25. huhtikuuta 2014

Missä mä olen ollut?

Ei ole omenatarhan emäntä juuri blogeissa hengaillut tai koneella naputtanut. Mitä mä sitten olen tehnyt? Missä olen ollut?

Pihalla tietysti! Niin mahtavat ilmat on ollut, että tyttöjen kanssa ollaan lähes asuttu pihalla. Alkaa olla siis aika hyvä tuntuma tuohon pihalla puuhailuun ja hyvä niin, sillä remontti alkaa viikon päästä. Ja me tullaan olemaan koko toukokuu enemmän tai vähemmän pihalla, poissa jaloista.

Ja missä taas en ole kummemmin aikaa viettänyt? Sisällä ja sen kyllä huomaa! Aika tiukka rutistus on vielä ensi viikolla edessä, kun sisätilat pitää saada remppakuntoon.

Se on muuten kesä nyt! Voiko niin jo sanoa? Mun mielestä voi, ihan sillä perusteella, että naapurin rouva oli aamulla vetänyt vaan takin yöpuvun päälle ja kierteli pitkin kaunista puutarhaansa :) Ja vähemmän puutarhan parissa pyörineille tiedoksi, että yön aikana voi tapahtua mitä vaan ja oli se sitten mitä tahansa, se on tiedettävä heti aamulla. No okei...meillä vasta aamupuurojen, hammaspesujen ja pukemisten jälkeen...mutta kuitenkin mahdollisimman aikaisin :)

Piha kutsuu. Se on moi!

12 kommenttia:

 1. Ai että - olispa itsellä kunnon puutarha myös! Ehkä vielä jonain päivänä. <3 Ihana kimalainenkin siellä ahkerana, suloinen pörröinen. <3 Meidän rivitaloyhtiössä yks täti käy ihan ihanassa aamutakissaan viemässä roskat ja postilaatikolla tosta noin vaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma puutarha (tai piha) on kyllä jotain mieletöntä <3 Näin keväällä se oikein korostuu, kun pihalla riittää mukavaa puuhaa ja saa seurata kasvien ja pörriäisten heräämistä. Ja mitä tuohon aamutakkiin tulee, niin kyllä mäkin sitten, kun ei tarvitse edes kenkiä jalkaan pukea...sitten mäkin suuntaan suoraan pihalle kahvimukin kanssa aamutakki päällä :)

   Poista
 2. Ihana naapurintäti : ) Aamutakissa onkin hauska tutkiskella puutarhaa. Meillä tuo piha on vielä niin alkutekijöissään ja tuntuu, että metsätontin muuttaminen puutarhaksi on todellinen ikuisuusprojekti. Onneksi osan voi ihan suosiolla jättää luonnontilaan kasvamaan sammalta ja valkovuokkoja : )

  Kuule, oletkos jo tehnyt Ikea-haasteen? Jos et, niin voit käydä sen nappaamassa blogistani : )

  Aurinkoista viikonloppua ja mukavia hetkiä pihalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin vain kuvitella, että metsätontin muuttaminen puutarhaksi vie aikaa. Mutta pikku hiljaa se varmasti muotoutuu ja tietysti tuollainen luonnontilainen alue on myös aivan ihana! Meidän puutarhassa pääosassa on tietysti nuo omenapuut ja perennapenkkejä ja muita kuin marjapensaita on yllättävän vähän. Eli suurin osa pihasta on nurmikkoa. Suunnitelmani onkin saada pikku hiljaa perannapenkkejä lisää ja lisää ja lisää <3

   Poista
  2. Ihanasti siellä jo vihertää!

   Poista
  3. Musta tuntuu, että kesä on ihan just tässä, vaikka on vasta huhtikuu! Joka päivä on hiukan edellistä vihreämpi :)

   Poista
 3. VIHDOINKIN Omenatarha juttuja :)

  Hieman on kehittyneempää kuin täällä Mikkelistä hieman pohjoiseen.
  Eilen sain ruiskutetuksi omenapuut ja marja pensaat, ja samalla ruusu pensaat. Se luonnon mukaisesta.

  Jään seurailemaan touhujasi omenatarhassa :)

  PS. Täällä kaikki päivät menevät nyt puutarhassa - joka on AIKA kookas - ja apua tulee ensi viikolla kun haen tiistaina olkapäähän kortisoni piikin. Sain ajan lekuriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne omenajutut taas saavat lisää palstatilaa kevään edetessä :)

   Tsemppiä olkapään kanssa, toivottavasti saat sen pian kuntoon!

   Poista
 4. Onko teillä jo noin vihreää?! Täällä on aika ruskeaa vielä, muutama kukkanen alkaa nousta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä paikoitellen tosi vihreää. Lämmin ja suojaisa rinnetontti ja rakennusten lämpimät seinustat nopeuttavat vihertymistä hurjasti :)

   Poista
 5. Ihania kuvia! Onpas teillä jo kovin vihreää, omppupuutkin jo noin puskevat lehteä. Pihalla on ihan parasta, pysytään siellä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pihalla pysytään todellakin, ainakin näillä upeilla ilmoilla :)

   Poista