18. joulukuuta 2015

Mielen Melodiat vk 3

IMG_3642
Ajatuksen voima ja asenne. 


Mistä oikein aloittaisin? 

Ehkä siitä mitä olen kokenut aiheesta jo ennen valmennusta.

IMG_3647
Teen tällä hetkellä juuri niitä asioita, joita haluan tehdä ja kuulen silloin tällöin kysymyksiä "Miten nämä oikeat asiat tapahtuvat minulle?" ja "Mitä olen tehnyt, että olen siinä missä olen juuri nyt?". Olen aika huono selittämään asioita niin, että ihmiset ymmärtävät ja usein ehkä selityksistäni saa sen kuvan, että asiat ovat tapahtuneet ihan itsestään ja vain hyvällä tuurilla. Se on tavallaan ihan totta mutta ei koko totuus. Hyvältä ja oikealta tuntuvat asiat kyllä tulevat luokseni ja tuuriakin on varmasti ollut mukana mutta sanoisin myös, että paljon on kiinni myös omasta asenteestani. 

Kuljen aika avoimin mielin ja näen erilaiset pienetkin asiat hienoina mahdollisuuksina. Mutta ennen kaikkea pitää tietää mitä tahtoo, sanoa se ääneen (vaikka vain itselleen) ja poimia eteen tulevista asioista ne, jotka vievät tavoitteessa eteen päin ja tärkein, tarttua niihin. Kaikki poiminnat eivät välttämättä vie tietä pidemmälle tavoitteen suhteen ja silloin pitää osata päästää irti ja ottaa vastaan jotain muuta, jotain sopivampaa. Myöskään positiivista asennetta ei saa unohtaa!


IMG_3635
Kaikilla on tietysti omat haaveensa ja tavoitteensa mutta yksi suurin omani on ollut valokuvaajan tutkinnon suorittaminen ja valokuvaaminen työnä. Molemmat ovat toteutuneet tavallaan aika helpostikin mutta ei millään tasolla itsestään. Olen kulkenut niitä kohti sen vuoksi, että olen osannut sanoa ääneen, että haluan niitä asioita. Samat asiat olisivat varmasti tulleet eteeni joka tapauksessa mutta ilman halua ja tavoitteita en varmasti olisi osannut niihin tarttua.


IMG_3634
Tämän viikon valmennusteemasta ymmärsin, että olen toiminut ihan oikein tavoitellessani haaveitani. Olen päättänyt, ollut avoimin mielin ja asiat ovat alkaneet lipua luokseni. Valmennusmateriaalista löysin myös jotain, mitä en ollut osannut itse hyödyntää. 


IMG_3649
Olen jo joitakin vuosia puhunut siitä miten joka päivä pitää tehdä jotain mitä todella haluaa tehdä. Kaikilla on arjen askareet hoidettavana (joskus hiukan ärsyttäviäkin askareita) ja ne on tehtävä tavalla tai toisella. Aloitin aikanaan siitä, että niiden "pakollisten" asioiden lisäksi tein joka päivä jotain mitä todella haluan juuri sinä päivänä tehdä. Pikku hiljaa tämän rutiinin myötä, kun sain toteuttaa omaa tahtoa (pitäisikö olla itsestäänselvyys? ehkä), myös ne "pakolliset" asiat alkoivat muuttua ihan mukaviksi ja lopulta sellaisiksi, etteivät ne tuntuneet enää pakollisilta, vaan niitä oli ihan kiva tehdä. Käänsin siis tietämättäni tylsät ja pakolliset asiat ihan mukaviksi...ja mukavaa on sen jälkeen riittänyt :)

Kuitenkin olen edelleen joissain stressaavissa tilanteissa kääntynyt siihen helpompaan, negatiiviseen ajatteluun. Olen ajatellut "Nyt mun on pakko keksiä joku hyvä resepti", "Nyt mun on pakko saada nämä kuvat onnistumaan" jne. Valmennusmateriaalista poimin kuitenkin loistavan aseen näitä stressitilanteita vastaan "Käännä ajatuksesi sävyä". "Nyt mä haluan keksiä jonkun tosi herkullisen reseptin", "Nyt mä aion ottaa ihan älyttömän hienot kuvat". Pitää vain tunnistaa nämä negatiiviset ajatukset ja kääntää ne päälaelleen. Yhden tällaisen hetken olen tästä viikosta löytänytkin. Olin ehdottanut yhtä tosi kivaa reseptiä eteen päin ja sain vastaukseksi, ettei se ole sopiva "Olisiko jotain muuta?". Menin omassa päässäni ihan lukkoon ja ehdin jo ajatella "Miten hitossa mä muka keksin jonkun vielä paremman!?" Pää löi hetken aivan tyhjää ja onneksi sain itseni tästä ajatuksesta kiinni. Käänsin ajatuksen "Nyt mä keksin jotain vielä parempaa, jotain sellaista, joka vastaa tarvetta vielä paremmin". Montaakaan minuuttia ei mennyt ja sain ihan loistavan idean...en tosin saanut siihen vielä vastausta, että meneekö idea läpi :D Mutta kääntämättä ajatusta, olisin saattanut kehitellä uutta ehdotusta päässäni aika paljon pidempään.


