11. joulukuuta 2015

Mielen Melodiat vk 2

IMG_2591
Itsensä hyväksyminen...paljon vaikeampi viikko takana, kuin edellinen. Mitä osaan tästä edes kertoa, asia on niin moniulotteinen! Koen tulleeni asian kanssa jo pitkälle, jos vertaa vaikka viiden vuoden takaiseen mutta silti, tämä on se asia, jossa minulla on eniten tekemistä.
IMG_2576
Viikkoon kuului erilaisia tehtäviä itsearvostukseen liittyen, joissa pohdittiin asiaa koko elämän matkalta. Oman elämäni käänteet eivät tietenkään tulleet itselleni yllätyksenä mutta siitä huolimatta koin pienen herätyksen eri ajanjaksojen tilanteista ja siitä miten ne ovat vaikuttaneet itsearvostukseen. 
IMG_2573
Oli mielenkiintoista huomata, että kirjaan ylös asioita, joita en ole aikaisemmin rekisteröinyt kovinkaan merkittäviksi. Ihanaa oli huomata myös se, että itsearvostuksen "loistokausi" alkoi siitä, kun tapasin mieheni <3 Ja edelleen koheni ja vahvistui omien lasten myötä <3 Tavallaan minusta irrallaan olevia asioita, jotka kuitenkin määrittelevät minua. 
IMG_2584
Suuri mullistava tekijä on ollut myös vuoden tai kahden takainen oivallus siitä, että herkkyys on hyve. Se on aikaisemmin ollut enemmän tai vähemmän sellainen asia, jota olen halunnut piilotella. En enää muista mistä se alkoi mutta jossain kohtaa tajusin, että se on vahvuus ja asia, joka minun kannattaa valjastaa niin, että saan siitä hyötyä...sillä herkkyys on asia, jonka minä osaan!
IMG_2662
Tehtävien avulla löysin ehkä sellaisia asioita, joita en olisi muuten oivaltanut. Itsearvostusta kohentavista asioista haluan pitää hyvää huolta kun taas sitä heikentävistä voin yrittää päästää irti. Oikealla tiellä siis selvästi ollaan...viikon tehtävien jälkeen taas hiukan viisaampana mutta itsensä hyväksymisen matka, se jatkuu vielä...varmasti läpi elämän tavalla tai toisella.

6 kommenttia:

 1. Kyllä se rakkaan elämänkumppanin löytyminen ja perheen perustaminen on varmasti elämän parhaita käännekohtia sen enempää omaa lapsuuden merkitystä väheksymättä. Siitä alkaa aika johon pystyy kuitenkin itse eniten vaikuttamaan. Yhteiset haaveet ja unelmat ovat onnellisuuden täyttymys.Elämässä ei tarvita luxusta vaan herkkyyttä kokea onnea arkisissa asioissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Tuula! Ja pointti on varmaan juuri siinä oikeassa kumppanissa (väärä kumppani ei riitä), jotta saa tukea tuohon itsearvostukseen.

   Mukavaa viikonloppua teille!

   Poista
 2. Kiva postaus ja tunnelmalliset kuvat.Minäkin olen jossakin vaiheessa tehnyt vastaavanlaisia tehtäviä ja kyllä sitä itsestään kaikenlaista uutta löytää. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Tehtäväsi kuulostavat kiintoisilta. Herkkyys on valtava vahvuus, kun sen oikein oivaltaa. Olen iloinen, että olet osannut valjastaa voimavarasi luovuuteesi. Kuvasi puhuttelevat varmaankin juuri eteerisyydessään niin voimallisesti. Sydämellisin kiitoksin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Valmennus on jo nyt ollut todella mielenkiintoinen ja 6 viikkoa on vielä edessäkin...olen edelleen todella innoissani!

   Kiitos kauniista sanoistasi Tuija <3

   Poista