6. huhtikuuta 2011

Kellarin kätköistä

Lumet ovat sulaneet sen verran, että sain kaivettua reitin kellariin ja myös kellarin oven auki. Viimeksi ollaan päästy sinne joulukuussa, kun ei tajuttu ajoissa pitää oven edustaa lumesta vapaana. Onneksi rattaat, joita säilytetään kellarissa, otettiin tuolloin käyttöön... laiskuuttamme emme jaksaneet viedä niitä heti käytön jälkeen takaisin... onneksi, sillä muuten olisimme olleen lopputalven ilman rattaita. 


Niin meidän kellari on siis koko talon pohjan kattava, jossa on useampi pikkuhuone. Sinne siis mahtuu hillopurkkien ja mehupullojen lisäksi yhtä ja toista muutakin. Siellä ovat talvehtineet meidän fillarit, kuusi puksipuuta (jotka näyttivät vielä todella hyvinvoivilta), autojen kesärenkaat, ulkokalusteet jne.


Nyt, kun sain reitin vapaaksi, palautin rattaat paikoilleen ja samalla kävin tarkastamassa varsinaisen kellariosan lämpötilan (kolmea astetta näytti, en tiedä onko hyvä vai huono?). Siinä samalla taskulampun valokeilaan osui 8 vanhaa kahvitassia ja järjetön kasa saviruukkuja. Katselin tarkemmin myös nurkassa kyhjöttävää epämääräistä kasaa, joka lampun valossa paljastuikin ihanaksi vanhaksi kaakeliuuniksi, joka on purettu osiin kuka ties milloin. Kaakeliuunin osat näyttivät valkoisilta tai kermanvalkoisilta! Toisin sanoen unelmien täyttymys! 


Talon ainut tulisija, kaakeliuuni sekin, on olohuoneessa. Suunnitelmissa olisi joskus rakentaa keittiöön puuhella ja mahdollisesti työhuoneeseen pönttöuuni, niiden alkuperäisille paikoilleen. Toivottavasti saadaan kellarista löytyneet osat hyödynnettyä:)

Tässä kuva ihanista lautasista, muutamassa on Arabian leima...loppujen pohjassa luki Made in China:)

Kaakeliuunin palasista ja ruukuista en ottanut kuvaa, koska kamera ei ollut kellarissa mukana...niistä sitten myöhemmin:)

2 kommenttia:

  1. Taisit löytää aarteen,toivottavasti on mahdollisimman paljon paloja tallella. Vanhoihin kaakeliuuniin saa varaosiakin.Niitä kaakeliuuneja purettiin ainakin 60-luvulla paljon pois ja laitettiin tilalle paljon rumempia ja arvottomampia pönttöuuneja, jotka tietysti ovat myös kauniita.

    VastaaPoista
  2. Aarteelta se tuntuikin:) Hyvä tietää, että varaosiakin saa. Täytyy kesällä katsoa sitä vähän tarkemmin ja ihmetellä minkä mallinen se on ollut.

    VastaaPoista