30. huhtikuuta 2011

Aurinko paistaa ja vettä sattaa...

...taitaa tulla kesä! Meidän keli on ollut tänään niin vaihteleva että!!!!! Vuoroin paistaa ja vuoroin sataa. Päivälliseen asti touhuttiinkin vain sisällä ja käytiin meidän pikku kaupungin keskustassa haahuilemassa ilman suurempaa päämäärää. Aina, kun olisi ollut hyvä aika lähteä pihalle, niin johan alkoi satamaan.


Pikku-neidin päikkäreiden aikana nautittiin miehen kanssa hiljaisuudesta, kahvista ja hyvästä lukemisesta. Mies luki tietysti hesaria ja minä luin tietysti puutarhakirjaa:) Sain anopilta viikko sitten ihanan puutarhakirjan, Otavan Unelmien kotipuutarhan, jota voin lämpimästi suositella kaikille. Siinä on kasvien ns. perustietojen lisäksi myös istutus ja hoito-ohjeita. Yllättävän moni puutarhakirja nimittäin on yhtä jaarittelua ja kauniita kuvia, ilman ainuttakaan "tarpeellista" lausetta. No, tämä kuuluu ihan toiseen kastiin!


Päivällisen jälkeen taivaalla näkyi kapea kaistale sinistä, joten suunnattiin pihalle lämmittämään saunaa. Pikku-neiti tarvitsikin kylpyä kipeästi ulkona puuhastelun jälkeen... neiti hääräsi miljoonan kupin, veden ja mullan kanssa. Onneksi laitettiin koko arsenaali kuravaatteita päälle, mutta kasvoihin ne eivät ole vielä suojaa keksineet:) Oli kyllä naama sellaisessa multavellissä että!!!! Taas onnistunut koko perheen saunomisreissu takana, samalla kaavalla kuin viimeksikin. Ihanan rentouttavaa. 

No kukas se siinä? Pikku-neidin vappupallo tietysti! Meillä on laulettu kaksi päivää "muumipeikko, myyyyy, muumipappa esiintyyyy" täsmälleen näillä sanoilla:)
Kaupunkireissulta löytyi neidille puuvillainen kesätakki, joka on kiva vetää ylle vaikka kauppareissuun. Sitä piti tietysti heti lähteä peilaamaan yläkerran kokovartalopeilistä:)
Peilin edessä katsottiin monesta kulmasta ja myös jammattiin vähän.
Neiti ei olisi millään raskinut riisua takkia, joten sen kanssa puuhattiin jonkun aikaa hiki päässä.
Päivällisen jälkeen tosiaan taivas hetkeksi selkeni. Pihalla on järjettömän suuri vaahtera, joka on ihan muutamassa päivässä puskenut isot lehdet ulos silmuista. Vaahteraa puskee muuten pihan joka kolkasta ylös... olen repinyt varmaan jo miljoona alkua ylös kevään aikana.
Saunan ikkunat ovat hiukan huonossa kunnossa, niistä aloitetaan kesällä ikkunoiden kunnostusharjoittelu:)

Saunan ovikin voisi kaivata kunnostusta vai???
Ja hauskaa vappua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti