28. huhtikuuta 2014

Oireen mukaista hoitoa

Niin se vaan on, että musta on tullut puutarhahullu. Eikä tähän hulluuteen tunnu auttavan, kuin oireen mukainen hoito ;)

Pari kesää sitten perustin uuden perennapenkin omenapuun ja karviaispensaan väliin.
Penkissä on pääroolissa kurjenpolvet <3 Ja löytyy siitä valkoinen särkynytsydän ja punainen myös sekä muistaakseni ainakin helminukkajäkärä.

Vuosi sitten vappuna kaadettiin terassin portaan pielestä iso ja sinne tänne oksansa sojottava hopeapensas ja eilen kaivoin kannon ja juuret ylös. Ja jo huhtikuun puolella meinaan syödä sanani ja vastoin uuden vuoden lupauksiani, perustaa uuden perennapenkin hopeapensaan paikalle. Kuvassa näkyvä sammaleesta vihertävä alue tulee peittymään kokonaan uuden penkin alle.

Edustuspenkistä katsottuna näkymä näyttää tältä. Uuteen penkkiin ajattelin istuttaa jonkun jasmikkeen tuomaan näkösuojaa tieltä, muut kasvit ovatkin vielä aivan kysymysmerkkejä. Penkkiin paistaa varhainen aamuaurinko ja muutamat illan säteetkin siihen yltävät mutta muun päivän alue on talon varjossa. Ajattelin laittaa penkkiin valkoisia ja sinisen sävyisiä perennoja. Onko ehdotuksia?

Edustuspenkissä alkavat laukat ja tulppaanit puskemaan jo kunnolla näkyviin. Tässä kukkii myöhemmin myös pionit ja iirikset. Jotakin runsasta perennaa kaivattaisiin kuitenkin peittämään sipulikukkien kuihtuvat varret, sillä pionit ovat vielä aika nuoria ja hentoisia. Penkissä on vaaleankeltaisen ja vaaleanpunaisen sävyjä. Saattaa olla, että tähän päätyy jotakin kurjenpolvea myös, vaaleanpunaisena :) 

Siinäpä tärkeimmät perennamietteet ja pihaprojektit tällä hetkellä.

Isosiskon projektina on peittää verstaan terassi herkullisiin keitoksiin ;)

Ja isännän ja pikkusiskon projektina on testata keinut ja riippumatot ja etenkin niiden potentiaali pieniin nokosiin :)

Edustuspenkin takana oleva syreenipensas on lähtenyt versomaan kiitettävästi, kun isäntä jätti viime kesänä potkukelkan kohdalta nurmen leikkaamatta. Entistä runsaampaa syreenit tuoksua odotellessa voi hetkeksi vaikka istahtaa kelkan kyytiin :)

Omenapuiden silmut alkavat hiljalleen jo aueta.

Lämpimän ja suojaisan seinustan puu, vanha rouva, näyttää taas pienemmille mallia.

Ihanaa pihapuuhaa <3 Onneksi viikolle on luvattu hiukan huonompaakin ilmaa, niin malttaa touhuta sisälläkin ja valmistella paikkoja remonttiin :D

Hyvää ja kaunista viikkoa teillekin!

16 kommenttia:

  1. Mulle kotiutui juuri kukkapaketti postista; kyläkurjenpolvea, idänunikkoa ja eksyipä tilaukseen yksi itoh-pioni... Oikein sormet syyhyää päästä istutushommiin. Pitäisi vaan hakea vielä yksi multasatsi viime syksynä tehtyyn kukkapenkkiin!

    Miten olisi siihen sun sinivalkoiseen penkkiin kevätkaihonkukka (se on kyllä enempi maanpeitekasvi). Ite tykkään siitä tosi paljon ja oon miettinyt jos sitä johonkin laittaisin. Sen nimikin on ihana :)
    Ihania kevätkuvia taas!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just mietin Eerika itsekin tuota kevätkaihonkukkaa, se taitaa viihtyä ihan ok varjossakin ja sen siniset kukat varmasti erottuisivat varjossakin kauniisti. Mulla on sitä useammassa paikassa mutta se on kyllä hurjan nätti.

