19. marraskuuta 2015

Kannattaako pakottaa?

IMG_1634
Tänään olen miettinyt, kannattaako tekemistä pakottaa. Pikkusisko on ollut aamupäivän hoidossa, joten minulla on ollut hyvin aikaa tehdä töitä. Listallani oli tänään metadatan kirjaaminen kuviin, aika moneen kuvaan.

Jo aamulla heräsin vähän sumuiseen fiilikseen. Saatiin aamu kuitenkin mukavasti rullaamaan ja tytöt olivat eskussa ja hoidossa ihan ajallaan. Kävellessäni kotiin mietin, ettei tänään ole yhtään fiilistä (tylsän) metadatan kirjoittamiseen, ei sitten yhtään. Olo oli enemmänkin sellainen, että haluan hengittää, katsella ympärilleni, heräillä kaikessa rauhassa vaikka kameran kanssa. Olo oli sellainen, että tänään haluaisin luoda jotain. Kuuntelin itseäni mutta en kuitenkaan kuullut, sillä ajattelin piristyväni muutaman minuutin venyttelyllä ja parilla joogaliikkeellä. Niiden jälkeen istuin koneen ääreen ja aloin naputtamaan metadataa. Tuntui, kuin aivoni olisivat olleet vielä unessa. Sain, kuin sainkin metadatan kirjattua...siihen meni kyllä useampi tunti, niin paljon jouduin ajatuksiani kaivelemaan. Päivän työ on siis tehty ja kohta lähden hakemaan pikkusiskoa hoidosta MUTTA olen edelleen siinä samassa sumussa, vieläkin odotan herääväni ja vieläkin haluaisin luoda jotain.

Mietin, olisiko ollut viisaampaa kuulla oma olotilansa ja toimia sen mukaan. Jos niin olisin tehnyt, saattaisin olla tällä hetkellä pirteä, hereillä ja puhtia olisi vielä loppupäivään. Metadata ei ehkä olisi kirjattuna mutta pirteänä saattaisin saada asian hoidettu tuplasti tehokkaammin pikkusiskon päikkäreillä.

Ehkä asia on vielä korjattavissa...ja herään vielä tähän päivään. Nyt aion hetken pysähtyä, kuunnella ja kuulla ennen, kuin haen pikkusiskon kotiin. Kuunnelkaa tekin.

6 kommenttia:

 1. Tunnistan niin hyvin tuon. Joskus kannattaisi vain nukkua vaikka puoli tuntia ja loppupäivä menisi hyvässä vireessä. Mun ongelma on malttaminen. Esim. tänään olisi kannattanut torkkua hetki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi jokaisesta päivästä voi oppia Kati :) Yritän ainakin itse muistaa seuraavaksi, kun homma ei rullaa, ettei kannata yrittää väkisin.

   Poista
 2. Oman itsen kuuntelu ei aina ole helppoa. Valoa hämyisäön iltaan! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olekaan ja se onkin niin hassua tässä, kun eikö sen pitäisi olla kaiken perusta. Sitä kohti siis koko ajan enemmän :)

   Tunnelmallista iltaa sinulle Tuija <3

   Poista
 3. Jossain nettimediassa taisi jokunen viikko sitten pyöriä lausahdus: luovuus tarvitsee tyhjää tilaa ympärilleen. Allekirjoitan tuon väittämän täysin, sillä tehtävälistojen painaessa päälle sitä tahtoisi itsekin painaa päänsä pensaaseen. Itsellä auttaa ainakin totaalinen stop ja pään tuuletus omassa rauhassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä allekirjoitan myös :) Ja jatkossa aion olla viisaampi ja yrittää muistaa myös ottaa sitä tyhjää tilaa!

   Poista