan ihanalta! Ja kaunis valo tulee ikkunasta. Mukavia suunnitteluprojekteja teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös aika minimalisti (omasta mielestäni :)) tavaran suhteen mutta tuonne on kulkeutunut juuri sellaista tavaraa, joka on meille tarpeetonta...joten eroon siitä on päästävä. Ja hyvä, että saadaan huone kunnolla käyttöön, niin sinne ei voi kasata mitään turhuuksia enää.

   Poista
 4. Huoneesta tulee ihana, tuskin maltan odottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin maltan minäkään odottaa :) Tovi kyllä vielä menee :)

   Poista
 5. Mansikkahuone isosiskolle! Taivas, kun tästä tulee hurmaava! Raivaaminen on terapeuttista. Meilläkin huone kerrallaan käynyt samantapaiset myllerryksen läpi. Nyt olemme jo ullakon kimpussa. Se saattaa olla jo aika hyvässä mallissa kuopuksen täyttäessä 18. ;) Tammikuun iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä hyvältä saada tavara lajiteltua ja vielä parempi, jos päästään turhista eroon :) Hyvä siitä tulee :)

   Tammikuun iloja teillekin Tuija!

   Poista
 6. Ihania kuvia taas! <3 Ihanaa vuotta teillekin! :)

  VastaaPoista
 7. Tuo punainen antaa energiaa, sopiva väri tulevalle eskarilaiselle. Voi, teette siitä varmasti yhdessä ihanan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan siitä sellainen, joka tuntuisi ihan kesäaamun kosketukselta <3

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö oo upee! Päätin jo taloon muuttaessa, että tätä ei maalata ikinä :)

   Poista
 9. Onpa ihana paikka sängylle <3 Huoneesta tulee varmasti kaunis! Meillä vielä ekaluokkalainen isosisko nukkuu 3v. pikkuveljen kanssa samassa huoneessa, vieretysten :D Sisarukset on parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun teillä sisarukset nukkuvat yhdessä! Meilläkin nukkuvat nyt samassa huoneessa mutta luulen, että aika pian kokeillaan isosiskon laittamista omaan huoneeseen...ihan vaan siksi, kun molemmat nukkuvat tosi huonosti ja saattaa olla että häiriintyvät lisäksi toisistaan :/ Tai sitten erikseen nukkuvat vielä huonommin...

   Poista
 10. Ihana huone tuosta tuleekin pienelle tytölle! Kuvittele, kun hän kesäaamuna kurkistaa ohuen valkoisen verhon takaa aurinkoiseen puutarhaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuvitelma Kristiina! Kuulen jo miten tyttö tulee juoksujalkaa portaita alas ja huutaa "äiti, luumupuusta on puhjennut ensimmäinen kukka!" <3

   Poista
 11. Miten kaunis ikkuna. Huoneesta tulee ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulee yhtä ihana, kuin ollaan kuviteltu :)

   Poista
 12. Ihan huikea tuo ikkuna! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat on kyllä kauneinta meidän talossa! Yläkerrassa on tällaiset kuusiruutuiset ikkunat ja alhaalla kolmeruutuiset <3

   Poista
 13. Ihana neidin unelmointihuone. Hieno paikka sängylle tuossa ikkunan luona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kuviteltiin jo tänään, että on kevät ja otetaan sisemmät ikkunat pois ja kuullaan lintujen laulu entistä selvemmin ikkunan läpi :) Unelmointiin siis täydellinen huone <3

   Poista
 14. Ihana ikkunapaikka ja punainen lattia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäät :) Vanhat ikkunat <3 Ja vanhat lattiat <3

   Poista
 15. Tuntuu varmasti mahtavalta saada huone vähitellen käyttöön! Kaunis ikkunakin vielä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu mahtavalta! Jotenkin huone herää ihan toisella tapaa henkiin, kun se on jonkun oma eikä vain esim. vierashuone, varastosta puhumattakaan!

   Poista