19. joulukuuta 2015

Nyt on aika hengittää

IMG_3670
Tosi kovin toivon, ettei joku klikannut tänne hakeakseen pientä hengähdystä joulustressiin. Tai, jos klikkasi, niin toivon tämän auttavan ja pitävän stressin poissa vielä blogista ulos klikaamisen jälkeenkin.

IMG_3659
Jos lahjoja on vielä iso kasa paketoimatta, mieti voisiko ensi vuonna vähempi riittää? Jos lahjat on vielä hankkimatta ja jo kauhulla odotat tunteja, joita vielä tulet kaupassa viettämään, mieti voisitko antaa jotain muuta, kuin sitä, mitä saa kaupasta. Kuitenkaan suuri osa ihmisistä ei tarvitse mitään. Toki ymmärrän, että on niitäkin ihmisiä, jotka ovat vailla kaikkea, heidän puolesta saakin vielä mieluusti hikoilla hyllyjen välissä ja kassajonossa. Mutta niiden, joilla kaikki materia jo on, voisiko heille antaa jotain muuta? Kääriä paketin ihmisen muotoon ja antaa halauksia, läheisyyttä, rakkautta, läsnäoloa, yhteisiä hetkiä...
IMG_3664
Odotatko joululta putipuhdasta kotia, täydellisiä makuelämyksiä (itse tehtynä tietysti) ja iloisia lapsia sekä stressittömiä aikuisia? Mahtuvatko kaikki odotuksesi jäljellä oleviin päiviin? Jos mahtuvat, jatka samaa rataa. Jos eivät...varsinkin nuo stressittömät aikuiset saavat minut epäileväiseksi...pystyisitkö jossain kohtaa hölläämään vähän?
IMG_3682
Meilläkin on lahjat vielä paketoimatta, niitä on kaksi molemmille lapsille ja pari muuta lisäksi. Meilläkin on vielä lattiat pesemättä...tai siis kaikilla on varmaan vielä tässä kohtaa mutta en ajatellut pestä niitä, koska pesin ne just noin viikko sitten. Joulumenu...se on hallinnassa siltä osin, että tiedän, että syödään kaikkea hyvää. Vaatimukset varsinaisen jouluruuan suhteen tosin eivät ole kovin korkeat, isompi tyttö maistoi eilen eskarissa ensimmäistä kertaa oikeita jouluruokia (tähän asti ollaan menty allergiaruokavaliolla) ja hän piti vain kinkusta. Mies ei ole kauhean tarkka jouluruuista ja minä vielä vähemmän. Ja sukulaiset saavat syödä sitä mitä on tarjolla. En tiedä vielä mitä, mutta varmasti jotain sellaista, joka maistuu kaikille.

IMG_3669
Joulu on joulu, myönnän sen... (minulle) tärkeintä on hyvä fiilis, joulun tuovat tuoksut ja rakkaat ihmiset ympärillä.

Voitte ehkä arvata onko meillä joulustressiä ilmassa? Oikein arvanneet saavat 10 pistettä ja joulupukkimerkin ;)


Ja jos nyt olit hengähdystä vailla, rullaa postaus alkuun, katso vain kuvat ja hengitä syvään <3 Saa toistaa vaikka useampaan otteeseen. Toivon, että se helpottaa <3

20 kommenttia:

 1. Auringon paiste saatteli minut joululomaan hymyhuulin. Ihanat kuvasi rauhoittavat mielen. Lauantaiterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt onkin ihana paiste! Rentouttavaa ja onnellista joululomaa sinulle Tuija <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Ihanaa joulun aikaa teidän koko perheelle <3

   Poista
 3. jos kerran vuodessa haluaa lahjoa rakkaitaan, niin pitäkl siitäkin nyt tuntea huonoa omaatuntoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei missään nimessä :) Päin vastoin, lahjojen antamisesta pitää nauttia, ei tuntea huonoa omaatuntoa. Huomasit ehkä, että aiheena oli joulustressi, ei lahjat...