Jatkossa aion ehdottomasti käyttää tätä tietoista ajattelun sävyn muuttamista hyödykseni enemmänkin!


IMG_3639
Kiva, että jaksoit lukea tänne asti. Annoin sormien liikkua näppiksellä ajatuksen tahtiin. Tosi kovin toivon, että myös te saatte näistä asioista oivalluksia itsellenne!


Hyvää viikonloppua <3

P.S. Tein kuistille joulusiivouksen, koska eilen se tuntui kivalta jutulta :)

10 kommenttia:

 1. Hei!
  Täällähän kiva blogi :) Löysin tänne Friidan blogin kautta ja liityin heti pienen selaamisen jälkeen lukijaksi.
  Mukavaa joulunodotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun löysit tänne! Olet lämpimästi tervetullut :)

   Kiitos samoin, mukavaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä. Tietoinen ajatusten sävyn muuttaminen on huippujuttu. Kiitos, kun valotit sitä omakohtaisten käytännön esimerkkien avulla. Olen itse aloittanut tämän polun kulkemisen vasta tänä vuonna ja kokenut sen vaikeaksi mutta onnistumisten kautta palkitsevaksi. Innolla seuraan mielen melodiat tarinoitasi ja niiden avulla yritän kehittää omaa ajattelumalliani ja toimintatapojani. Minun tartuttavakseni tuli mahdollisuus osallistua harjoitushenkilönä muutamaan ratkaisukeskeiseen terapiasessioon - onneksi tartuin tilaisuuteen, sillä opin niistä todella paljon ja itseluottamukseni omiin taitoihini ja valintoihini vahvistuivat. Tykkään tavasti kirjoittaa tässä blogissasi. Olen seurannut sitä pitkään. Oikeastaan haluaisin tavata sinut nenätysten, ehkä polkumme risteävät joskus jossain. Rauhallista joulun odotuksen aikaa sinulle ja perheellesi. Minä vietän joulun vapaat tekemällä käsitöitä tällä kertaa itselle ja omille läheisilleni ja ulkoillen mahdollisimman paljon. Terkuin Riitta Nuppu Home -blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Riitta, että seuraat tätä mielenkiinnolla! Ja hienoa, että olet aloittanut myös oman polun samoissa maisemissa :)

   Varmasti tiemme joskus risteävät tavalla tai toisella...laitoin sinulle muuten sähköpostiakin aiheesta :)

   Joulusi kuulostaa mukavalta! Me rauhoitutaan oman perheen ja sukulaisten seurassa ja nautitaan...

   Ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi <3

   Poista
 3. Kiitos,Anna hyvä kirjoitus. On niin totta että elämässä on asioita joista ei pidä tai ne tuntuvat entistä vaikeamilta, joskusn ikäkin siihen vaikuttaa.
  Minulle se on yövuoroon lähteminen, en tiedä mitään pahempaa, ajatus siitä miten kiva olisi pötkähtää omaan sänkyyn ja herätä aamulla virkeänä.
  olen alkanut tietosesti keksiä selityksiä, ensimmäiseksi olen terve ja voin tehdä yötyötä vaikka se on raskasta. Saan hoitaa vanhuksiä,,,jne.
  Koin sen itsenäisyyspäivä aamuna yövuoro alkoi olla lopuillaan kun käytin rouvan wc.ssä ja kerroin hänelle että on itsenäisyyspäivä. Kuulkaa muuta ei tarvittu kun hän kiitti siitä tidosta että voi kiitollinen että suomi on itsenäinen maa. Se oli liikuttavaa kaikessa yksinkertaisuudessaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulosta mahtavalta Seija! Pienet asiat ovat usein niitä suurimpia <3

   Ymmärrän tuon yövuoron vaikeuden, olen tehnyt vuorotyötä vuosia sitten ja se oli kyllä todella raskasta. Hienoa, että sinä jaksat! Teet arvokasta työtä <3

   Ihanaa joulun aikaa sinulle Seija!

   Poista
 4. Miten kaunista ja niin tunnelmallista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aidafoun! On ihana sytyttää kynttilät kuistille ja saada mukava tunnelma aikaan :)

   Tunnelmallista joulun aikaa sinulle!

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus. Kuisti näyttää niin tunnelmalliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi! Nyt alkaa jo joulun tunnelma kolkuttelemaan :)

   Poista