22. marraskuuta 2015

Mitä mulla jo on

IMG_1820
Sain eilen perheeni fb-viestiketjuun kuvaviestin, kuinka siskoni 4-vuotias poika on harjoitellut kirjainten ja sanojen kirjoittamista. Sanoista muodostui lista, josta joku kysyikin oliko se toivelista jouluksi. Vastauksena tuli "me harjoitellaan nyt ensin näitä, mitä meillä jo on".
IMG_1838
Aloin tietysti heti miettiä tästä vähän syvällisempää, kuin kirjoittamisen tai hienomotoriikan harjoittelua.
IMG_1831
Aloin miettiä sitä, miten suuri ero sillä on, katsooko asioita yleisesti "mitä mulla ei vielä ole" vai "mitä kaikkea mulla jo on" -näkökulmasta. Ja olen ihan varma, että myös siskoni perheessä oli asiaa mietitty tältä kantilta ja myös sitä, miten voi ohjata lasta kiitollisuuteen niistä asioista, joita hänellä jo on.
IMG_1821
Ja itseään myös.
IMG_1829
Siitä kertoo myös tämä arkinen mutta kultaakin kalliimpi kuvasarja.
IMG_1844
Kaunista sunnuntaita!

18 kommenttia:

 1. Totta! Poika mietti aamupala pöydässä, että mitä jos hän saakin synttärilahjaksi jotain mitä hänellä jo on. Ennen kuin ehdin oikein mitään vastata, kysyi hän, että eikö sellaiset voisi sitten lahjoittaa Joulupuu-keräykseen <3 Rehellisesti sanottuna se ei tullut omaan mieleeni, mutta oppini toisten auttamisesta on mennyt selvästi perille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno oivallus lapselta! Omat asenteet ja näkökulmat välittyvät pieniin niin huomaamatta, joten jo senkin vuoksi on hyvä miettiä myös oman ajatuksen kulkua :)

   Poista
 2. Kiitos,ihana kirjoitus. On hyvä itsekunkin miettiä näitä asioita. Kun elämä ei ole itsestään selvää.Olla kiitollinen mitä jo on. Ja olla kiitollinen rakkaista jotka lähellä ovat ja jotka elämään vaikuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija! Tällaisia ajatuksia aina aika ajoin pyörittelee ja entistä enemmän tajuaa, kuinka onnekas sitä onkaan <3

   Poista
 3. Upea ajatus ja ihania kuvia ❤️ Suloista sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, sunnuntai oli suloinen. Toivottavasti myös sinulla :)

   Poista
 4. Hieno postaus! Usemmin pitäis kyllä muistaa ajatella juuri noin, eikä aina haaveilla ja miettiä niitä asioita joita ei ole. Ja nuo kuvat <3

  VastaaPoista
 5. Se mitä mulla jo on, on usein paljon arvokkaampaa kuin se mitä puuttuu <3 niinkuin kuvat kertovatkin. Hyvä muistutus joulun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet vielä sellaisia asioita, joita ei voi rahassa mitata <3

   Poista
 6. Ihanat, rakastavat, kauniit kuvat. Sitähän se onni juuri on. Olla kiitollinen sìtä, mitä minulla on ♡

  VastaaPoista