30. huhtikuuta 2014

Oodi valkovuokoille

Muistan, kun puolitoista vuotta sitten olin Krista Keltasen valokuvauskurssilla, että hän kehotti välttämään "turhia" kuvia. Ymmärsin sen itse niin, että jokaisen kuvan pitäisi antaa jotain uutta. Taisin nyt rikkoa Kristan ohjetta pahemman kerran, sillä luvassa on 17 kuvaa valkovuokoista! Mulla oli nimittäin valkovuokkojen kanssa kahdenkeskinen (siis minä ja tuhannet valkovuokot) hetki aamulla, kun isäntä lähti tyttöjen kanssa vaunukävelylle. Valkovuokot olivat vasta heräilemässä päivään <3
Olin muuten silmätysten metsähiiren kanssa. Onneksi (tai harmiksi) en niin silmätysten, että hiirulainen olisi kuvaan päässyt, vaan se kipitteli nopeasti piilon, kun mennä rapistelin sen maille :)

Kaunista vappua murut!

31 kommenttia:

 1. Valkovuokot on ihan lemppareita täälläkin <3 Tuhansia kuvia, ei yhtään turhaa.. hih! Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot <3 Kiitoksia, toivottavasti teilläkin oli iloinen vappu :)

   Poista
 2. Nyt täytyy vain HUOKAISTA <3

  Kiitos kun jaoit.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Näitä olisi katsonut vielä toiset 17 putkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, näitä olisi ollut reilu sata...pitäiskö laittaa vielä lisää :D No ei, ehkä nämä riitti tällä kertaa. Ne voi tarvittaessa katsoa vaikka uudestaan ;)

   Poista
 4. Ei haittaa ollenkaan vaikka olisi kuinka monta, kun ovat noin kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Valkovuokko ansaitsi kaikki nuo ihanat kuvat! Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot on niiiiin ihania! Kiitos AnuElina, olihan sullakin kiva vappu :)

   Poista
 6. Ihanat kuvat, eikä yhtään turhaa ollut mukana!

  VastaaPoista
 7. Ihania, ihania, ihania kuvia!!! Eikä turhia tosiaan ollu, minä ainakin nautiskelin oikein kunnolla!
  Terkuin Noora

  VastaaPoista
 8. Sen kai voi kukin itse päättää, millainen kuva on turha ja mikä taas tuo jotakin uutta tai on jollakin tavalla merkityksellinen itselle tai mihin tarkoitukseen milloinkin. :) Jos saman kohteen kuvaaminen toiseen kertaan olisi turhaa, kaikki maailman (merkitykselliset) valokuvat olisi varmaan otettu jo ajat sitten.

  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tietysti voikin päättää ja sen vuoksi mulla onkin tässä 17 kuvaa ;) Luulen, että Krista tarkoitti ettei esim. blogiin ole tarvetta laittaa montaa lähes samanlaista kuvaa, vaan kaikissa saisi olla jokin uusi juju. Tietysti Kristan on helppo sanoa, kun hänen kuvansa puhuttelevat aina, ainakin mua <3

   Kiitti, toivottavasti sullakin oli kiva vappu! :)

   Poista
 9. Olen käynyt kurkkimassa näitä valkovuokkokuviasi monta kertaa. Niin upeita! Minä näin metsässä kasvavia valkovuokkoja ensimmäisen kerran kevääkkö 2006, joka oli ensimmäinen kevääni täällä Etelä-Suomessa. Olin silloin pienen tyttövauvan äiti. Nyt tyttö on jo kahdeksanvuotias ja minä rakastan valkovuokkoaikaa. Ihan kuin kaikkialla olisi satumetsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muisto sulla valkovuokoista <3 Tämä satumetsä sijaitsee meidän kotitien varrella, autotien ja kävelytien väliin jäävällä pienellä metsäpläntillä. Tiellä ei juurikaan kulkua ole, ainakaan siihen aikaan aamusta, kun kävin kuvaamassa. Tuntui, kuin olisi tosiaan astunut satumetsään, vain minä ja valkovuokot...ja se metsähiiri :)

   Poista
 10. Valkovuokkoja en ole nähnyt(vielä)sillä täälläpäin on ehdottomasti eniten noita sinivuokkoja:)
  Kauniita kuvia, taas!:)
  Mukavaa vapun jatkoa ja loppuviikkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marikki, meillä on taas sinivuokkoja harmittavan vähän ja niiden kukinta alkaa jo ainakin meidän nurkilla olla ohi. Onneksi on valkoisia :)

   Kiitti, mukavaa loppuviikkoa sinnekin Marikki <3

   Poista
 11. Kiitos Katariina, toivottavasti teilläkin on ollut mukava vappu :)

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia. Minulla on vastaavia köllöttelyhetkiä metsänsuojissa usein sinivuokkojen kanssa :). Parasta päänhoitoa hektisen vauva-arjen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi, kuvaaminen on kyllä rentouttavaa ja terapeuttistakin. Ihanaa :)

   Poista
 13. Kyllä näin hienoja kuvia kelpaa katsella ihan sen 17 kappaleen verran! :) Mielenkiinnosta kysyn, että mitä optiikkaa olet näissä käyttänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Enne :) Mulla on vain yksi objektiivi, eli kuvaan kaiken Canonin 50mm f1.4 objektiivilla. Ja runko on Canonin 6D.

   Poista
 14. Sitä on toistoa ja sitten sitä on Toistoa :) Valkovuokkoja ei voi kuvata liikaa, ei voi. Puhumattakaan siitä, miten kauniisti ne tallensit, huokaus. Susta on tullut niin hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toistolla ja Toistolla on kyllä eroa :) Kiitos kovasti! Ihanaa, että pidät kuvista. Olen niihin aika tyytyväinen itsekin :) Vaikka siis valkovuokkoja oli mun mielestä tosi vaikea kuvata ja osa kuvista menikin hiukan turhan valoisiksi...mutta harjoitusta, harjoitusta :) Pitäisköhän vielä käydä räpsimässä pilvisemmän päivän/varjoisamman hetken kuvat? Hmmm...

   Poista