23. maaliskuuta 2017

150 projektia

RG7A9481
Tuntuu, kuin menossa olisi vähintään 150 projektia niin sisällä, kuin ulkonakin. Sisällä koitetaan saada tavaroita paikoilleen ja näkymiä kivan näköisiksi. Vanhojen pintojen fiksaus ei ole vielä listalla, lähinnä siis kalusteiden suhteen mietitään mikä toimii ja mikä ei.

Tämä vanha opettajan asunto toimii meidän kodin keskiössä, siinä on sali, tv-huone, keittiö ja vanhempien makuuhuone. Lähdin huoneiden kalustesijoittelussa siitä liikkeelle, että halusin aina oviaukosta avautuvan suht yhtenäisen kokonaisuuden ja tv-huoneen osalta näkymä toimiikin omaan silmään tosi kivasti. 
RG7A9485
Salin suuntaan sitten onkin vähän haasteita ja näkymä on vielä hyvin paljas. Sohvan kaveriksi olen kokeillut jo ihan kaikkia mahdollisia pieniä pöytiä ja tasoja mutta mikään ei tunnu sopivan. Haluaisin näkymään jotain pelkistetympää ja linjakkaampaa, kuin tv-huoneen suuntaan mutta nykyinen on kyllä hitusen liiankin pelkistetty eli jotain olisi keksittävä!
RG7A9530
Tyttöjen huone on meidän asuinhuoneista ainut, jossa ei olla purettu mitään eikä ole tähän hätään tarvekaan. Sen sijaan siellä pitäisi saada pohja toimivaksi kahdelle tytölle. Tilaa on paljon mutta ehjiä seiniä ei liiaksi, joten senkin huoneen suhteen saa miettiä ihan ajan kanssa, miten huone toteutetaan. Huoneessa on ihan kiva väritys, persikkainen maali seinien alaosissa ja valkoinen yläosissa. Persikkainen toimii näköjään mainiosti myös kuvaustaustana :)
RG7A9541
Pihalla taas tämä yksinäinen krookus antoi puhtia heinikon taltuttamiseen.
RG7A9545
Koulun takana on muutaman vuoden villinä kasvanut heinikko ja parhaimmillaan heinät ovat reippaasti yli metrin korkuisia ja painuneet lumen alla paksuiksi mättäiksi. Tälle suht isolle alueelle on tarkoitus tehdä kukkiva puutarha ja ensin olisi päästävä heinikon kanssa väleihin, että näkisi vähän millaista muotoa alueelta ilmestyy. Se yksinäinen krookus muuten on tuossa tuolin takana, taitaa kukkaloisto näkyä suoraan makuuhuoneen ikkunasta ;)

Sellaisia juttuja tänään. Jos ei ihan ihmeitä tapahdu, niin kuullaan huomenna kukkajuttujen parissa (ja kommentteihin vastaan huomenna, nyt loppuu virta koneesta ja bloggaajasta) :)

8 kommenttia:

 1. Kulottamalla olen siistinyt paksuja heinikoita. Se on taitolaji, varsinkin kivijalan vierellä... Pieni ala kerrallaan tyynellä säällä ja sammutuskalusto vierellä voisi kokeilla. Tarvitaan metallinen lehtiharava ja sytkäri. Lehtiharavan lavalla saa tukadutettua liekkejä tai nostettua heinää pystyyn että palaa paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita, täytyy laittaa kulottaminen harkintaan! Eilen edettiin pelkän haravan voimin ja ihan hyvin kuivaa heinää irtosi mutta oli kyllä työlästä ja hidasta hommaa. Täytyy miettiä miten heinikon kanssa jatketaan!

   Poista
 2. Tulisin talkoot avuksi jos asuisin lähempänä...vaikka haravoimaan😆ihanaa vuikendiä koululaisille!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Milla! Todella mielelläni ottaisin sut avuksi, ihana ajatus <3

   Kiitos ja Ihanaa viikonloppua myös sulle :)

   Poista
 3. Ihana,ihana kaappi toi valkoinen/vaaleanpunainen. Kuvasta ei väriä tarkasti hahmota.

  VastaaPoista
 4. Minulla olo samanlainen mätäsmäinen vanha heinikko kun muutamia vuosia sitten ostin vanhan asemarakennuksen. Lumet sulivat ja järkytys iski vasten naamaa. Ensimmäisen kevään aikana haravoin ja haravoin, rapsutin ja rapsutin. Luulin ettei pihasta koskaan tulisi edustuskelpoinen vaan toisin kävi.

  Seuraavina kesinä tuuheampaa ja vehreämpää nurmea sai hakea! :) Eli ei kannata vaipua epätoivoon, harava heilumaan, siitä se elpyy :) Usko pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos uskon valamisesta Hanna! Tämän kanssa olen kyllä aivan ulalla, että miten kuivasta heinikosta pääsisi eroon mutta ei tosiaan taida auttaa kuin tuo haravan kanssa heiluminen. Kallio nousee esiin muutamista kohdista ja heinikon taltuttaminen antaisi vähän enemmän tietoa pinnanmuodoista kukkivaa puutarhaa ajatellen. Kuopsutus kerrallaan siis edetään :)

   Poista