1. joulukuuta 2015

Pari painavaa ajatusta

IMG_2139

Pahoittelut heti alkuun, nyt tulee vähän painavaa tekstiä heti joulukuun alkuun. Tämä on pakko kirjoittaa, ennen en pysty tekemään mitään muuta.

Olen todella huolissani siitä, mihin tämä maailma on menossa. Olen todella huolissani siitä, mihin tämä meidän pieni maamme on menossa. Olen todella huolissani siitä, miten ihmiset voivat. Ja liittyen näihin kaikkiin edellisiin, olen todella huolissani siitä, mitä ihmiset tekevät toisilleen. Mitä ihmisille on tapahtunut, kun niin monet voivat huonosti? Mitä ihmisille on tapahtunut, kun he eivät tiedä miten toisten ihmisten kanssa ollaan?

Tämä näkyy kaikkialla, ihan jokaisessa paikassa. Miten voi olla, että esimerkiksi oman kotikaupunkini facebook-ryhmä on sellaista luettavaa, etten voi avata enää ainuttakaan kommenttikenttää? Miten voi olla, että joka paikka tursuaa negatiivisuutta ja muiden kimppuun hyökkäämistä?

Ja ihan kaikista eniten olen huolissani siitä, mihin tämä kaikki tulee johtamaan. Millainen maailma on sitten, kun meidän lapsemme ovat meidän saappaissamme?

Ja mitä ihmettä me voimme tehdä? Mitä ihmettä minä voin tehdä?

Onneksi voin mielestäni tehdä paljonkin, todella tärkeitä asioita ja vielä todella helposti! Voin aloittaa kaikista tärkeimmästä ja katsoa itseäni peiliin. Voin olla itse lähtemättä mukaan tämän maailman menoon ja pitää huolen siitä, että ainakin minä kohtelen muita ihmisiä hyvin. Ihan näissä jokapäiväisissä ihmisten kohtaamisissa ja myös niissä muissa kohtaamispaikoissa kuten facebookissa. Uskon, että oma käytökseni/tekemiseni monikertaistuu niiden ihmisten kautta, joita kohtaan. Voin opettaa ja ohjata lapsiani muita kunnioittavaan käytökseen ja kertoa mikä on oikein ja mikä väärin. Ja ennen kaikkea muistaa, että olen lapsilleni roolimalli ja että he imevät minusta vaikutteita KOKO ajan.

Sanotaan, että tulevaisuus on lapsissa. Niin on...sen vuoksi meillä onkin suuri vastuu. Meidän pitää muistaa toimia itse niin, että tulevaisuus näyttää valoisalta.

Kiitos, että luit <3

25 kommenttia:

 1. Todellakin; kerroit juuri tyhjentävästi myös omat ajatukseni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana huomata, että muilla on nämä samat ajatukset olemassa <3

   Poista
 2. Fiksuja ajatuksia sinulta taas kerran. <3 Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Samaa tullut kelattua hirveästi viime aikoina.. Hieman pelottaa tulevaisuus..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevaisuus vaikuttaa tosiaan jopa pelottavalta. Täytyy kuitenkin yrittää pitää positiivisuutta yllä, se lisää taatusti positiivisuutta :)

   Poista
 4. kiitos kun kirjoitit sen mitä olen itse ajatellut!

  VastaaPoista
 5. Puhut asiaa, joka aamu päivän lehteä lukiessa järkytyn miten hirveitä asioita tapahtuu. Ihmiset voivat todella huonosti ja tulevaisuus tuntuu jopa hieman pelottavalta. Nyt on tosiaankin aika toimia jokainen omalla pienellä sarallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Kaikki pienetkin hyvät teot ilmenevät lopulta isona kasana hyviä tekoja :)

   Poista
 6. Oli kuin omasta päästäni. Mietityttää todella kovasti millaisissa oloissa meidän lapset aikuisina joutuvat elämään. Miten tässä näin kävi?
  Miettijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin mietin, että miten tässä näin kävi. Enkä voi kuin arvailla vastauksia....

