27. joulukuuta 2015

Mielen Melodiat vk4

IMG_2239-Edit

Uskomatonta, että Mielen Melodiat verkkovalmennus menee jo puolessa välissä!  Jo nyt olen saanut paljon ajateltavaa ja ideoita omaan elämääni. Mitähän toinen puoli tuo vielä tullessaan puhumattakaan siitä, kun asioiden työstöä jatkaa valmennuksen jälkeen.

Tämän viikon teemana oli itsetunto ja rohkeus. Tällä viikolla en valitettavasti ole päässyt teemaan kovinkaan syvällisesti sisälle, sillä viikon aikana, koko perhe oli ensin vatsataudissa ja nyt juuri ennen joulua minuun ja lapsiin iski influenssa, jota täällä podetaan edelleen. Jatkan siis ehdottomasti vielä tämän teeman työstämistä, kunhan tervehdymme. Pystyin kuitenkin tutustumaan materiaaliin ja käymään läpi Ilkka Koppolamäen tekemät harjoitteet.

Koen olevani aika rohkea. Myös isäni kommentoi rohkeuttani, kun kerroin meneväni “Rohkeus asuu sisälläsi” luennolle, että “Sehän asuu sinussa jo”. Niinhän se asuukin. Ajattelisin, että rohkeus muodostuu ihmisen luonteen ja ympäristön vaikutuksesta. Toki rohkeutta voi myös harjoitella! Omalla kohdallani näen varsin merkityksellisenä tekijänä sen, että olen keskimmäinen kolmesta sisaruksesta. Olen saanut/joutunut “selviytyä” ihan itse, olen oppinut pitämään puoliani ja saada ääneni kuuluviin, kun minulla on ollut sanottavaa.

Rohkeutta on niin monenlaista…rohkeutta on yrittää, heittäytyä, jatkaa, pinnistellä. Rohkeutta on kannustaa, kehua, auttaa. Rohkeutta on pysähtyä, kuunnella, olla hiljaa. Kun mietin omalta kohdalta niitä asioita, joita en uskalla tehdä, tulen melkein siihen tulokseen, etten edes halua tehdä niitä kaikkia. Rohkeutta on myös sanoa ei, en halua.

Tällaisilla ajatuksilla tällä kertaa. Ehdottomasti pitää vielä jatkaa asian työstöä näidenkin teemojen kohdalla.

Kuullaan pian tavallisten kuulumisten kera <3 Me jatketaan huilailua :)

4 kommenttia:

 1. Hieno kirjoitus, kiitos siitä sinulle.
  Toivotan levollista ja rakkauden täytteistä tulevaa vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Soili!

   Mahtavaa tulevaa vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Huilailu tekee hyvää! Rohkeasti laiskotellen, Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, just näin :) Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle Tuija!

   Poista