22. tammikuuta 2015

Takaisin kipinän alkulähteille

Joskus on ihan hyvä palata ajassa taakse päin ja aloittaa alusta, jotain minkä aloitti ensimmäisen kerran 25 vuotta sitten. Taitaa olla blogihistorian ensimmäinen kirjoitus liikunnasta, joten aloitetaan ihan alusta. 

Noin 25 vuotta sitten, joskus ihan koulun alun aikoihin, aloitin ensimmäisen (?) liikuntaharrastukseni baletin. Olin kuulemma aina halunnut balettiin :) Sen rinnalla kokeilin aika suuren määrän erilaisia muitakin yksilölajeja, kuten telinevoimistelua ja useita tanssijuttuja. Ehdin tanssia balettia varmaan 10 vuotta, jonka jälkeen sain päähäni vaihtaa sen karateen :D Ihan kivaa sekin oli, harrastin sitä pari vuotta. Sitten muutin Helsinkiin opiskelemaan suht liikunnallista alaa ja tein koko opiskeluajan töitä liikuntakeskuksessa yksilö- ja ryhmäliikuntaa ohjaten...ja tuli siellä tehtyä paljon muutakin...tapasin siellä nykyisen miehenikin, joka oli siellä myös töissä (huoh, voi niitä aikoja <3) :) Kun valmistuin ja aloitin työt, ohjasin myös työni puolesta säännöllisesti erilaisia liikuntaryhmiä ja jonkun aikaa vedin paria ryhmäliikuntatuntia vielä liikuntakeskuksessakin. No sitten tuli lapset ja liikunta loppui melkein, kuin seinään. Molempien tyttöjen odotukset olivat vaikeita ja olin sairaslomalla (ja vuodelevossakin) kuukausia. Se vain jäi, koska en jotenkin osannut sijoittaa sitä oman listani kärkeen, oli niin paljon muutakin.

Nyt olen vuoden verran ihaillut erään ystäväni liikuntakärpästä ja onneksi saanut nauttia hänen seuransa lisäksi myös raittiista ulkoilmasta ja sykkeen noususta yhteisten lenkkien aikana. Kuitenkin olen koko ajan sanonut itselleni ja ystävälleni myös, että odotan sitä innostusta tulevaksi, joka joskus liikunnassa oli aina läsnä. Tunnen itseni ja tiedän, että liikkuminen ei tule olemaan säännöllistä ja pitkäaikaista ilman tuota kipinää. 

Ja viimein päästään eiliseen, tai oikeastaan sitä edelliseen päivään. Sain puhelun isosiskon balettikoulusta, että hän voisi siirtyä jo nykyistä seuraavaan ryhmään. Eilen puhuin tästä oman siskoni kanssa ja fiilistelin tuota balettiasiaa ihan yleisesti. Sisko kyseli miksi aikanaan lopetin ja enkö voisi mennä aikuisbalettiin. Olin muutamia kertoja aikaisemminkin aikuisbalettia miettinyt ja laitoin heti googlen hommiin. Hetken kuluttua olin varannut itselleni paikan aikuisbalettiin ja pääsin heti tänään tositoimiin :) Oli kyllä niin ihanaa <3 En muistanut mikä on viides asento tai chassé mutta se ei haitannut yhtään. Katsoin vain mallia ja annoin mennä, liikkeet tulivat (joitakin takkuja lukuunottomatta) selkäytimestä, vaikka olimmekin baletin kanssa erossa melkein 15 vuotta. Tajusin myös miten kankeaksi olen tässä, kehtaanko sanoa ääneen, 6 vuodessa mennyt. Ja ihmekös tuo, että ihminen kangistuu aikaisempaan verrattuna, jos ei tee samoja asioita kuin ennen.

Mutta nyt tunnen, että tästä se kipinä syttyy. Ihan vain balettitermien selaaminen wikipediasta (en muistanut miten chassé kirjoitetaan) sai sydämen sykähtelemään <3 Voi olla, että aihetta sivutaan blogissa joskus tulevaisuudessakin :)


Kuvituksena päivän innostusta Instagramin puolelta :)

18 kommenttia:

 1. Sinä olet ihana! Balettipyörähdyksiä elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija ja samat sanat! Olet aivan ihana, saat mun hymyn korviin aina jokaisella kommentilla <3

