30. marraskuuta 2015

Vielä syksyisiä makuja + video

Yhteistyössä Lambi

Marraskuun viimeisen päivän kunniaksi maistellaan vielä vähän syksyisiä makuja videon muodossa. 

Syksyinen sienipiirakka

pohja:
150 g voita (huoneenlämpöisenä)
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
hiukan suolaa

täyte:
1 punasipuli
reilusti sieniä
baby pinaattia
150 g fetajuustoa
suolaa
mustapippuria

3 munaa
3 dl kermaa

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa pohjan jauhot astiaan ja sekoita. Lisää voi ja sekoita taikina tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille ja paista 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Pilko sipuli ja huuhdo sienet sekä pinaatti. Kuullota sipulia pannulla voissa ja lisää sienet sekä pinaatti. Anna muhia hetki ja lisää hiukan suolaa ja mustapippuria. Levitä seos esipaistetulle piirakkapohjalle ja lisää päälle pilkottu fetajuusto. Sekoita muna-kermaseos ja kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Herkuttele sellaisenaan suolaisena palana tai vaikka lounaalla vihreän salaatin kera.


Huomisesta lähtien tuoksuukin jo ihan erilaiselta! Suunnittelen saaristolaislimpun leipomista ja myös piparitaikinan voisi pyöräyttää. Joulu, se on ennen kaikkea tuoksujen tuomaa tunnelmaa <3

P.S. Video pyörii taas samalla musiikilla, kun mikään muu ei tunnu yhtä kivalta :D Jos vaikka seuraavaan videoon saisi jo muutakin ääniraitaa :)

6 kommenttia:

  1. Hyvä idea sienien ja pinaatin yhdistäminen, suppilovahveroita löytyi eilen ja oman maan pinaattia on pakastimessa. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni sopivat ihanasti yhteen, sienet ja pinaatti! Ja vielä fetaa kyytiin, niin superherkkuahan tuo on :) Toivotavasti maistuu!

      Poista
  2. Herkullisen näköistä! Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista myös syötynä ;) Mukavaa viikon jatkoa Tuija!

      Poista
  3. Kiitos reseptivideosta! Minä pidän siitä, että soi sama musiikki, antaa videosarjalle sinun sinettisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva näkökulma musiikkiin Mirjam-Matilda! Tämä tuntuu niin omalta, ettei mikään muu iske sitten millään...varmaan sata vaihtoehtoa kuunneltuna mutta mikään muu ei kelpaa :D

      Poista