      Ihanalta kuulostaa sun kukkapaketin sisältö! Sitten vaan multasatsin hakuun ja istutuspuuhiin :)

      Poista
  2. Ihania puutarhatunnelmia! Samoissa hommissa on täälläkin oltu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puutarhailu on vaan ihan huippua! Mukavia pihahommia teille :)

      Poista
  3. Todella kauniita pihakuvia ja mukavat suunnitelmat..:)

    VastaaPoista
  4. Kauniilta näyttää ja kuulostaa, vaikka ei vielä kesä olekaan! Ei paha tauti ja oikein ajattelet, että oireenmukainen hoito auttaa, mutta muista myös, että kivun sallimissa rajoissa:D Mieleeni tuli muutama ehdotus noista kasveista. Päiväliljat ovat kauniita isona ryhmänä ja peittävät mukavasti kevään sipulikukkien kuihtuneet varret. Se kukkii koko kesän ja sen lehdistö on kaunis ja siis peittävä, Minulla on sekä kapealehtisiä , että hieman leveälehtisempiäkin. Molemmat kauniita, mutta erityisen ihastunut olen tuohon vanhanajan kapealehtiseen. Kukkien väriksi voit valita ainakin keltaista, oranssia ja punasta. Olen itsekin perustamassa suurehkoa perennapenkkiä varjoisaan paikkaan. Aurinko paistaa penkkiini vasta illalla, osaan iltapäivästä alkaen. Olen menneen talven aikana pohtinut lajeja jotka siinä menestyisivät ja ne ovat kyllä minulle ennestäänkin tuttuja. Voin lämpimästi suositella Valesormiangervoa taustalle, samoin taustalla korkeampana on todella ihana hento Perhoangervo. Molemmilla valkoinen kukka. Syysleimuista ja Jaloangervoista saisit sitten toivomaasi väriä eteen ja ajattelepa vielä syksyä, jos silloin olisi kukassa Hortensiaa, joko tavallista tai köynnös, joka voi mennä myös maanpinnassa tai muutaman isohkon luonnonkiven lomassa. Googlaapa näitä, ilahdut varmasti! Mukavaa viikkoa pihalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villis vinkeistä! Monet kuulostavat tutuilta, mutta pitää tosiaan vielä googlettaa tarkemmin :) Päivänliljaa meillä onkin yhdessä vanhassa penkissä verstaan alapuolella...se penkki pitäisi myös laittaa kuntoon...mutta olen suunnitellut siihen kohtaan joskus kasvihuonetta, joten olisi ehkä syytä siirtää kasvit kokonaan toisaalle :)

      Kiitos samoin, mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Teillä on aivan ihana piha! Kiitos inspiroivasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kovasti! Ihana kuulla, että inspiraatiota yltää Tammen Allekin :)

      Poista
  6. Upeita kuvia taas, niin kohteeltaan kuin teknisestikin tosi hienoja! Teidän pihanne on niin unelma..

    VastaaPoista
  7. Oi mieletön näitä sun kuvia, Anna! <3 Kyllä tämä hulluus on varsin ihanaista sorttia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina <3 Pahempiakin hulluuksia voisi olla, joten kyllä, ihanaista sorttia tämä tapaus ;)

      Poista
  8. Tästä(kin) postauksesta tulin niin hyvälle mielelle. Kuvistasi tietysti ennen kaikkea, mutta todellakin myös siitä, mitä niiden takaa löytyy. Yhteistä tekemistä ulkosalla, vanha puutarha ja ihanat suunnitelmat. Tekee mieli toivottaa onnea, vaikka en nyt tiedäkään, että mihin. Elämään, ehkäpä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3<3<3 Täällä on ollut emännällä (ja muillakin) poikkeuksellisen hyvä fiilis. Suorastaan taivaita hipovan onnellinen fiilis, mutta eihän sellaista parane ihan suoraan sanoa. Ihanaa, että pääsit niin syvälle kuviin ja rivien väleihin <3 Kiitos <3

      Poista