   Poista
 2. Loistavaa, luin haltioituneena uudelleen alkavasta balettiharrastuksestasi! Luulen tietäväni tuon tunteen, kun olet hoksannut, että mikä liikuntamuoto sinulta on unohtunut! Baletti on monipuolinen ja ihana harrastus, sen lisäksi niitä happihyppelyitä hyvän ystävän kanssa ja vot tämä vuosi alkaa mukavasti! Isosisko on varmaan myös innoissaan, kun voitte puhua ja treenata kotona samasta harrastuksesta. Ja tarttuuhan se sitten pikkusiskoonkin:) Tämä mummi on aikoinaan ollut kovinkin jumpan ja baletin pyörteissä, ajasta on mukavat muistot! Iloisia hetkiä arkeesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä tosi hyvältä! Se tunne, kun kuulin ne musiikin ensimmäiset sekunnit...ah, tunsin olevani kuin kotona <3 Isosisko on tosi innoissaan :) Sain jo illalla näyttää monta liikettä ja hän teki perässä ja pikkusisko tietysti otti myös heti mallia ja heilautti jalkaa puoleta toiselle :) Että kyllä täällä pian on kolme ballerinaa :) Kiitos Villis, iloisia hetkiä sinulle myös <3

   Poista
 3. Minäkin käyn aikuisbaletissa ja rakastan sitä! En ole lapsena käynyt koskaan balettitunneilla, mutta opiskeluaikoina menin ensimmäistkä kertaa aikuisbalettitunnille. Ihastuin ja hurahdin siihen täysin! Nykyisellä paikkakunnallamme käyn myös aikuisbaletissa ja se on ihana oma harrastushetki viikossa. Baletti on niin kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baletti tempaa kyllä mukaansa, ei sitä voi oikein edes sanoin kuvailla! Ihanaa, että sinäkin olet löytänyt ballerinan itsestäsi. Baletti on kyllä mitä monipuolisin ja kokonaisvaltaisin upeaUPEA laji <3

   Poista
 4. Kuulostaa ihan kuin se kipinä olisi jo taas syttynyt!
  t. entinen pikkuballerina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Nalle! Tekisi jopa mieli vähän harmitella, miksi oltiin näin kauan erossa. Mutta enpäs viitsi :) Ihanaa, että löydettiin taas toisemme :)

   Poista
 5. Oi kun kuulostaa kivalta...itsekin voisi aloittaa...onkohan sellaisia mummobalettitunteja ei koskaan aikaisemmin harrastaneelle...siinäpä vasta jollekin toimintaidea...jeee♡vois olla tosi kivaa♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sellaisia balettitunteja, joihin voi aikuinen aloittelija tulla mukaan! Tämä munkin tunti on oikeastaan sellainen ja siellä on muutama vähän elämää kokeneenpi naishenkilö myös, jotka ovat aloittaneet baletin ilman aikaisempaa kokemusta! Nyt kuule vaan laitat sinäkin googlen hommiin ja ilmoittaudut alkeisryhmään :)

   Poista
 6. Hieno juttu! Baletin iloa sitten vaan :)

  VastaaPoista
 7. Aikuisbaletti kuulostaa ihanalta - jos täällä taajuuksilla olisi niin itsekin sinne ryntäisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yllättävilläkin tahoilla noita ryhmiä näytti olevan (ainakin meillä) esim. kansalaisopistoilla jne. Pidä silmät auki Katja, jos vaikka jostain sattuisi sopiva ryhmä tulemaan vastaan :)

   Poista
 8. Mun blogissa on sulle värihaaste otamukaan jos haluat

  VastaaPoista
 9. Voin ymmärtää tuon rakkauden balettiin, oman tyttäremme kautta.
  Hän on ollut balettikoulussa ( jossa tietysti on myös muitakin tanssi opintoja), noin 8 vuotta. Ja vaikka harrastus vie jokaisen arki-illan ja loppusyksyn ja kevään viikonloput esiintymisineen, niin rakkaus tanssiin ja erityisesti balettiin on ja pysyy:)
  Ihanaa, kun ihminen löytää oman luovan juttunsa, jokaisella se on omansa:) Se pitää vain löytää, se voi tietysti olla muutakin kuin liikunnallinen. Mutta liikunnastakin voi löytää sen itselleen sopivan ilon tuojan, nykyään kun on vaihtoehtoja ihan eri lailla. Ja kaiken luovan rinnalle kun soisi sen liikunnan aidon ilon jokaiselle.
  Nauti ja iloitse!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marikki <3 Tätä iloa ja riemua olen kyllä odottanut ja osaksi jopa unohtanut, että sellaista onkaan!

   Hienoa, että tyttäresi on löytänyt baletin itselleen! Toivon, että tuo meidän isosiskokin jaksaa innostua siitä pitkään. Lahjoja hänellä ainakin on :)

   Ihanaa alkavaa kevättä teille <3

   Poista