   Oikein ihanaa ja stressivapaata joulua sinulle :)

   Poista
 4. Ihana kirjoitus! Joulussa ei tosiaan ole tärkeintä ulkoiset puitteet! Hyvää joulua teille! Ps. Ei meilläkään oikein jouluruuista piitata. 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, kun kommentoit!

   Kiitos samoin Niina, hyvää joulua myös teidän ihanalla perheelle <3 Ja teillä on ulkoiset puitteetkin jo täysin valmiina siellä ;)

   Poista
 5. Osui ja upposi tämä kirjoitus. Minulla ei ole minkäänlaista stressiä, rennosti mennään kohti joulua. Tärkentä on rakkaat ihmiset,tunnelma ja yhdessäolo. Ja veljen tytöille on paketit hankittu ilman paniikkia ja hikoilua kassajonoissa. En oikein ymmärrä miksi parin päivän takia pitää hermonsa menettää, stressata ja riehua... Rauhallista joulunaikaa jokaiselle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä sun kanssa Anu!! Mutta toisaalta, onhan se ymmärrettävä, että joulu on monelle todella pyhy ja se ei saa muuttua millään muotoa. Onneksi jokainen voi valita, miten paljon haluaa stressata asiasta :)

   Kiitos samoin sinulle Anu, oikein ihanaa ja rauhallista joulua <3

   Poista
 6. Itsekään en stressaa joulusta. Kotia en puunaa sen enempää kuin muulloinkaan. Jouluherkkuja on leivottu ja kotia koristeltu, mutta se on vain mukavaa! :) Kahdelle sukulaislapselle on hankittu omat paketit, aikuisten kanssa ei lahjoja vaihdella. Omille lapsille ei tarvitse hankkia yhtäkään lahjaa, kun sukulaiset ovat kyselleet toiveita ja heiltä tulee ihan tarpeeksi ja varmasti liikaakin taas paketteja. Joulu on parhaimmillaan ihanaa ja rentouttavaa yhdessäoloa perheen ja suvun kanssa. Mitäpä sitä suotta sressata! :) Rauhallista joulua perheellesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa varsin tutulta Maria :) Me olemme hyvin samankaltaisessa tilanteessa, lahjoja hankitaan todella harvalle. Ja olen todella iloinen, että omat läheiseni ovat samoilla linjoilla, sillä kukaan ei oikeasti tarvitse yhtään mitään.

   Kiitos samoin Maria, ihanaa ja rauhallista joulua sinulle ja läheisillesi <3

   Poista
 7. Ei sressiä täälläkään, mutta kuvasi ovat kyllä upeat ja nautinto oli niitä ihastella!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ihana Mirjam-Matilda <3 Hyvä, ettei stressi paina :)

   Poista
 8. Ihania kuvia:) eipä juurikaan stressiä täälläkään ole. Mutta joskus on varmasti ollut tuota joulu stressiä
  Elämä on muuttunut niin paljon tuon joulun suhteen., Eipä ole kaupoissa juurikaan tullut pyörittyä.
  Ihana tuo edellinen postaus, joka päivä on todellakin muistettava tehdä jotain mistä tulee hyvä mieli.
  Tuo on hyvä ohje.
  Ihanaa lauantai iltaa -Hellen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hellen! Mahtavaa, että ohje tuntuu hyvältä, sen noudattaminen on yllättävän helppoa :)

   Olen huomannut saman, että suhtautuminen jouluun muuttu iän myötä. Kyllä vielä muutama vuosi sitten varmistin, että joulupöydässä on jokaiselle se kaikista tärkein jouluruoka...silloin oli kyllä paljon sukua joulua viettämässä. Tänä vuonna tiedän, että kukaan vieraista ei ole hirveän tarkka ja tarjolla voi olla oikeastaan mitä vain :)

   Kiitos samoin Hellen, ihanaa lauantai-iltaa myös sinulle :)

   Poista