16. tammikuuta 2015

Talvinen kerrosmousse

Onko kenelläkään enää päiväkahvin aikaan sellaista herkkuhampaan kolotusta, että vähän harmittaa konvehtien, vihreiden kuulien ja muiden herkkujen loppuminen jo aikoja sitten? Mulla on. Joka päivä. Tavallaan niitä jouluherkkuja tuli nautittua ihan tarpeeksi eikä niitä haluaisikaan mutta se säännöllinen herkuttelu jäi jotenkin hassusti päälle. Toisaalta tekisi mieli kaikkea superterveellistä ja raikasta, vaikka mun kohdalla voiton vievät kyllä nuo herkut.

Ihan omiin tarpeisiin siis kehittelin tammikuuhun sopivan raikkaan ja suklaisen mutta terveellisen herkun ;) Puolukkasuklaakerrosmoussea olkaa hyvät! Resepti löytyy Novelle.fi-sivustolta, tämän linkin takaa. Resepti on tietysti maidoton, munaton ja gluteeniton.

Hyvää viikonloppua!

I made this yummy recipe with lingonberry and chocolate to fill my craving for something sweet but healthy. You can find the recipe here (clik). I can translate it to English if someone else is also in need of something sweet but healthy :) 

Have a nice weekend!

12 kommenttia:

 1. Omnom <3 päivästä ei voi tulla muutakuin hyvä kun sen aloittaa tuollaisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Ja tämä kääntää myös heikomman päivän varmasti paremmaksi! Mulla on aina yksi kookosmaitotölkki hätävarana jääkaapissa ;)

   Poista
 2. No kyllä! En niinkään vetänyt jouluna herkkuövereitä, mutta joulukalenteri mulla miehen toimesta oli. Eli joka päivälle pieni herkku, yleensä suklaa. Nyt joulusta on jo monta viikkoa ja edelleen tekee mieli sitä päivittäistä suklaapalaa! Tiedän kutienkin, että jos suklaa on omassa piilossa, häviää sitä kerralla isompi satsi kuin yksi pala, joten en osta... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitä vaan jää koukkuun pieneenkin määrään! Meilläkin herkut olivat suht terveellisiä eikä mitään ihan ylenmääräistä mässäilyä harrastettu mutta se jokapäiväinen vähäisempikin herkuttelu jäi päälle. Ja ei sillä, mä uskon vaikka siihen jokapäiväiseen terveelliseen herkutteluun mutta se, että sitä on PAKKO saada joka päivä, niin siitä pitäisi päästä irti!

   Poista
 3. Kyllä. Ennen joulua olin saanut itseni ruotuun herkkujen syönnin suhteen, mutta nyt joulun jälkeen makean himo on päivittäin läsnä. Onneksi tänään on (luvallinen) karkkipäivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on noita luvallisia karkkipäiviä :D Eiköhän tuosta makean himosta pääse pikku hiljaa irti, ajan ja sitkeyden kanssa :)

   Poista
 4. Sounds delicious! I did not know that the coconut milk can be whipped. Does it replace the eggs?
  Good afternoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This really is delicious! I´m afraid that coconut milk does´t replace eggs but I haven´t tried so I´m not sure. It melts with heat so in baking I would not try it...

   Have a lovely sunday Laurence!

   Poista
 5. Juu, melkein joka ruokailun jälkeen otan jotain pientä makeaa.Ja pakkasesta on pikkuhiljaa kahdonneet kaikki vierasvarat (raakakakut)...
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on kanssa melkein pakko saada makeaa ainakin päiväkahvin kanssa! Ja pullavarastot on kyllä meidänkin pakkasesta huvenneet ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Klikkasin just sun uuteen (?) blogiin lukijaksi! Siis vau! Pitää tutustua ajan kanssa!!!!!

   Poista