19. huhtikuuta 2011

Ja homma etenee...

Olen työstänyt lipastoja sunnuntaista asti ja pikku hiljaa alkaa olla jotain näytettävää. Sunnuntaina hioin molemmat lipastot nauhahiomakoneella, mikä on muuten todella näppärä ja nopea värkki. Kauppareissun yhteydessä ostin myös maalia toista lipastoa varten, toinen tulee samalla maalilla kuin lakanahyllykkö, jota tein aikaisemmin. Sunnuntaina taisin vielä iltasella maalata isomman lipaston kertaalleen.


Maanantaina maalasin molemmat lipastot kertaalleen ja isommalle kaksi maalikerrosta riittikin ihan hyvin. Pienemmän kanssa olenkin sitten vähän hukassa...maali ei tahtonut millään levittyä kauniisti, vaan jäi jotenkin kökköisen näköiseksi.


Eilen aloin myös tyhjentää vanhaa kirjahyllyä "uusien" lipastojen tieltä pois. Hyllynä oli Ikean Expedit, joka oli ihan kiva edellisessä kodissa, mutta tänne ei jostain kumman syystä ole oikein sopinut. Tyhjensin hyllyn, purimme sen koko perheen voimin muutamassa minuutissa. Pikku-neiti keräsi näppäränä tyttönä ruuvit ja puutapit pussiin:). Kannoin sitten vielä osat verstaaseen.. jep, jep... mieheni saa siis lisää säilytystilaa verstaan seinälle, kun se säilytystila on minun toimestani päässyt vähän hupenemaan.


Tänään maalasin pienemmän lipaston toiseen kertaan ja tilanne alkaa sen suhteen näyttää hiukan valoisammalta, maali levittyi jo paremmin. Mutta se vaatii ainakín yhden kerroksen maalia vielä, ehkä jopa kaksi. Kävin myös rautakaupassa hakemassa vetimet. Kun pääsin kotiin, tajusin vetimien mukana tulleiden ruuvien olevan liian lyhyitä (ilmeisesti nykyään laatikon etupaneelit ovat ohuempia, kuin vanhoissa täyspuisissa) ja lähdin siis uudestaan rautakauppaan hakemaan pidempiä ruuveja. Ne olivatkin sitten sopivat MUTTA kaikissa kolmessa laatikossa oli vanhat reiät eri kohdissa ja eri etäisyyksillä toisistaan. Enpä huomannut sellaistakaan aikaisemmin, koska maalasin tietysti joka laatikon erikseen. Jouduin siis poraamaan pari uutta reikää ja yksi kahva ei taida olla ihan vatupassissakaan... ei kai se ole niin justiinsa... ei meillä muutenkaan ole täällä mikään vatupassissa... lattia, seinät, ovenkarmit, ikkunat, kaapit ja KAIKKI on vinossa toisiinsa nähden. No juu, vähän mutkia ja töyssyjä matkassa.


Isompi lipasto hiottuna valmiina ensimmäiseen maalikerrokseen.
Kahden maalikerroksen jälkeen.
Sain järjestettyä jo tavaroitakin laatikoihin. Toinen lipasto tulee tämän vierelle, kunhan saan sen valmiiksi.
Pitänee muuten jatkossa kirjoittaa joka päivä, muuten tekstiä tulee ihan järjettömästi vapaapäivän jälkeen!

2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää taas. Niin, että IKEA-look saa väistyä ja aitoa vanhaa tilalle.Kuulostaa ja näyttää hyvältä.Odottelen sitten vaan toisen lipaston valmistumista.

    VastaaPoista
  2. Hassua tässä onkin se, että nämä kaksi "uutta" lipastoa tulevat maaleineen ja uusine vetimineen halvemmaksi, kuin tuo Ikean halpaakin halvempi lastulevyrumilus:) En taida jatkossa ainakaan huonekalujen suhteen Ikeaan päin suunnata!

    VastaaPoista