   Kiitos, kun kommentoit mietteesi :)

   Poista
 7. Niin, kai se on sitä kun ihmiset voi niin huonosti. Toisaalta ymmärrän mistä se lähtee. Maailma on kovin eriarvoinen, toisilla on kaikkea ja toisilla ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eriarvoisuus on varmasti yksi tekijöistä. Suuren ongelman näen myös ihmisten asenteissa...niillä, kun on niin suuri valta ja voima.

   Hyvää viikon jatkoa sinulle Jessika ja ollaan positiivisin mielin :)

   Poista
 8. Ihan samaa olen miettinyt. Tai välillä vain on pakko olla miettimättäkin :( Mutta niin, täytyy vain yrittää pitää omasta puolestaan huolta että levittää mieluummin hyvää ympärilleen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän Hannele, mun on myös pakko olla välillä vaan miettimättä...

   Hyvää mieltä sinun ja läheistesi viikkoon <3

   Poista
 9. Jossain vaiheessa tätä elämää olen miettinyt miten joidenkin maiden kansalaisiin saadaan upotettua vaikka minkälaista propogandaa ilman, että suuri yleisö sitä kyseenalaistaa - näkökantoja jotka tuntuvat aivan hulluilta kauempaa katsottuna. Viime aikoina olen tullut siihen tulokseen, että propaganda on helppo upottaa ihmiseen, jolla ei ole asiasta valmiiksi vahvaa mielipidettä. Aika helppoa on lähteä mukaan yleiseen pelkoon ja hysteriaan, jos ei itse ole aivan varma onko pelolle aihetta. Some ja netti tuovat pienetkin sylkäisyt omaan olohuoneeseen. Netitön kuukausi alkaa tuntua aina vain paremmalta ajatukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi ongelma on varmasti tosiaan myös tuokin, että some ja netti näyttää meille niin paljon enemmän, kuin mitä olemme vielä jokin aika sitten nähneet. Näemme ongelmat helpommin mutta myös huonot vaikutteet helpommin. Nämä asiat tuntuvat muuttuneen todella paljon jopa viidessä vuodessa (ainakin minun mielestäni) ja voin vain kuvitella miten nopeaa muutos tulee jatkossa olemaan.

   Netitön kuukausi kuulostaa mahtavalta, voisin itse aloittaa viikosta vaikka joulun hujakoilla (joko kokonaan tai sitten blogin kanssa:))

   Poista
 10. Kuulostaa kovin tutulta. Jollainlailla niin pelottavaakin että mihin maailma oikein on menossa? Some maailma on lisännyt tai helpottanut kynnystä purskauttaa pahaolo ulos. Joillakin se menee jo tekoihin asti. Harmillista todella. Toivottavasti yleinen asenne kuitenkin säilyisi positiivisena tämän kaiken keskellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon samaa, kuin sinäkin, että yleinen asenne pysyisi positiivisena! Ainakin me voimme omalla käytöksellämme siihen vaikuttaa :)

   Poista
 11. Loistava sanonta Annika! Kiitos sen jakamisesta <3 Yritetään me yhdessä hyvillä mielin tartuttaa hyvä mieli myös muihin :)

  VastaaPoista
 12. Itsekin pohdin näitä juttuja blogissa vähän aikaa sitten, ja olen tismalleen samaa mieltä siitä, että tärkeintä, mitä nyt voi tehdä, on olla hyvä esimerkki lapsille ja levittää hyvää ympärilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää tulla sun mietinnät kurkkaamaan myös <3 Ihanaa joulunodotusta teidän perheelle!

   Poista
 13. Jaan huolesi, mutta yritän ajatella myös niin, että usein ulospäin äänekkäimmät ovat oikeasti niitä pelokkaimpia ja sisältä epävarmoja. Esimerkiksi tämä blogi on jo vuosia valanut minussa uskoa siihen, että maailmassa on jäljellä paljon rakkautta, hyvyyttä ja kauneutta. Ihan tavallisessa arjessa. T.Laura

  VastaaPoista