20. huhtikuuta 2011

Hoi puutarhanerot!

Pihalla tulee taas kasapäin uutta kasvin alkua esiin, eikä mulla ole harmainta aavistusta niiden laadusta. Tärkeintä olisi varmasti tietää onko rikkaruoho vai joku ihan toivottu kasvi, mutta olisi kiva tietää sen lisäksi muutakin. Suurin pelkoni puutarhan suhteen on se, että kitken kivat kasvit pois ja rikkaruohot saavat vallan. Viisainta olisi varmaan odottaa hetki ja katsella mitä mistäkin tulee... mutta onkohan sitten jo liian myöhäistä, kun rikkakasvi on päässyt kasvussaan vauhtiin? 


Saunan seinustalta, johon olen suunnitellut daalia-penkkiä, kasvaa pientä ja sievää VUOHENPUTKEA!!!! Tämän kasvin kohdalla opin edellisessä "puutarhassani", että toimenpiteisiin on syytä ryhtyä NOPEASTI. Se kasvattaa juuret ainakin puolen metrin syvyyteen ja leveyteen ja se leviää katkenneista juurenkappaleitakin. Sen aioin ihan suoraan sanottuna myrkyttää! Pois se minun ihanasta tulevasta daaliapenkistäni!


Toinen joka on nyt varmuudella tunnistettu anopin avustuksella, on raparperi, jota kasvaa terassin vierustalla. Se on ihan toivottu tapaus... että tervetuloa vain kesällä nauttimaan raparperiherkkuja:)


En ole  mikään mestari tunnistamaan kasveja, mutta kun ne opin, niin ne jää kyllä aika hyvin mieleen... toivottavasti... joten tunnistusapua tarvitaan varmasti useasti.

Saunan nurkalla on aika iso puu, jonka lehdet jo puskevat silmuista ulos. Aika näyttää mikä tästä tulee.
Näiden kanssa tarvitsisin tunnistusapua. Ylempää kasvia  tulee aika monesta penkistä. Alempi kasvi kasvaa pensasaidan (siitä myöhemmin) juurella ja se pitäisi siirtää, mikäli on joku muu, kuin rikkakasvi.
Illalla, kun pikku-neiti käy unille, niin olisi muuten tarkoitus maalata pieni lipasto kolmannen kerran. Olisin ehkä voinut käyttää pohjamaalia, niin menisi mahdollisesti homma vähän helpommin... tiedän sen sitten seuraavaksi:) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti