14. maaliskuuta 2017

Keittiön kaunistus jatkuu

RG7A8914
Instaseuraajat jo näkivätkin vilauksen meidän keittiön kaunistumisesta ja nyt olisi luvassa vähän kattavampaa kuvamateriaalia myös täällä blogin puolella. Kaunistuksen ensimmäinen osa löytyy täältä. Tähän toiseen osaan lähdettiin ensisijaisesti toiminnallisuus edellä. Edellisessä kodissa olin tottunut siihen, että kaikki päivittäin tarvittavat esineet olivat helposti käden ulottuvilla, suurin osa avohyllyillä. Tässä koulun keittiössä taas oli kaappia kaapin perään ja koin kyllä suunnattoman hankalana ovien jatkuvan availun, kun en muistanut missä kaapissa mitäkin oli.
RG7A8880
Keittiöstä lähti siis 5 yläkaappia ja tilalle laitettiin kaksi syvää hyllyä ja muutama koukku. Budjetti tähän muutokseen oli nolla euroa, joten käytettiin sellaista materiaalia mitä jo valmiiksi oli olemassa. Hyllyt kiinnikkeineen purettiin jo aikaisemmin vanhasta opettajan huoneesta eli meidän makuuhuoneesta. Koukut taas löytyivät vaatekomeron seinästä.
RG7A8894

RG7A8872

RG7A8887
RG7A8916
Muutos tuntuu todella toimivalta ja todellakin paljon ilmavammalta ja kauniimmalta, kuin muutaman kuvan päässä oleva lähtötilanne. Ainut minkä fiksaamista vielä tässä kohtaa mietin on tuo taso. Se jatkuu tiskipöytänä heti tästä kuvasta oikealle ja se olisi ehkä vähän yhtenäisemmän näköinen, jos siihen laittaisi vaikka Dc-fixiä päälle. Oikeaa keittiöremonttia ei siis ole vielä vuosiin luvassa, joten nyt mennään edullisten ratkaisujen varassa.

RG7A8918
Kaikki rumuus ei tietysti ole vielä pois pyyhittyä, kuten eräs ystäväni totesi mutta onhan tämä nyt aika paljon raikkaampi ja toimivampi, kuin ennen. Katse vaan seinien yläosiin keittiössä ollessa, niin pysyy tunnelma freesinä :D
RG7A8102
Ennen.
RG7A8924
Mitä keittiölle vielä ennen varsinaista remonttia voisi mahdollisesti tehdä, olisi tämän keittiön ja salin välisen oviaukon muutos. Voi olla, että ensihätään irroitan 90-luvulla rakennetun tarjoiluluukun levyn, että saan vähän ilmavuutta näkymään. Mutta tähän on tarkoitus aikanaan laittaa pariovet ja kun sopivat ovet vain löytyvät, niin voisi melkein alkaa tuumasta toimeen.

6 kommenttia:

 1. Jo heti kauniimman näköistä. Paljon teki kaappien poistatus keittiön ilmeelle. Hyvä Sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Jutta <3 Mun mielestä myös tämä oli jo iso harppaus kauniimmaksi!

   Poista
 2. Kylläpä näyttää kivalta! Onneksi värimaailma on harmoninen! 👌🏻 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Tällä muutoksella keittiöstä tuli aika paljon toimivampi meidän tarpeisiin :)

   Poista
 3. Wau, näyttää ihan super hyvältä ja vielä pienellä rahalla! :) ihanan tunnelman olette saaneet muutenkin uuteen kotiinne vaikka remontit vielä kesken. Itse haaveilen myös vanhasta talosta tai koulusta mihin pääsisi toteuttamaan itseään :) En ole itse käyttänyt ikinä dc-fix niin siitä en osaa sanoa ollenkaan mutta jos mahdollisuus mennä Ikeaan ja laitettavaa olisi ainoastaan tuo yksi pöytä niin sieltähän löytyy muutamalla kympillä ihan kivoja työtasoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ida, kiva kuulla! Remontit tulevat olemaan vielä monta monta vuotta edessä päin, joten kiva saada vähän enemmän oman näköistä pienellä panostuksella. Dc-fixiä en ole minäkään kokeillut mutta mietin, että se voisi tässä hetkessä toimia,kun nykyisessä tasossa ei ole vikana muu, kuin ulkonäkö. Mutta täytyykin kurkata Ikean valikoimaa, kiitos vinkistä :)

   Poista